Lichtjes wensboom branden weer
BEN EN DION HESSELINK ÉN WETHOUDER MICHAEL GEERDINK DOEN DE EERSTE WENSEN

Lichtjes wensboom branden weer

Het zat de initiatiefnemers van de jaarlijkse wensboom in Borne dinsdagmiddag allemaal niet mee. Want terwijl om precies half vijf een ferme druk op de grote rode knop gegeven zou worden waarmee de talloze lichtjes in de grote kerstboom op het Dorsetplein weer zouden gaan branden, brak een fikse regenbui los die de aanwezigen noopten zich onder een partytent samen te pakken om enigszins droog te kunnen blijven. Maar onder diezelfde tent, zo dicht op elkaar, was wél de warmte voelbaar die exact de betekenis van de wensboom weerspiegelt.

 

Vurig verlangen

Het is de vierde keer dat de wensboom in Borne staat. Inmiddels zijn er tal van wensen vervuld van mensen, die graag iets over hebben voor anderen, het hart op de goede plek dragen en via een wenskaart hopen dat verschillende organisaties in Borne hun vurige verlangen in vervulling kunnen doen gaan. Een voorbeeld daarvan vormde een wens van de medewerkers van De Ster, zij die ook dit jaar weer voor de fraaie versiering van deze bijzondere en symbolische boom zorgden.

 

Hun wens was Dion Hesselink, een van hen, een ballonvaart boven Borne te bezorgen. De 27-jarige lijdt aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte. Volgens zijn vader Ben bleek het gezien zijn conditie echter niet mogelijk een dergelijke ballonvaart te maken. Daarom werd er gekozen voor een korte rondvlucht boven Twente, waarbij ook de tweelingbroer van Dion en zijn moeder in het vliegtuig stapten. Volgens Ben werd het ‘een onvergetelijke ervaring’. ‘Het was één groot feest. Allemaal nogmaals heel veel dank daarvoor”, zo zei hij licht geëmotioneerd.

 

Meer aandacht voor eenzame mensen

Ook wethouder Michael Geerdink, die even later samen met Ben en Dion Hesselink de lampjes zou ontsteken, sprak zijn waardering uit voor allen die erin slagen al deze wensen te vervullen. Zelf had hij ook een wens. “Ik wil graag dat er meer aandacht is voor eenzame mensen in Borne”, zo vertelde hij. “Een groep die gewoonweg meer aandacht verdient.” Daarom bood hij aan om langs te gaan bij bijeenkomsten en in gesprek te treden met deelnemers en vrijwilligers die koffiemomenten voor deze mensen organiseren. “Ik zal dan ook wat lekkers meenemen voor bij de koffie”, zo beloofde hij.

 

Na het ontsteken van de lampjes stopte Geerdink zijn wens in de bij de boom hangende wensbox. Ben Hesselink voegde er tegelijkertijd nog een wens aan toe. “Het wordt tijd dat we de Sterren van De Ster eens wat plezier teruggeven voor alles wat zij zoveel anderen brengen. Daar wil ik me graag voor inzetten.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
26-06-2024

Zomerrondleidingen Oud Borne starten weer

Het is bijna zomer en dat betekent dat er in juli en in augustus weer rondleidingen worden...
24-06-2024