Bornsche Maten beleeft sportief topweekend
MEER DEELNEMERS DAN OOIT BIJ ZOWEL DE LOOP ALS FESTIVAL

Bornsche Maten beleeft sportief topweekend

Zaterdag rond de middag, het BeekparkFestival ’24 is dan nog niet eens halverwege, kunnen de organisatoren van het jaarlijkse feest in de nieuwbouwwijk hun geluk niet op. “Het gaat gewoon hartstikke goed. Het weer werkt perfect mee, de belangstelling is groot en het enthousiasme van de jeugdige deelnemers tot nu toe is overweldigend”, aldus zegsman Bas Abbink. De kinderzeskamp heeft er dan net haar eerste helft opzitten. Zeventien teams kwamen vanmorgen in de ring, vanmiddag volgen er nog eens evenzoveel. Maar er is nog zoveel meer…
 

Bornsche Maten Loop

Het ‘weekend Bornsche Maten’ begon vrijdagavond al met de Bornsche Maten Loop, voor de tweede keer aan de vooravond van het festival op zaterdag. En opnieuw bleek dat, net als vorig jaar, een uitermate vruchtbare combi. Met maar liefst 540 aanmeldingen kon de organisatie een tevreden glimlach dan ook niet onderdrukken, want het waren er ruim honderd meer dan in 2023. Ook lijkt het aantal toeschouwers jaarlijks nog te groeien. Er heerste - ook tot ver nadat de laatste loper over de streep kwam - een gezellige drukte op en rond de feestweide.
 

Merijn Tijhuis, een van de organisatoren, was na afloop dan ook uitermate in zijn nopjes. “Het was een prima vierde editie van onze Loop, met veel enthousiasme, zowel op het parcours als daarbuiten. En, ook niet onbelangrijk, de EHBO-mensen hadden een rustige avond.” De langste afstand bij de mannen, de 10,1 km, werd gewonnen door Danny Koppelman uit Hoge Hexel. Hij klokte een tijd van 31.02. Tweede werd zijn broer Ruben. Kevin Voss, Mathijs Boerrigter en Maurice Bolhuis, alle drie uit Borne, werden resp. drie, vier en vijf.
 

Alle uitslagen

De vijf kilometer ging naar Bastiaan Roelofs uit Hengelo in een tijd van 15.41. De jongste winnaar werd Loeka Ligtenberg uit Rijssen. In de categorie Jongens 6-9 jaar had hij precies 4.33 nodig om de 1,2 km te overbruggen. De complete uitslagenlijst is terug te vinden op uitslagen.nl.


Terug naar Bas Abbink, die zijn euforische woorden vervolgt met de melding dat het volleybaltoernooi dat later deze middag van start gaat, ook inmiddels is volgeboekt. “Onder de achttien teams zitten maar liefst drie jeugdteams. Da’s mooi, want daarmee bereiken we dat ook de jeugd actief betrokken raakt in onze jonge wijk. Precies dat wat we ook willen”, zo weet hij. Tussen alle sportieve uitdagingen door is er de gehele dag ook voldoende ander vermaak met bijvoorbeeld een kermisattractie, een barrista, ijs, lekkere hapjes en een springkussen.
 

Verloting voor het goede doel

De dag wordt vanavond afgesloten met een gezellig wijkfeest, waarin ook nog eens een vorkje geprikt kan worden en er een grote verloting plaatsvindt waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan de Stichting Kinderlach Twente. “Met recht een topweekend dus!”, besluit de enthousiaste Abbink. (RH/AJ)

 

(meer foto’s op onze Facebookpagina)

 

reageren op deze pagina

Beekparkfestival en Bornsche Maten Loop

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Ook vrijwilligers RBR in de startblokken

Tijdens de RunBikeRun zijn er maar liefst 175 vrijwilligers in touw om het jaarlijkse evenement...
24-07-2024

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots...
26-06-2024