Rolstoelwandelgroep viert 30-jarig bestaan
14-12-2023
VRIJWILLIGERS EN DEELNEMERS: ‘SAMEN HET GOUD EN DE LICHTPUNTJES’

Rolstoelwandelgroep viert 30-jarig bestaan

Het is dit jaar alweer dertig jaar geleden dat de Rolstoelwandelgroep Borne werd opgericht. Natuurlijk, in het allereerste begin nog klein en eigenlijk onopvallend, maar daar is de afgelopen jaren wel verandering in gekomen. Wie kent namelijk niet de wekelijkse sliert aan vrolijk kijkende wandelaars die met rolstoelers en klaarovers door Borne trekken om een frisse neus te halen en samen enkele uurtjes plezier te maken? Donderdagmiddag werd met allen in het atrium van Het Dijkhuis het jubileumfeest gevierd.
 

Prachtige uitjes

De nieuwe voorzitter van de groep, Irma Kokenberg, sprak in haar welkomstwoordje aan alle aanwezigen, zowel bewoners van Het Dijkhuis als de ruim 60 vrijwilligers, haar dank uit voor het bereiken van deze mijlpaal en vertelde trots te zijn leiding te mogen geven aan de groep. “We hebben alleen het afgelopen jaar al prachtige uitjes gehad. We gingen naar Floralia, naar het Schoonmaakmuseum, en naar De Veste bijvoorbeeld. Mooie wandelingen met bestemmingen waar we enorm hebben genoten.” Ook noemde ze Jansje Oude Egberink die al vanaf het allereerste moment vrijwilliger is bij de groep en Elly Kamphuis en Ans Westerbeek, die inmiddels de 25 jaar achter hun naam hebben staan.
 

Lichtpuntjes

Maar de feestelijke middag was vooral ook bestemd voor een stukje gezelligheid met elkaar. En daar hoorden vanzelfsprekend ook wat drinken en een overheerlijk petit fourtje bij, net zoals enkele optredens van de Hengelose damesgroep Double2 die met veel nostalgisch klinkende nummers de stemming er moeiteloos wisten in te houden. Vrijwilliger Ans Westerbeek sprak tussendoor ook nog enkele mooie woorden waarin dankbaarheid de boventoon voerde en sloot het af met een kort gedichtje:
 

Lichtpuntjes.

Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein.

Je hoeft ze niet te zoeken,

je kunt ze ook zelf zijn!
 

Een gebaar met dezelfde strekking besloot de feestelijke middag. Alle deelnemers van Het Dijkhuis ontvingen van de Rolstoelwandelgroep namelijk een feestelijk verlicht kersthuisje, passend bij deze donkere dagen, terwijl de vrijwilligers nog eens met een ander presentje naar huis gingen, waarop de tekst: ‘Je bent goud waard’ was geschreven. Warmer kon de jubileummiddag niet worden. “Op naar de 40 jaar!” aldus een enthousiaste nieuwe voorzitter. “De Rolstoelwandelgroep is toch niet meer weg te denken uit Borne?!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Frank ten Dam — 15 dec 2023
Wat mooi om te lezen! Mijn moeder heeft dit ook altijd vol passie en plezier gedaan. Dankbaar werk, ga zo door met z'n allen.
Irma kokenberg — 14 dec 2023
Bedankt voor het mooi geschreven stuk.
Ik weet zeker dat iedereen een mooie middag heeft gehad
Ans Westerbeek — 14 dec 2023
Bedankt voor jullie mooie stukje, en we hebben een super middag gehad. Ook de reacties van de deelnemers en vrijwilligers waren vol lof.👍🎄🙋‍♀️

Gemeente wil toeristenbelasting invoeren

Als het aan het college ligt wordt er per 1 januari 2025 toeristenbelasting geheven op betaalde...
25-04-2024

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024