Gouden Pieper voor Gerben Besselink
10-12-2023
GEMEENSCHAP ZENDEREN EERT ALLESKUNNER EN -DOENER TIJDENS CARNAVALSRECEPTIE

Gouden Pieper voor Gerben Besselink

Vrijdag, zaterdag én zondag stond en staat Zenderen vooral in het teken van de nieuwe carnavalshoogheden. Waren het vrijdagavond al Jonkheer Jelmer en zijn Jonkvrouw Birgit die aantraden bij de jongerentak De Draejpiepers en zaterdagmorgen Jeugdprins Ties en Jeugdprinses Sara, gisteravond maakten Prins Maurice I en Adjudant Christian bij De Doldraejers het zestal compleet.

 

Als bijna slotstuk van dit weekend werd zondagmiddag tijdens een feestelijke receptie de jaarlijkse Gouden Pieper uitgereikt, een eerbetoon aan een Zenderenaar die zich op de een of andere wijze bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Die eer ging dit keer naar - wie kent ‘m niet? - Gerben Besselink.
 

Speciaal daarvoor was ook burgemeester Jan Pierik naar de feesttent aan de Lidwinaweg afgezakt. Hij was het immers die het begeerde kleinood aan de alleskunner en -doener zou mogen uitreiken. Maar bijna op het moment suprême betrok het gezicht van de burgervader toch wel even, toen de Senioren van De Doldraejers besloten Besselink vanwege zijn verdiensten in hun selecte gezelschap op te nemen. Het spreekwoordelijke gras werd hem dan ook behoorlijk voor de voeten weggemaaid. Maar ach, het is carnaval, dus ook dat moet kunnen.
 

‘Meer dan terecht’

Zo dacht Pierik er ook over en in een feestelijke toespraak memoreerde hij aan de verdiensten van de 41-jarige Besselink. In het kort: 11 jaar voorzitter van De Doldraejers, oprichter van de Prinsengarde en lid van de Sponsorcommissie Zenderen Vooruit. Maar ook organiseert hij de carnavalsbingo bij deze sportvereniging en vertegenwoordigt hij de club bij het Regio Plan van FC Twente. Daarnaast is hij er nog eens jeugdtrainer en -coördinator. “Meer dan terecht dus”, zei Pierik, “dat de Gouden Pieper deze keer bij jou terechtkomt.” En met die woorden bleken alle carnavalisten het helemaal eens te zijn. Een daverend applaus klonk op.
 

In een kort dankwoord bekende Besselink door dit eerbetoon ‘best een beetje emotioneel’ te zijn. Natuurlijk dankte hij de Oud-Jonker Garde die de Gouden Pieper een aantal jaren geleden in het leven heeft geroepen, maar tegelijkertijd dankte hij iedereen. “Ik heb het allemaal niet alleen gedaan, maar we doen het met elkaar. We zijn allemaal vrijwilligers bij de mooiste carnavalsvereniging van Borne en dat is een donders groot applaus waard”. Even later werd hij op zijn wenken bediend. Waarmee het carnavalsweekend in het Dolle Doarp de apotheose kreeg die het verdiende. (AJ.BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Borne Werkt maakt doorstart

In 2016 ging in Borne het project Borne Werkt van start. Een initiatief vanuit de...
18-07-2024

BTKzorg wordt Twentse Huishoudelijke Hulp

De overname van BiOns door Thuisgenoten/BTKzorg is afgerond en formeel goedgekeurd door de...
15-07-2024

Onderzoek over positieve gezondheid in Borne

ADVERTORIAL. Gemeente Borne wil graag weten hoe verbonden jij je voelt met Borne en samenleving...
11-07-2024

Aan de slag met het gemeentehuis

Het gemeentehuis aan het Rheineplein wordt door de ambtelijke en bestuurlijke organisatie...
11-07-2024

Standbeeld voor Wout Weghorst?

“Moeten we dan een standbeeld plaatsen voor Wout Weghorst? Afhankelijk van het resultaat...
09-07-2024

Dilemma’s voorzien in opvang vluchtelingen

Op dit moment is het beleid van Borne om zich in te zetten voor de opvang van de grote groep...
28-06-2024