Voor carnavalisten is het aftellen begonnen
OPTOCHT ZATERDAG LIVE OP BORNEBOEIT (N IN HET DIJKHUIS) TE VOLGEN

Voor carnavalisten is het aftellen begonnen

Na weken - zo niet maanden - van voorbereidende schermutselingen is het vrijdagavond om 17.45 uur eindelijk zover. Met een heuse carnavalsmis in de RK-kerk van Zenderen wordt dan de aftrap gegeven voor vijf dagen van onbekommerde leut en zotheid. Ruim een uur later, om 19.00 uur precies, verzamelen alle hoogheden van de vijf carnavalsverenigingen die zijn aangesloten bij de Stichting Borns Carnaval (SBC) zich dan in de raadszaal van het gemeentehuis voor de sleuteloverdracht door burgemeester Jan Pierik aan de tijdelijke baas van Borne, Stadsprins Edwin en zijn Adjudant Dennis.
 

Carnavalsparty in grote tent op De Koem

Ondertussen worden alle laatste puntjes op de i gezet om de vele feestelijkheden vlekkeloos te doen verlopen. Een van de eerste zichtbare tekenen daarvan is de grote feesttent die woensdag al is geplaatst op De Koem, de parkeerplaats aan de Grotestraat, pal naast Dorset. Het is de nieuwe plek voor een nóg grotere tent die in het verleden al een bescheiden plekje vond op het Dorsetplein. “Hier hebben we veel meer ruimte dan voorheen”, aldus Laurens Oude Breuil van de SBC. “De plek ligt strak langs de route die de optocht zaterdagmiddag volgt en bovendien bieden we er zowel op vrijdagavond als op zaterdag een volwaardige carnavalsparty, waar iedereen gratis naar binnen kan. Maar vol is vol”, aldus Oude Breuil op waarschuwende toon.
 

Het tentprogramma start vrijdagavond al om 18.30 uur. Een half uurtje later zijn daar dan ook de rechtstreekse beelden te zien van de sleuteloverdracht die honderd meter verderop in de raadszaal plaatsvindt. De muziek wordt ’s avonds verzorgd door DJ Explode, terwijl de Bornse zanger Justin Tonnema vanaf 20.00 uur de stemming nog eens extra snel naar het absolute kookpunt hoopt te brengen.
 

Programma zaterdag

Zaterdag, de dag van de Grote Bornse Carnavalsoptocht, opent de tent om 13.00 uur haar ‘poorten’. Even eerder is er dan al een lunch geweest met alle hoogheden, het college van Burgemeester en wethouders én genodigden, waaronder de ‘Rheinische Prinz Marc I und Ihre Lieblichkeit Prinzessin Nadine Victoria’. Om 13.30 uur wordt dan alles aan de kant gezet om de bonte stoet voorbij te zien komen, waarna rond 16.30 uur het Deventer dweilorkest De Deurdweilers haar opwachting maakt in de tent. Een half uurtje later is de feestelijke prijsuitreiking voor de winnaars van de optocht. De hele zaterdag is ook DJ Explode weer present, terwijl de zanger Daniël Oostra nog eens optredens verzorgt om 17.30, 19.00 en 21.00 uur.
 

Terwijl Laurens Oude Breuil donderdagmiddag met een handvol andere aanpakkers de tent in optimale feestsfeer brengt, ventileert hij zijn hoopvolle gevoel. “Ik weet zeker dat we met deze tent én het volwaardige programma de komende twee dagen een belangrijke bijdrage leveren aan onze wens het Borns carnaval nóg beter op de kaart te zetten en alle inwoners van Borne er nóg meer bij kunnen betrekken. Bovendien wordt het zaterdag ook nog eens zo’n 12 à 13 graden. Bijna zomercarnaval dus, hahaha!”
 

Live op BorneBoeit én in Het Dijkhuis

De carnavalsoptocht die zaterdag door Borne trekt zal vanaf 13.30 uur live op BorneBoeit worden uitgezonden. De beelden worden bovendien via een groot tv-scherm vertoond in Het Dijkhuis, zodat de bewoners ook daar kunnen meegenieten. De uitzending is te volgen via www.borneboeit.nl/live. (AJ/BM)
 

Meer over alle carnavalsactiviteiten in Borne, Hertme en Zenderen, over de hoogheden van de vijf carnavalsverenigingen én over de optocht lees je ook in De Melbuul'nse sufferd, de speciale krant die door de Stichting Borns Carnaval is uitgebracht. Je kunt 'm hier downloaden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosas vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024