Vrouwen heersen op Curling Open
CURLING DARLINGS VERSLAAN BOOTCAMPJINGLE-BELLS IN FINALE

Vrouwen heersen op Curling Open

Donderdagavond was het de eerste van de twee avonden waarop de Borne Curling Open werd gehouden. Zestien teams, met wenkbrauw-fronsende namen als De Bössels, de Flowergirls, Flourbags of Nazareth en Drink & Sweep streden bijna drie uur lang om de felbegeerde titel, al was het vermaak tussendoor voor velen eigenlijk al de onuitgesproken hoofdprijs. In de finale bleken twee vrouwenteams tot de besten van de avond te behoren.

 

De winnaars werden uiteindelijk de Curling Darlings, de dames van Autobedrijf Benerink. Zij versloegen de uitbundige Bootcampjingle-Bells, een samengestelde dames sportgroep, met maar liefst 4-0. Een afgetekende en meer dan terechte overwinning.
 

Bornse goede doelen

De finale vormde het slotstuk van een uiterst succesvolle competitieavond die traditiegetrouw door de Lionsclub Borne wordt georganiseerd en waarin maar liefst 32 teams, verspreid over twee avonden, een gooi doen naar de titel. Uiteindelijk doel van de avonden is de kas te spekken van een aantal goede Bornse doelen.
 

Maar voor de deelnemers zelf is het vermaak en het onderlinge plezier toch wel de grootste drijfveer om eraan mee te doen. En dat was dan ook goed te horen. Soms gestoken in uitbundige kersttruien, verkleed als rendieren, of in de knaloranje en lichtgevende werkkleding van Autoberging Vorgers, kwamen ze niet zelden met veel bravoure de baan op om even later gedesillusioneerd weer ‘door de achterdeur’ te verdwijnen omdat hun resultaten op het ijs toch geen gelijke tred bleken te houden met de verbale kwaliteiten. Al kregen De Sleppers van Vorgers toch op het eind nog de originaliteitsprijs toegeschoven.
 

Zonder gêne

Nee, dan de Bootcampjingle-Bells. Als er een prijs voor uitbundigheid zou worden uitgegeven dan stond de winnaar bij voorbaat al wel vast. De ene yell na de andere brachten ze te pas en te onpas voort, ondertussen gierend van het lachen en niet zelden tot hun eigen verbazing ook nog razendknap spelend. “We gaan gewoon winnen”, klonk het zonder gêne, om daarna nog maar eens voor de zoveelste keer een yell in te zetten.


Hun tegenstander in de finale, de Curling Darlings, pakte het heel anders aan. Ze keken met een scheef oog naar het rumoer van hun opponent en besloten vervolgens om maar heel rustig te blijven. “Dát wordt onze tactiek”, zo klonk het. “Enne… er gewoon voor zorgen dat de steen in het rondje komt”. Het klonk allemaal zo simpel. En dat bleek het uiteindelijk ook te zijn. Met 4-0 waren ze aan het eind van de avond de terechte winnaars en kregen ze de cheque van 250 euro, plus een doos wijn overhandigd.
 

Vrijdagavond is het deel twee van de Borne Curling Open 2023. Ook dan zullen er winnaars zijn. Maar eigenlijk, zo bleek donderdagavond al, is iedereen gewoon winnaar. De deelnemende teams, de Lionsclub Borne en last but not least, de goede doelen in Borne. (RH/AJ/BM)

 

Curling Open donderdag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024