Senioren genieten van high tea
IN KADER NLDOET BIJ TUINKAMER HERTME

Senioren genieten van high tea

Dertig senioren werden vrijdagmiddag in De Tuinkamer in Hertme getrakteerd op een high tea. Circa twintig deelnemers van de dagvoorziening en tien senioren uit Hertme genoten van diverse hapjes die enkele vrijwilligers ’s ochtends maakten. De high tea is een maatschappelijk project dat medewerkers en vrijwilligers van Carintreggeland in het teken van NLDoet organiseerden.
 

“NLDoet draait om het inzetten van vrijwilligers in projecten. Vorig jaar hebben we buiten alles schoongemaakt, dit jaar maken we er een maatschappelijk project van: een high tea met senioren. We hebben een bijdrage ontvangen van het Oranje Fonds en van Plus Wallerbosch”, vertelt Helga van de Berg, medewerkster van Carintreggeland. Die bijdrage is gebruikt voor koffie, thee en allerlei soorten hapjes, zoals paaseitjes, schuimpjes en mini-tompouces. “We hebben veel zelfgemaakt, zoals ragoutbakjes gevuld met brie en appelstroop, sandwiches met zalm en met eiersalade, havermoutkoekjes en wraps.”
 

De deelnemers aan de high tea vermaken zich uitstekend met gezellig kletsen, het proeven van de lekkere hapjes en het meedeinen op de vrolijke muziek van accordeonist Jan Kingma en Carlo Burke (foto rechts). De ruimte is feestelijk aangekleed met oranje vlaggetjes en de NLDoet-vlag van het Oranje Fonds.
 

Dagvoorziening De Tuinkamer betond woensdag 8 maart negen jaar. Mevrouw Verver uit Borne neemt vanaf het eerste moment deel aan de activiteiten en is uiteraard ook aanwezig bij de high tea. “Ik kom hier twee keer per week. Elke woensdagochtend komt er een mevrouw 3D-kaartjes met ons maken, dat wordt altijd heel mooi. En laatst gingen we ’s ochtends gymmen en een balspel doen.”
 

Mevrouw Verver zit tijdens de high tea gezellig te kletsen met de andere dames aan tafel. Als de muzikanten een volgend enthousiast deuntje inzetten, haakt ze haar arm in die van haar buurvrouw en samen bewegen ze enthousiast mee. “Het is hier zo gezellig vanmiddag en de hapjes zijn heerlijk. Ik vind dit prachtig.” (DM/De Week van Borne)

Foto's © Diana Maatjes/De Week van Borne

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024