Bornse Haringparty wil het nóg beter doen
DONDERDAG 20 JUNI IN OPENLUCHTTHEATER HERTME

Bornse Haringparty wil het nóg beter doen

Voor de organisatoren van de Bornse Haringparty lijkt het op het eerste oog ‘appeltje eitje’. Na tien succesvolle jaren zou je immers verwachten dat routine ook een elfde editie weer tot een topmiddag en -avond maakt. Niets is echter minder waar. “Nee hoor, we willen het altijd nóg beter doen”, aldus de gedreven voorzitter Dennis Wilt. “Want uiteindelijk gaat het erom dat we onze bezoekers enkele heel plezierige uurtjes bezorgen en onze geselecteerde goede doelen het maximale bieden. Daarom blijven we voortdurend zoeken naar perfectie.” Donderdag 20 juni vanaf 17.00 uur is het zover. Het Openluchttheater Hertme, malse vette haring én een nieuwe veilingformule vormen de ingrediënten.

 

Amerikaanse veiling

En om met dat laatste te beginnen, de veiling voor het begerenswaardige vaatje haring wordt dit jaar behoorlijk op zijn kop gezet. Wilt: “Onze ervaring tijdens de laatste jaren was dat de veiling eigenlijk te lang duurde. Zeker in het laatste stadium was het soms trekken om een nieuw bod te krijgen. Een bod dat zich al snel vertaalde in vele duizenden euro’s en daardoor soms de nodige aarzelingen opriep bij de mogelijke bieders. Dat moet anders, vonden wij en dus kwamen we uit op een zogenaamde Amerikaanse veiling. Een formule die ook elders steeds meer wordt toegepast en veel pluspunten biedt.”

 

In het kort komt het erop neer dat elke bieder het bedrag betaalt waarnaar de bieding is verhoogd. Degene die het laatste bod uitbrengt wint het vaatje. De weerman geeft in een rekensom aan dat de som van alle biedingen - en dus de uiteindelijke opbrengst - wel een viervoud kan zijn van wat de winnaar uiteindelijk betaalt. “Waarbij zowel de winnaar als het uiteindelijke goede doel dus spekkoper kunnen zijn. Het klinkt ingewikkeld, maar in de praktijk valt het reuze mee. Je zult zien dat het straks eigenlijk vanzelf gaat.” Veilingmeester Rob Munsterhuis loodst de bieders er doorheen.

 

Verloting ‘met meer dan leuke prijzen’

Op wervende toon vervolgt Wilt zijn enthousiasme met de mededeling dat er aan elke veilingronde straks ook een verloting wordt verbonden met ‘meer dan leuke prijzen’ die door de ondernemers beschikbaar zijn gesteld. “En dan bedoel ik ook écht leuke prijzen, zoals ballonvaarten en dinerbonnen”, zo zegt hij. “We gaan het dus écht voor iedereen aantrekkelijk maken om mee te bieden en daarmee de opbrengst voor de goede doelen zoveel als mogelijk op te hogen.”

 

Vorig jaar waren het Dreamteam Borne en het Thomashuis Zenderen de gelukkige ontvangers. Beide kregen ze maar liefst 7.500 duizend euro toegespeeld. Dit jaar zijn het Verbonden in Licht met het vernieuwende Poorthuisje op het Gedenkpark en de stichting AED Borne die op een hopelijk mooie bijdrage mogen rekenen. “Twee prachtige Bornse organisaties die voor heel veel mensen van een enorm grote betekenis (kunnen) zijn. Mooi dat wij daar als Bornse Haringparty een bijdrage aan mogen leveren.”

 

Zilveren Haring

Inmiddels is de kaartverkoop voor 20 juni in volle gang (info@bornseharingparty.nl). Wilt verwacht dan ook weer zo’n 350 mensen in het Openluchttheater te mogen begroeten. “Onze Haringparty is er een die zich kenmerkt door gemoedelijkheid en weinig opsmuk. Dat spreekt veel mensen aan. Dat betekent natuurlijk niet dat onze bezoekers verschijnen in korte broek en teenslippers, om maar eens wat te noemen, hahaha. Nee, maar het gaat bij ons vooral wel om de sfeer en gezelligheid, waarin iedereen aan zijn of haar trekken komt en benieuwd is wie of welke organisatie dit keer de Zilveren Haring vanwege de verdiensten voor de Bornse gemeenschap in de wacht sleept. Vorig jaar was het BorneBoeit… we gaan het binnenkort meemaken!”, zo besluit de nieuwsgierig makende voorzitter. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeepkistenrace opnieuw groot succes

“Na een succesvolle herstart in 2023 is de zeepkistenrace ook dit jaar weer in Azelo. We...
23-06-2024

Haringparty levert 16.000 euro op

Het eerste vaatje nieuwe haring bracht donderdagavond maar liefst 16.000 euro op. Het mooie...
20-06-2024

Hobby-jager Herbert Sonder verschalkt Spassvogel

Hij is al zeven jaar lid van de Bornse Schuttersvereniging, maar bleef de afgelopen jaren door...
08-06-2024

Bornsche Maten beleeft sportief topweekend

Zaterdag rond de middag, het BeekparkFestival ’24 is dan nog niet eens halverwege, kunnen...
08-06-2024

Wie volgt Schutterskoning René Morshuis op?

Volgende week zaterdag vanaf 15.00 uur staat op de weide aan de Twickelerblokweg, in het...
30-05-2024

Zeepkistenrace op herhaling in Azelo

Het was een probeersel vorig jaar mei in Azelo. De roemruchte Zeepkistenkistenrace, die na zes...
23-05-2024