Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen
ORGANISATIE VERNIEUWT; HET VERMAAK BLIJFT ALS VANOUDS

Humor en plezier markeren Familiedag Zenderen

Jong - en iets ouder - Zenderen staat op Tweede pinksterdag in het teken van de jaarlijkse Familiedag. Zo ook vandaag, waar het op de sportvelden van Zenderen Vooruit al vanaf 09.00 uur bruist van sportiviteit en gezellig vermaak. Het is alweer voor de negende keer dat deze Familiedag door een speciale commissie van de sportclub en in nauwe samenwerking met ZEVO, de volleybalvereniging, wordt georganiseerd. Met tal van spelletjes en een hindernis- en buikschuifbaan voor de kleinsten in de ochtenduren en een vermakelijk volleybaltoernooi voor de groteren in de middag.
 

‘Meer dan ooit’

De animo is groot, 85 kinderen van 5 tot en met 14 jaar hebben zich volgens Mart Ganzeboom aangemeld om te strijden voor een van de vele bekers die de bekroning voor hun inzet moeten worden. “Meer dan ooit!” Mart is een van de vier nieuwe commissieleden, die de taken van de ‘ouwe hap’ stilaan gaan overnemen. Elmer ter Haar, een van hen, hoort het enthousiasme aan van Mart en corrigeert direct. “Nee, het zijn er 82 geworden”, zegt hij, “drie kinderen hebben zich op het laatste moment afgemeld. Maar het blijven er meer dan ooit hoor.”
 

“Zo zie je maar”, pareert Mart. “Het is maar goed dat we dit jaar nog gewoon meelopen.” De humor en het onderliggende plezier vormen de kracht van de Familiedag. Iedereen vermaakt zich opperbest. Of het nu met doelschieten is, een parcours lopen met ballen in een kruiwagen, steppen, handballen, buikschuiven of - zoals de papa’s en mama’s het doen - lekker met elkaar keuvelen op het terras onder het genot van een bakkie koffie… het is vermaak in optima forma.
 

Vanmiddag volgt het vernieuwde volleybaltoernooi. Vernieuwd doordat er dit keer in wijk- en straatteams gestreden gaat worden. Een aanpassing die in de smaak lijkt te vallen. “Zestien teams hebben zich aangemeld. Da’s veel. Vandaar dat we nu ook vier velden hebben uitgezet”, aldus Mart.

 

Of er op termijn nog meer aanpassingen zullen volgen, daar kan de aspirant-organisator nog niets over kwijt. “De formule staat als een huis. Maar met een nieuwe werkgroep weet je het natuurlijk nooit. We gaan het gewoon van jaar tot jaar bekijken.” (RH/AJ/BM)

 

  • De Sportman werd vandaag Beau Lamain; Suus Besselink werd voor het tweede achtereenvolgende jaar de Sportvrouw.
  • Bij het het volleyballen won het team 'Lidwinaweg 1'. 'Buitengebied Albergerkant 2' werd tweede en de derde plek was voor 'Erve Oosterveld'.

 

Familiedag Zenderen

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace opnieuw groot succes

“Na een succesvolle herstart in 2023 is de zeepkistenrace ook dit jaar weer in Azelo. We...
23-06-2024

Haringparty levert 16.000 euro op

Het eerste vaatje nieuwe haring bracht donderdagavond maar liefst 16.000 euro op. Het mooie...
20-06-2024

Bornse Haringparty wil het nóg beter doen

Voor de organisatoren van de Bornse Haringparty lijkt het op het eerste oog ‘appeltje...
10-06-2024

Hobby-jager Herbert Sonder verschalkt Spassvogel

Hij is al zeven jaar lid van de Bornse Schuttersvereniging, maar bleef de afgelopen jaren door...
08-06-2024

Bornsche Maten beleeft sportief topweekend

Zaterdag rond de middag, het BeekparkFestival ’24 is dan nog niet eens halverwege, kunnen...
08-06-2024

Wie volgt Schutterskoning René Morshuis op?

Volgende week zaterdag vanaf 15.00 uur staat op de weide aan de Twickelerblokweg, in het...
30-05-2024