Kop Event voor hersentumoronderzoek
GROOTS EVENEMENT MET VEEL BEKENDEN OP 6 JULI BIJ NEO

Kop Event voor hersentumoronderzoek

"Zaterdag 6 juli vindt voor de tweede keer het spectaculaire Kop Event plaats: een groots opgezet evenement met maar één doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor hersentumoronderzoek. Het is een initiatief van Job ten Thije, oud-speler van BZSV De Blauwwitters, NEO, voormalig profvoetballer van Heracles Almelo, en de nieuwe hoofdtrainer van NEO, en zijn vrouw Kirsten." De motivatie voor het stel om zich zo in te zetten voor het goede doel heeft een heel persoonlijke en trieste aanleiding.

 

In 2014 werd bij de toen 34-jarige Kirsten ten Thije een hersentumor ontdekt. Nog geen jaar later was een operatie nodig waarbij ze volledig bij bewustzijn moest blijven. Kirsten: “De tumor zit links temporaal, daar waar in de hersenen ook spraak en motoriek worden aangestuurd. Tijdens de operatie konden de artsen zo in de gaten houden of ze geen vitale delen van de hersenen zouden beschadigen.” Desondanks lukte het niet om de tumor volledig te verwijderen. “Het is een soort ‘wolk’ in mijn hersenen, niet netjes ingekapseld. Men kon voor 90 procent het kwaadaardige weefsel verwijderen.”
 

Dankzij nieuw onderzoek nog in leven

Het restant moest goed in de gaten gehouden worden en de groei ervan zo veel mogelijk beperkt worden. “Na vier jaar ging het mis en volgde er weer een spoedoperatie. Maar een jaar later begon het alweer te groeien.” De opties raakten uitgeput. “Toen werd mij verteld over een experimentele therapie uit de Verenigde Staten, waarvoor men proefpersonen zocht. Eigenlijk had ik niet veel zin om als proefkonijn te dienen, maar ik had geen keus. Ik stond met de rug tegen de muur.” Dankzij dit onderzoek is de tumor in Kirstens hersenen nu, tegen de verwachtingen in, inmiddels vier jaar rustig. “Dit is misschien wel het beste voorbeeld om aan te geven hoe belangrijk het is om geld te geven voor dit soort dure onderzoeken. Dit is letterlijk de reden waarom ik nog leef!”
 

Mont Ventoux

Het besef dat er meer onderzoek nodig is naar hersentumoren was er al snel en sinds 2015 zamelen Job en Kirsten met hun Stichting Kirsten’s Kopgroep al geld in voor het doel. Onder andere door jaarlijks deel te nemen aan de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk. De bedoeling is dat op 13 september maar liefst 35 personen namens Kirsten’s Kopgroep te voet of op de fiets de Tourreus gaan bedwingen.
 

Profvoetballers

Maar voor het zover is dus eerst het Kop Event op 6 juli op het terrein van RKSV NEO. Er is een veelheid aan activiteiten vanaf 14.00, waarvan de voetbalwedstrijd tegen het team van Jan van Staa met Brama, Bosvelt, Cairo en andere (ex-)profvoetballers ongetwijfeld een van de hoogtepunten zal zijn. Voor drie euro per speelminuut kun je een plekje op het voetbalveld bemachtigen. Voorinschrijving om mee te spelen is vanaf nu mogelijk. Stuur een mail naar kopevent2024@gmail.com met daarin het aantal minuten dat je wilt spelen (minimaal 5 en maximaal 15 minuten) en je favoriete positie. De minimumleeftijd is 14 jaar.
 

En meer

Maar dat is nog lang niet alles. Er is een meet & greet met drie toppers van de huidige FC Twente-selectie, Daan Rots, Mees Hilgers en Max Bruns. Actrice Loes Haverkort is er en Bert van Losser van RTV Oost presenteert ’s avonds een veiling, waar ook de bekende vlogster Debby van der Zande op haar geheel eigen wijze een bijdrage aan zal leveren. En verder is er muziek, dans, kinderactiviteiten en zijn er allerlei kraampjes. Kortom, een bomvol en fantastisch programma. (AJ)
 

Zie voor de volledige informatie de website van Kirsten’s Kopgroep 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ook vrijwilligers RBR in de startblokken

Tijdens de RunBikeRun zijn er maar liefst 175 vrijwilligers in touw om het jaarlijkse evenement...
24-07-2024

Drijvende kracht Afrika Festival Rob Lokin...

Aan het begin van de zondagavond stond Salif Keïta, ook wel de "Gouden stem van...
07-07-2024

Een wedstrijd die je niet kunt winnen

Hoe geef je een persoonlijk drama een positieve draai? Het schoolvoorbeeld daarvan geeft Kirsten...
07-07-2024

Jong en oud genieten van Afrikafestival

De eerste dag van het Afrikafestival is alweer in volle gang. Met een lange rij voor de ingang...
06-07-2024

Zenderse Zomerfeesten: Drie dagen feest in...

Zenderen staat aankomend weekend in het teken van de Zenderse Zomerfeesten. Van 5 tot en met 7...
03-07-2024

Zomerrondleidingen Oud Borne starten weer

Het is bijna zomer en dat betekent dat er in juli en in augustus weer rondleidingen worden...
24-06-2024