Dubbel feest op ijsbaan Zenderen
RUIM DUIZEND BEZOEKERS ÉN DUIZEND EURO VAN DE LIONS BORNE

Dubbel feest op ijsbaan Zenderen

Voor de organisatie van de IJsclub Zenderen met haar pittoreske ijsbaan waren het woensdag en donderdag twee topdagen. Vanaf gistermiddag tot donderdagavond passeerden namelijk maar liefst zo’n duizend schaatsers de kassa aan Het Hag, terwijl aan het eind van de donderdagmiddag nog eens een afvaardiging van de Lionsclub Borne kwam buurten om de IJsclub een cheque van maar liefst duizend euro te overhandigen. Dit als bijdrage voor de ophanden zijnde renovatie van het clubgebouw.
 

Stephanusschool wandelend naar de schaatsbaan

Niet verwonderlijk dus dat André Wanink, de voorzitter van de IJsclub, een grote glimlach niet kon onderdrukken. “Het waren inderdaad twee geweldige dagen, waarin heel veel mensen van het ijs hebben genoten. Zo kwam donderdagmorgen de Stephanusschool uit Zenderen al wandelend naar Het Hag om van het mooie natuurijs te kunnen proeven.” Of het vrijdag nóg eens allemaal kan, valt nog even te bezien. De temperaturen stijgen immers weer en ook de wind lijkt te gaan draaien, aldus Wanink. Vrijdagmorgen om 09.00 uur volgt in elk geval een nieuwe inspectieronde, waarbij gepoogd zal worden de baan weer om 10.00 uur te kunnen openen. Via BorneBoeit en de website van de ijsclub zijn de laatste ontwikkelingen te volgen.
 

“We willen graag nog meer Bornse organisaties blij maken’

De grote glimlach van Wanink werd dondermiddag nog even extra groter toen Coen Verver en Gerrit Nijhof van de Lions Borne een cheque van maar liefst duizend euro kwamen overhandigen. “Een perfect moment om jullie IJsclub in het zonnetje te zetten”, aldus Nijhof in zijn toelichting, terwijl er op dat moment nog vele schaatsers hun baantjes trokken. “Wij vinden het belangrijk zoveel mogelijk Bornse organisaties een financieel steuntje in de rug te kunnen geven. Dat deden we in het verleden vooral via enkele grotere bedragen, maar we willen nu ook met kleinere bedragen nog meer organisaties blij kunnen maken”, zo zei hij.
 

En blij maakte hij de IJsclub zeker. Want nadat enkele jaren geleden al een compleet nieuw gebouw was opgetrokken voor de installaties en opslag, staat nu het clubgebouw op de nominatie om een grondige renovatiebeurt te krijgen. Wanink: “Het is een jaren-50 gebouw en dat betekent dat we nog veel moeten doen aan isolatie en ventilatie. Bovendien dient het interieur aangepast te worden aan de huidige tijd. En dat alles kost geld. Veel geld. Zo’n extra donatie van de Lions betekent dan ook een mooie steun in de rug om straks alles voortvarend te gaan aanpakken.” (AJ/BM/DdG)

 

Op de bovenste foto van links naar rechts: voorzitter André Wanink van de IJsclub Zenderen, Gerrit Nijhof van de Lionsclub Borne en Steven van der Meulen, bestuurslid van de IJsclub.

 

IJsbaan Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Tribute Festival terug in Hertme

Na het daverende succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van het Tribute...
15-02-2024

Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur

Zo fris en monter als alle carnavalshoogheden vrijdagavond nog in de raadszaal van het...
13-02-2024

Zware dobber voor jury optocht Zenderen

Voor sommigen proeft het weleens als een beetje mosterd na de maaltijd. De carnavalsoptocht in...
11-02-2024

Kleurrijk lint trekt door Borne

“Het lijkt wel zomercarnaval te worden”, opperde Laurens Oude Breuil van de...
10-02-2024

Stadsprins Edwin heeft zijn sleutel

Met veel beloftevolle woorden vond vrijdagavond de sleuteloverdracht plaats in de raadszaal van...
09-02-2024

Kinderen kerkdorpen bijten carnavalsspits af

Regen of niet… het is carnaval en dát moeten worden gevierd. Aan de kinderen die...
09-02-2024