De Rosa’s vinden het best een beetje spannend
ISABEL, LYNN, TESSA, DAPHNE EN FAYA DANSEN MORGEN SAMEN MET 115 ANDERE BRUIDJES

De Rosa’s vinden het best een beetje spannend

“Het ging gewoon hartstikke goed”, klinkt het zaterdag rond het middaguur in het atrium van Het Dijkhuis. Het zijn de complimenten van de werkgroep Pinksterbruidjes die zojuist samen met 120 meisjes tussen de vijf en elf jaar een uurtje hebben geoefend voor hun grootse optreden van morgen, op Eerste Pinksterdag. Terwijl achter het podium nog snel het laatste witte jurkje wordt gepast en uitgeleend kijken de meeste bruidjes in spe verwachtingsvol naar hun meegekomen papa’s en mama’s met een blik van ‘Heb ik het goed gedaan?’. En ja hoor: “Het ging perfect!”
 

Dansen onder de Pinksterkroon

Tijdens het uurtje worden uit hun midden ook de vijf Rosa’s gekozen die morgen voorop zullen gaan in de dansjes, die al om 10.00 uur in de verschillende wijken van Borne beginnen en hun hoogtepunt om 13.00 uur beleven als ze allemaal samen dansen onder de Pinksterkroon op het Dorsetplein. Traditioneel een moment waarop vele honderden belangstellenden met eigen ogen willen zien hoe mooi het toch allemaal is en dan vaststellen dat er in al die jaren eigenlijk nog niets aan de formule is veranderd.
 

Voor Isabel, Lynn, Tessa, Daphne en Faya betekent het echter hun vuurdoop. Nooit eerder waren ze Rosa. Alleen de zus van Tessa kan erover meepraten, want zij mocht vorig jaar al een van de hoofdrollen vervullen. Het is voor hen dus best een beetje spannend allemaal en ietwat verlegen staan ze na afloop van de oefensessie dan ook bij elkaar. “Het lijkt me wel heel leuk”, weet Isabel te vertellen en Tessa weet zeker dat het heel gezellig wordt. Maar voor het overige blijft het allemaal nog één groot vraagteken. Datzelfde geldt voor Evi, Fien en Julia die morgen op het Dorsetplein het ‘Rosa, Rosa, bloemen op je hoed’ mogen voorzingen.
 

Start om 10.00 uur in de wijken

Zoals gezegd starten de vijf groepen zondagmorgen om 10.00 uur om de wijken in te trekken, waarna ze bij de voordeuren aanbellen en de bewoners vragen om even te komen kijken. Vaak krijgen ze dan ook nog eens fruit, snoep, drinken of enkele centjes. De Wheele start bij Plus Huls aan de Oude Hengeloseweg; De Vonder en de Beekparkschool bij het speeltuintje aan de Rozenhof; Flora, obs Azelo en St. Aegidius Hertme aan de voorzijde bij Het Dijkhuis; ‘t Oldhof en Jan Ligthart bij de Oldhofschool en de Optimist op het grasveldje op Erve Stroomboer, ter hoogte van nummer 93.
 

Op de website van de Stichting Folkloregroep Borne zijn de precieze routes te vinden die worden gelopen. Ook is daarop meer te lezen over de historie van de Pinksterbruidjes in Borne. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace opnieuw groot succes

“Na een succesvolle herstart in 2023 is de zeepkistenrace ook dit jaar weer in Azelo. We...
23-06-2024

Haringparty levert 16.000 euro op

Het eerste vaatje nieuwe haring bracht donderdagavond maar liefst 16.000 euro op. Het mooie...
20-06-2024

Bornse Haringparty wil het nóg beter doen

Voor de organisatoren van de Bornse Haringparty lijkt het op het eerste oog ‘appeltje...
10-06-2024

Hobby-jager Herbert Sonder verschalkt Spassvogel

Hij is al zeven jaar lid van de Bornse Schuttersvereniging, maar bleef de afgelopen jaren door...
08-06-2024

Bornsche Maten beleeft sportief topweekend

Zaterdag rond de middag, het BeekparkFestival ’24 is dan nog niet eens halverwege, kunnen...
08-06-2024

Wie volgt Schutterskoning René Morshuis op?

Volgende week zaterdag vanaf 15.00 uur staat op de weide aan de Twickelerblokweg, in het...
30-05-2024