Gouden Pieper voor Gerben Besselink
10-12-2023
GEMEENSCHAP ZENDEREN EERT ALLESKUNNER EN -DOENER TIJDENS CARNAVALSRECEPTIE

Gouden Pieper voor Gerben Besselink

Vrijdag, zaterdag én zondag stond en staat Zenderen vooral in het teken van de nieuwe carnavalshoogheden. Waren het vrijdagavond al Jonkheer Jelmer en zijn Jonkvrouw Birgit die aantraden bij de jongerentak De Draejpiepers en zaterdagmorgen Jeugdprins Ties en Jeugdprinses Sara, gisteravond maakten Prins Maurice I en Adjudant Christian bij De Doldraejers het zestal compleet.

 

Als bijna slotstuk van dit weekend werd zondagmiddag tijdens een feestelijke receptie de jaarlijkse Gouden Pieper uitgereikt, een eerbetoon aan een Zenderenaar die zich op de een of andere wijze bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Die eer ging dit keer naar - wie kent ‘m niet? - Gerben Besselink.
 

Speciaal daarvoor was ook burgemeester Jan Pierik naar de feesttent aan de Lidwinaweg afgezakt. Hij was het immers die het begeerde kleinood aan de alleskunner en -doener zou mogen uitreiken. Maar bijna op het moment suprême betrok het gezicht van de burgervader toch wel even, toen de Senioren van De Doldraejers besloten Besselink vanwege zijn verdiensten in hun selecte gezelschap op te nemen. Het spreekwoordelijke gras werd hem dan ook behoorlijk voor de voeten weggemaaid. Maar ach, het is carnaval, dus ook dat moet kunnen.
 

‘Meer dan terecht’

Zo dacht Pierik er ook over en in een feestelijke toespraak memoreerde hij aan de verdiensten van de 41-jarige Besselink. In het kort: 11 jaar voorzitter van De Doldraejers, oprichter van de Prinsengarde en lid van de Sponsorcommissie Zenderen Vooruit. Maar ook organiseert hij de carnavalsbingo bij deze sportvereniging en vertegenwoordigt hij de club bij het Regio Plan van FC Twente. Daarnaast is hij er nog eens jeugdtrainer en -coördinator. “Meer dan terecht dus”, zei Pierik, “dat de Gouden Pieper deze keer bij jou terechtkomt.” En met die woorden bleken alle carnavalisten het helemaal eens te zijn. Een daverend applaus klonk op.
 

In een kort dankwoord bekende Besselink door dit eerbetoon ‘best een beetje emotioneel’ te zijn. Natuurlijk dankte hij de Oud-Jonker Garde die de Gouden Pieper een aantal jaren geleden in het leven heeft geroepen, maar tegelijkertijd dankte hij iedereen. “Ik heb het allemaal niet alleen gedaan, maar we doen het met elkaar. We zijn allemaal vrijwilligers bij de mooiste carnavalsvereniging van Borne en dat is een donders groot applaus waard”. Even later werd hij op zijn wenken bediend. Waarmee het carnavalsweekend in het Dolle Doarp de apotheose kreeg die het verdiende. (AJ.BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024