Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur
SLEUTEL WEER IN VEILIGE HANDEN VAN BURGEMEESTER

Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur

Zo fris en monter als alle carnavalshoogheden vrijdagavond nog in de raadszaal van het gemeentehuis stonden om de stadssleutel in ontvangst te nemen, zo uitgeblust zaten de meesten er dinsdagmorgen bij om diezelfde sleutel weer terug te geven aan de burgervader. Achter hen ligt dan ook een aantal zware dagen van feest vieren en plezier maken. “Maar mooie dagen waren het zeker”, aldus René Jannink, voorzitter van de Stichting Borns Carnaval, met hese stem. “We zijn voldaan en tevreden en hebben ook dit jaar weer een prima basis gelegd om voort te bouwen aan een succesvol carnaval in Borne.”
 

Lovende woorden

Tijdens de officiële bijeenkomst werd natuurlijk nog even teruggeblikt op de voorbije dagen. Jannink: “We zijn in harmonie en vriendschap met elkaar omgegaan. Tijdens de optochten in Borne en Zenderen zagen we een groeiend aantal toeschouwers, de nieuwe feesttent op De Koem groeide uit tot een succes en de collecte tijdens de Carnavalsmis voor Scouting St. Stephanus Martina bracht bijvoorbeeld maar liefst 348,38 euro op. De conclusie is dan ook dat we samen op de goede weg zijn. Daarin passen de complimenten voor de Stadsprins en zijn Adjudant hoe zij met hun verantwoordelijkheden zijn omgegaan en tegelijk ook de complimenten voor het college van burgemeester en wethouders voor de wijze waarop zij deze dagen samen met ons zijn opgetrokken.”
 

Stadsprins Edwin, al even hees, complimenteerde op zijn beurt de Stichting Borns Carnaval voor de wijze waarop alle feestelijkheden de afgelopen dagen waren georganiseerd. “Heel bijzonder om dat van zo nabij mee te mogen maken”, zei hij.
 

Spitsvondig

En dan was er natuurlijk nog burgemeester Jan Pierik die op zijn eigen spitsvondige wijze ook even terugkeek op de voorbije dagen. Daarbij de verschillende verenigingen nog eens op het hart drukte hun gegeven maatschappelijke opdrachten naar behoren en met creativiteit uit te voeren en zijn erkentelijkheid uit te spreken voor het goede beheer van de stadssleutel. Ook vertelde hij dat wethouder Martin Velten de afgelopen dagen volop in de weer was geweest om de opdracht van de Stadsprins - het verlenen van een vergunning voor de uitbreiding van de Carnahal - te kunnen vervullen. Even later kon Velten met trots de zo gewenste vergunning aan de Stadsprins overhandigen.
 

Stadsprins haalt zijn gram

Een Stadsprins, die overigens wel meerdere noten op zijn zang had, zo bleek. Afgelopen zondag wist BorneBoeit namelijk te melden dat hun hooghedenwagen tijdens de optocht in Zenderen deels onbemand bleef, omdat zij zelf ergens halverwege de route stonden en dus te laat waren om tijdig op te stappen. Die vermelding bleek de stadshoogheden niet lekker te zitten, waarop ze in conclaaf gingen met de Jordy Oude Vrielink, de voorzitter van de organiserende Doldraejers. De uitkomst van dit verhitte debat was dat de Zenderense optocht vanaf 2025 pas om 13.11 uur van start gaat en niet langer om 13.00 uur. “Het is carnaval en dan moeten we ook carnavalstijden aanhouden”, zo haalde hij zijn gram. Oude Vrielink kon er mee leven en glimlachte slechts op wijze toon.
 

Nadat Pierik tot slot van het officiële gedeelte Stadsprins Edwin en zijn Adjudant honoreerde met de erespeld van de gemeente Borne en de belofte deed om ergens halverwege het jaar nog eens met elkaar om tafel te gaan en dan te kijken hoe het in de toekomst allemaal nóg beter kan, trok het gezelschap naar buiten om de Krelis in brand te steken, ten teken dat het nu echt allemaal voorbij is. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024