Borns Bijtje voor verenigingsman Erik Rouhof
VOORZITTER MELBUULKES STRAALT BIJ OPENING NIEUWE BAR/KANTINE CARNAHAL

Borns Bijtje voor verenigingsman Erik Rouhof

Zaterdagmiddag, een week na het carnaval, werd de fonkelnieuwe kantine/bar geopend van de Melbuulkes. De uitbouw aan de Carnahal kwam voor een belangrijk deel tot stand door de tomeloze inzet van haar voorzitter Erik Rouhof. Niet verwonderlijk dus dat hij ook de eer kreeg om samen met zijn vrouw Ellen, dochter Maud met haar vriend Luc en zoon Niels het traditionele lint door te knippen. De inzet van Rouhof voor ‘zijn’ carnavalsvereniging én zijn vele werk bij NEO vormde voor de gemeente Borne nog eens aanleiding de verenigingsman pur sang een Borns Bijtje toe te kennen. Burgemeester Jan Pierik sprak zijn bewondering dan ook niet onder stoelen of banken.
 

‘Met dank aan Erik’

Maar voor het zover was, blikte René Morshuis van de Melbuulkes nog eens terug op de achterliggende ontwikkelingen van de vereniging die inmiddels bijna tweehonderd leden telt. Een groot deel van hen behoorde vanmiddag tot de toehoorders, net zoals veel hoogheden van de andere Bornse carnavalsverenigingen en de blaaskapel Wie d’r Bie. “In 2015 werd de Carnahal opgeleverd. Eindelijk hadden we onze eigen plek”, zo zei hij. “En dát was te merken aan de saamhorigheid binnen de vereniging. Drie jaar later creëerden we een klein hoekje als kantine, maar dat bleek al snel te klein. Vorig jaar werden de geluiden voor de bouw van een nieuwe kantine dan ook steeds luider en op 2 juni ging de eerste schop al de grond in. Met dank aan Erik, want wat heeft hij - samen met een aantal vakmensen - veel werk verzet.” Mooie woorden, die met een warm applaus werden gehonoreerd.
 

Daama nodigde vicevoorzitter Margreet Fokke Rouhof en zijn gezin uit de officiële openingshandeling te verrichten. “We zijn jou enorm dankbaar voor al het werk dat je hebt verzet”, zo voegde ze eraan toe. Eenmaal binnen volgde een tweede handeling, het wegtrekken van een doek dat de naam van de kantine/bar verborgen hield. Een naam die door Rouhof zelf was bedacht en - hoe kan het ook anders - ’t Melbuulke bleek te zijn.
 

Melbuulkes altijd op één

De hardwerkende voorzitter, die er eigenlijk helemaal niet van houdt om in het middelpunt van de belangstelling te staan, werd daarna nog eens verrast door de schijnwerpers die burgemeester Jan Pierik op hem richtte. “Zeg je Erik Rouhof én carnaval, dan zeg je Melbuulkes” zo begon hij. Waarna hij nog eens refereerde aan het carnavalsjaar 2002-2003 waarin Rouhof de Prins was. “Maar ook ben je lid van De Toet’nbloazers, alhoewel de Melbuulkes altijd op één zullen blijven staan. Niet de grootste, maar wel de gezelligste”, zo zei je weleens. In de afgelopen elf jaar dat je voorzitter was, heeft de vereniging grote stappen gezet én is de Carnahal gerealiseerd. Bijna dagelijks was je hier te vinden, zeker ook in het afgelopen jaar. De vereniging is je dan ook enorm veel dank verschuldigd.”
 

“Diezelfde dank moet ongetwijfeld ook van NEO komen”, zo vervolgde hij. “Daar draaide je immers vele bardiensten. Niet alleen bij alle thuiswedstrijden van het eerste, maar ook tijdens toernooitjes en feestavonden. Je was er gewoon!” Waarna hij afsloot met de opmerking dat “mensen zoals Erik belangrijk zijn voor onze gemeenschap, Hun tomeloze inzet is daarbij onmisbaar.” Een meer dan verdiend Borns Bijtje dus dat door zijn vrouw Ellen mocht worden opgespeld.
 

Voordat de kantine/bar vervolgens werd ingewijd zoals het hoort, waren het nog Sven Hoekstra van de Melbuulkes Jongerenraad en René Jannink van de Stichting Borns Carnaval die hun dank je wel uitspraken naar de trotse, maar ook beduusde verenigingsman. Maar daarna kon dan toch het glas worden geheven op deze bijzondere middag. (AJ/BM)

 

Borns Bijtje voor Erik Rouhof

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Rian Jannink-Schabbink — 17 feb 2024
Een mooi mens verdiend bijzonder eer! Fijn dat dit speciale eerbetoon op deze manier heeft kunnen plaatsvinden. ❤️
Rene morshuis — 17 feb 2024
Wat een geweldig stuk en zeer verdiend voor Erik.

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024