Organisatie Borne op zn Best popelt
LAATSTE VOORBEREIDINGEN VOOR 21 APRIL NADEREN HUN AFRONDING

Organisatie Borne op zn Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim 20-koppige organisatie, die al maandenlang doende is er weer een onvergetelijk evenement van te maken waarin kunst en cultuur centraal staan, moeten dan alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Vertrouwen hebben ze er in elk geval wel in. “Jazeker”, aldus Ronnie Hondeveld, de kartrekker van dit alles. “We denken straks weer een mooi programma met voor elk wat wils te kunnen bieden.” Vanmorgen werden de spandoeken uitgerold waarmee ze hun enthousiasme voor 21 april wel bijna letterlijk van de daken willen schreeuwen.
 

Nieuwe elementen

Want hoewel er tot op de laatste dag nog verfijningen in het programma kunnen optreden, zijn er een aantal vaste waarden die Borne op z’n Best jaarlijks tot zo’n geliefd uitje maken. Met natuurlijk het van heinde en ver publiek trekkende living statues festival in Oud Borne, met de optredens van de vele koren en orkesten en de feestelijke koopzondag. Jeugdvermaak is er bij het Kulturhus, waarbij alles dit jaar in het teken staat van circus. Hondeveld: “Toch proberen we ieder jaar weer wat nieuwe elementen toe te voegen, die deze zondag extra glans kunnen geven”.
 

Zonder nog te veel in detail te willen treden noemt hij bijvoorbeeld Borne Creatief, de amateuristische tegenhanger van de kunstmarkt, waarin Bornse creatievelingen kunnen laten zien welke bijzondere vaardigheden ze in huis hebben. Ook zal het Filmhuis Borne een tijdelijke bioscoop realiseren in een van de leegstaande winkelpanden waarin tal van zogenaamde shortfilms worden vertoond. Voor Borne op z’n Best, dat immers draait om kunst en cultuur, een mooie toevoeging aan het programma. Voor het Filmhuis gelegenheid om aandacht te schenken aan de bijzondere categorie films die moeilijk in de reguliere programmering van het Filmhuis in te passen is, maar de nodige pareltjes kent. Daarnaast is er dit jaar speciale aandacht voor streekproducten op het pleintje bij Zeut.
 

Goede doelen

Net zoals voor de Bornse goede doelen trouwens die aandacht voor hun ‘zaak’ vragen in de Nieuwe Kerkstraat. Een van hen zijn de Melbuul’n Runners. Met hun oude opgepimpte Volvo rijden ze in augustus mee in de Carbage Run door Engeland en Wales en koppelen ze hun avontuur aan de Stichting Kinderlach Twente. Twee jaar geleden deden ze iets soortgelijks voor het Hospice Borne en konden toen zo’n 2.500 euro doneren.
 

‘Rekenen en balanceren op een heel dun koord’

Penningmeester Martin Demmer speelt er lachend, maar tegelijk ook uiterst serieus op in. “Eigenlijk zou je Borne op z’n Best ook wel als een goed doel kunnen bestempelen. Je wilt namelijk niet weten wat het organiseren van zo’n jaarlijks evenement kost. Natuurlijk zijn we heel blij met onze sponsoren en de gemeentelijke bijdrage, maar het blijft ieder jaar rekenen en balanceren op een heel dun koord. Daarom vragen we onze bezoekers ook om een vrijwillige bijdrage om dit voor Borne onmisbare evenement ook de komende jaren mogelijk te maken.” In dat kader is er een speciale QR-code ontwikkeld waarmee iedereen zijn of haar enthousiasme over het evenement kan honoreren. De code zal op meerdere plekken in het dorpscentrum zichtbaar zijn. (AJ/BM)
 

Meer over Borne op z’n Best, het voorlopige programma en aanverwante nieuws ervan vind je in onze special.

 

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt door het Avondvierdaagse-comitė Borne, onder auspiciën van...
22-05-2024

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse...
20-05-2024

Dansen op een mooie Pinksterdag

Wie kent het niet: het liedje ‘Op een mooie Pinksterdag’ van Leen Jongewaard en...
19-05-2024

De Rosas vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het...
18-05-2024

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024