Geen flexwoningen aan Welemanstraat en Roskam Landen
BORNERBROEKSESTRAAT WEL AANGEWEZEN ALS POTENTIËLE ONTWIKKELLOCATIE

Geen flexwoningen aan Welemanstraat en Roskam Landen

De gemeenteraad besloot dinsdagavond unaniem om wel verder te gaan met het onderzoek naar de mogelijkheid van 80 tot 100 flexwoningen aan de Bornerbroeksestraat, maar de locaties Welemanstraat en Roskam Landen in het proces af te laten vallen. Met dien verstande dat er wel gekeken zou kunnen worden of Roskam Landen in Hertme uitgebreid zou kunnen worden met maximaal vijf sociale huurwoningen. Unaniem. Iedereen was het eens en daar zou je dan een punt kunnen zetten. Maar zo werkt dat niet in de politiek in Borne.

 

Identieke amendementen

Er lag een amendement van de coalitiepartijen Borne-Nu, VVD en CDA dat het bovenstaande beschreef, zeg maar even amendement ‘A.’ Er was ook een concept-amendement van oppositiepartijen D66, SP en LBHZ, dat vrijwel identiek was. Voor het gemak amendement ‘=A’. Een amendement dat nog niet was ingediend. En dan heb je dus een schorsing nodig om A en =A in elkaar te schuiven en dat heet dan ‘=ookA’ of iets dergelijks waar iedereen ineens helemaal achter kan staan. Ook GrLi/PvdA, dat in eerste instantie eigenlijk alle drie de locaties in een volgende fase onderzocht wilde hebben en GB90, dat al had laten weten het eens te zijn met de strekking van het amendement, maar zich nog niet had geschaard achter A of =A.
 

Opnieuw kritiek op het proces

Hoe dan ook hadden de bezwaren vanuit Hertme en Wensink-Zuid de raad overtuigd dat, om verschillende redenen, deze locaties niet geschikt zijn voor het realiseren van tijdelijke woningen. Het blijft een moeilijk proces om flexwoningen te plaatsen en de gemeenteraad worstelt ermee. Kritiek was er wederom op het proces. “Omwonenden en organisaties voelen zich niet gehoord. En dan druk ik mij nog zwak uit”, zei Karin Scholten (GB90) bijvoorbeeld. Frans Schoon (SP): “Ik kan me de frustratie uit Hertme goed voorstellen.” Leo Graafhuis (VVD): “We moeten constateren dat het proces in feite niet goed hanteerbaar is.” Jan de Vries (GrLi/Pvda) vond dat het college ‘het vertrouwen van de inwoners had verspeeld’ en ‘nietszeggende antwoorden tot kunst had verheven’.

 

Wethouder schiet uit zijn slof

Het schoot wethouder Martin Velten allemaal even in het verkeerde keelgat. “U heeft als raad het proces en het afwegingskader vastgesteld. Wij nemen u en onze inwoners serieus. Dat u er zo over krakeelt doet mij zeer. U zegt dat het fasegerichte proces niet werkt. Ja, daar kom ik ook achter. Maar zeg maar hoe het wel moet!” De wethouder moest opnieuw uitleggen dat in de volgende fase, waar dus de Bornerbroeksestraat in terecht is gekomen, de fase is waarin allerlei onderzoeken plaatsvinden naar de mogelijkheden en onmogelijkheden. “Daarna bent u als raad weer aan zet.” Dat zal over een maand of zes zijn, verwacht de wethouder. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Martin Tikken — 31 jan 2024
Beste HS,
U noemt mij naïef, dat mag! Maar deze tijdelijke betaalbare woningen zijn toch echt bedoeld voor Jongeren, gescheiden mensen die met spoed woonruimte nodig hebben en ja , ook voor statushouders. Nogmaals statushouders zijn nieuwe Nederlanders die terecht in Nederland een verblijfsvergunning hebben gekregen. En die allemaal hun stinkende best doen om zo goed mogelijk te integreren.
Martin Tikken — 31 jan 2024
Beste HS,
U noemt mij naïef, dat mag! Maar deze tijdelijke betaalbare woningen zijn toch echt bedoeld voor Jongeren, gescheiden mensen die met spoed woonruimte nodig hebben en ja , ook voor statushouders. Nogmaals statushouders zijn nieuwe Nederlanders die terecht in Nederland een verblijfsvergunning hebben gekregen. En die allemaal hun stinkende best doen om zo goed mogelijk te integreren.
HS — 31 jan 2024
Hoe naïef ben je als je denkt dat de flexwoningen alleen voor jongeren zijn laten we dat even bekijken als er personen in zitten Kom ik er graag op terug!!
Johan — 31 jan 2024
"Logisch "alles wordt neergelegd bij de dump plek van Borne, Borne West Arrestanten centrum, nieuwe rondweg etc.
Het weinige groen wordt in hoog tempo helaas vernietigd.Voor o a weide vogels hazen, konijnen etc die er nu leven die hebben geen ekelewaarde bij deze gemeente !
Martin tikken — 31 jan 2024
Beste HS,

Tot dat “ze” in het dorp gaan winkelen?
Waar bent u bang voor? Bij mijn weten worden z.g.n flex woningen of tijdelijke betaalbare woningen gebouwd voor: onze jongeren ( die noodgedwongen langer bij hun ouders moeten wonen) , en zowel mannen als vrouwen die gescheiden zijn. En inderdaad ook voor status houders! Maar status houders zij nieuwe Nederlanders die al het mogelijke zullen doen om goed te integreren. Ik zou daar graag met u over in gesprek willen gaan. Maar helaas is reageert alleen met uw initialen. Redelijk anoniem dus, en dat is jammer
Harm Hoek — 31 jan 2024
De aanhouder wint 👊💪
Hs — 31 jan 2024
Begint het verhaal weer opnieuw in Borne Jullie hebben toch een locatie bij het arrestanten bureau achteraf heeft de inwoner van Borne in zoverre geen last van totdat ze in het dorp gaan winkelen.
En dan hebben wij in Borne genoeg gedaan
En kijk eens wat er in Hengelo zit 120 mensen bij van der valk in het oude PTT gebouw Oekraïne s die komen ook naar Borne buurten genoeg is genoeg
Henk de Vries — 31 jan 2024
Asbest onderzoek Steenbakkersweg / Veldhovenweg en oude kleigaten .

Onderzoek Fockewulf kleiweg met munitie jaren 80 .

Het zijn kleine details welke vaak worden vergeten .

Achja , Totdat he' .
Henk de Vries — 31 jan 2024
Is er wel recent onderzoek gedaan naar geluid / stikstof en andere belastende invloeden perceel Bornerbroeksestraat om aldaar meer dan 30 jaren lang personen te gaan plaatsen / huisvesten ?

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024