Nieuwe lijst mogelijke onderzoeklocaties flexwoningen
BESTAANDE LIJST VAN 50 PLEKKEN GETOETST AAN AFWEGINGSKADER

Nieuwe lijst mogelijke onderzoeklocaties flexwoningen

De lijst met alle locaties die het afgelopen jaar genoemd zijn als eventueel geschikt voor het plaatsen van tijdelijke sociale huurwoningen is getoetst aan het onlangs door de gemeenteraad vastgestelde toetsingskader. Het was een lijst met 50 plekken, die onder andere genoemd waren tijdens de ‘luistersessies’ in februari dit jaar. Niet alles van die lijst is beschikbaar of geschikt. Wethouder Martin Velten: “Een beetje rijp en groen door elkaar.” Het geheel is nu opgeschoond, aangevuld en gecategoriseerd naar geschiktheid.

 

Categorieën

Categorie 1 zijn locaties in ontwikkeling voor flexwoningen en dat is nu alleen de Tichelkampweg. Categorie 2 zijn de locaties die naar huidig inzicht geschikt en beschikbaar zijn. Zoals bekend betreft dit de Roskam Landen, Welemanstraat en de Bornerbroeksestraat nabij het arrestantencomplex. Categorie 3 is op dit moment minder geschikt en/of beschikbaar, maar wel met wat ‘plusjes’ op de diverse criteria. Het gaat om de plek waar nu het projectbureau Bornsche Maten staat in het Bornsche beekpark, hoek Goudrenet/ Oude Deurningerweg, Koppelsbrink bij rotonde Bonte Koe, Oonksweg (incl hoek Beerninkweg/Lodijk/Oonksweg) , Stroom Eschlaan richting Zenderen (hoek Oude Bieffel) en de Weideweg naast/tegenover de Bornse Harmonie.

 

‘Weinig opties’

Categorie 4 zijn locaties die in de toekomst mogelijk voldoen aan het toetsingskader en categorie 5 valt voorlopig af. Daarbij bijvoorbeeld locaties waar permanente woningbouw gepland is of die niet in eigendom zijn van de gemeente. “Je ziet dat als je alles afpelt er maar zo’n 10 locaties overblijven en de rest is allemaal nog zeer de vraag. Zoveel opties zijn er niet en we moeten echt serieus kijken naar alles wat eventueel wel mogelijk is.”

 

Velten: “Er hebben veel ambtenaren, vanuit diverse disciplines, naar gekeken. Daarmee hebben we getracht de objectiviteit zoveel als mogelijk in acht te nemen. Belangrijk om te vermelden is dat het om een dynamische lijst gaat.” Sommige locaties kunnen bij verdere uitwerking in een volgende fase alsnog niet geschikt blijken en het zou kunnen zijn dat de lijst wordt aangevuld met plekken die alsnog geschikt lijken. De bedoeling is om de lijst iedere zes maanden te actualiseren.

 

Inloopbijeenkomst 11 januari

Velten verwacht dat de lijst tot onrust kan leiden. “Daarom organiseren we op 11 januari een informele inloopbijeenkomst, waar mensen de gelegenheid krijgen om vragen te stellen en zorgen te delen.” De inloopbijeenkomst is van 16.30 uur tot 19.00 uur in het gemeentehuis. Daarnaast kunnen vragen hierover te allen tijde gesteld worden via versneldbouwen@borne.nl. De gemeente betrekt deze reacties bij de uitwerking in de vervolgfasen en ook in de volgende ronde in haar zoektocht naar nieuwe locaties voor sociale woningbouw. (AJ)

 

De volledige lijst is hier in te zien (PDF)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Henk de Vries — 30 dec 2023
@Sjors: Het AZC te Azelo zou ook al gesloten worden , permanent ! Is 3 keren belooft aan de inwoners ..
Zet dus snel de roze bril af en verdiept u zich in het doomscenario !
Want deze staat ons allemaal te wachten , niet vandaag , niet morgen , wel overmorgen !!
Sjors — 23 dec 2023
Volgens mij denken sommigen in het dorp nog echt dat er een AZC gaat komen. Dat werkt alleen maar polariserend. Zover wordt gedeeld komen er in die woningen gewoon Nederlanders te wonen die Anna, Achmed, Dimitri, Jan etc etc heten en van echt alle leeftijden zijn. Snap de drukte niet zo goed. Er blijft van Tichelkamp nog een groot stuk groen over en andere locaties zullen op een gegeven moment ook geschikt zijn omdat het probleem niet zomaar weg gaat. Ik zie namelijk nog weinig gesplitste woningen of mensen die een aanleunwoning bouwen. Ik vind het goede plannen maar kijk wel uit naar een betere permanente oplossing
Carlo — 23 dec 2023
Laat me raden... Als de Bornse Maten gaat klagen (en dat gaan ze geheid doen), dan wordt daar naar geluisterd. Als andere wijken gaan klagen (en dat doen ze), dan wordt daar niet naar geluisterd. Objectief? Ga toch weg!
Carlo — 23 dec 2023
Laat me raden... Als de Bornse Maten gaat klagen (en dat gaan ze geheid doen), dan wordt daar naar geluisterd. Als andere wijken gaan klagen (en dat doen ze), dan wordt daar niet naar geluisterd. Objectief? Ga toch weg!
HS — 22 dec 2023
Absoluut niet in het gemeentehuis wij willen met de kleinkinderen graag het dorp even inlopen
Zonder gedoe net als in ter Apel dat wij de boodschappen in een ander dorp moeten doen nee bedankt!!
HS — 22 dec 2023
Wij geven echt niet ons enige grasveldje op !!
Jullie hebben een hele lange kerstvakantie ga nog maar gezellig even met z’n allen om te tafel borrelen en ga naar een andere lokatie wij als buurt willen dit niet Er zijn in het buiten gebied genoeg locaties te benoemen
Dirk — 21 dec 2023
Citaat wethouder: er hebben veel ambtenaren naar gekeken met als doel de objectiviteit zowel mogelijk in acht te nemen. Ofwel wij van wc-eend respectievelijk de slager die zijn eigen vlees keurt. Het lerend vermogen van politiek borne blijft een zorgenkindje zo blijkt maar weer eens....
Bram — 21 dec 2023
Wat ik niet zo goed begrijp is waarom de flexwoningen per se in de kern van Borne moeten komen. In Zenderen staat een klooster leeg... kan de gemeente dat niet omtoveren tot flexwoonlocatie? Bijkomend voordeel is dan dat het monument onder het gezag van de gemeente valt en niet ten prooi valt aan een of andere project ontwikkelaar. Alle lege veldjes in Borne opofferen gaat (terecht) eenzelfde reactie oproepen als aan de tichelkampweg, zo komen we geen steek verder..
Elle — 21 dec 2023
Ze kunnen ook in het gemeentehuis asielzoekers opvangen als de ambtenaren gaan verhuizen naar het kultuurhuis.
Elly.
Elle — 21 dec 2023
Ze kunnen ook in het gemeentehuis asielzoekers opvangen als de ambtenaren gaan verhuizen naar het kultuurhuis.
Elly.

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024