Wie volgt Schutterskoning René Morshuis op?
BORNSE SCHUTTERS RICHTEN HUN VIZIER ZATERDAG 8 JUNI WEER OP DE SPASSVOGEL

Wie volgt Schutterskoning René Morshuis op?

Volgende week zaterdag vanaf 15.00 uur staat op de weide aan de Twickelerblokweg, in het verlengde van Floralia, alles in het teken van de Spassvogel. Het is het weekend van de jaarlijkse Schuttersfeesten, waarin de officiële ontvangst van het Koningspaar 2023 - René Morshuis en zijn vrouw Ilse - dan de aftrap vormt. Voor de BSV, de Bornse Schutters Vereniging, het hoogtepunt van het jaar. Een hoogtepunt ook dat dan voor de 41e keer beleefd gaat worden en waarin naast de Bornse schutters traditioneel ook een omvangrijke delegatie van de schuttersverenigingen uit partnerstad Rheine present zal zijn. Enkele uren later hopen de Bornse schutters de Spassvogel neergehaald te hebben en hun nieuwe Koning te kunnen begroeten.

 

‘Gewoon prachtig’

Voor René Morshuis zit het regeringsjaar er dan op. Met het 222e schot op de roemruchte houten Spassvogel wist hij op 10 juni vorig jaar de prooi naar beneden te halen, waarna hij in een euforische vreugdedans uitbarstte. Diezelfde euforie is nu, een jaar verder, nog bij hem hoorbaar. “Het was gewoon prachtig. Van het ene op het andere moment sta je in het middelpunt van de belangstelling, iedereen feliciteert je. We hebben geweldige feesten gehad, zowel thuis alsook in Duitsland bij de andere schuttersverenigingen. Ik vond het echt geweldig om Schutterskoning te mogen zijn”, zo ventileert hij.
 

De nieuwe voorzitter van de BSV, Edwin Pol, kan het plezier van Morshuis beamen. “Hij heeft het hartstikke goed gedaan. Van meet af aan had ‘ie praatjes, maar hij maakte het allemaal wél waar.” Onwillekeurig kijken beiden ook al vooruit naar zaterdag 8 juni. Want wie wordt de opvolger van Morshuis? Gedoodverfde kandidaten blijken Rob en Huub Munsterhuis, Mark van Leeuwen en Peter Roetgerink. Maar vlak ook zijn zoon Paul Roetgerink niet uit!”, voorspelt Pol.
 

Weekendje Berlijn

Maar wie het ook wordt, centraal staat de gezelligheid en onderlinge verbondenheid. Zowel op de dag zelf, als ook in de rest van het jaar, want elke maand hebben de schutters wel een activiteit op het programma staan. Morshuis: “Of het nu kleiduivenschieten is, een bedrijfsbezoek, een weekendje Berlijn of een dropping met de dames. “En als er tussendoor iets gebeurt, staan we ook altijd voor elkaar klaar. We zijn een hechte vriendenclub en verjongen gelukkig ook voortdurend.”
 

Het eerste (ere)schot wordt zaterdag 8 juni gelost door mevrouw Jo Ellenbroek. Mede door haar bemoeienis kunnen de schutters namelijk dit jaar, na jaren in Azelo geschoten te hebben, voor het eerst van de weide aan de Twickelerblokweg gebruik maken. “We gaan er zo’n anderhalf uur knall’n en daarna is er een mooi avondfeest”, besluit Pol. “Zondag halen we dan thuis bij de nieuwe Koning een borrel en zetten er een fraaie boog op.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ook vrijwilligers RBR in de startblokken

Tijdens de RunBikeRun zijn er maar liefst 175 vrijwilligers in touw om het jaarlijkse evenement...
24-07-2024

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
26-06-2024