Wat de pot schaft grote winnaar
CHARLIE CHAPLIN HEEFT BESTE ACT BIJ DE JUNIOREN

Wat de pot schaft grote winnaar

De act Wat de pot schaft is zondag de grote winnaar geworden van het kampioenschap Living statues van Noord- en Oost Nederland tijdens Borne op z’n Best. Hoedenmaker werd tweede en de derde plek was voor Concrete. Bij de junioren ging de zege naar Charlie Chaplin, voor World’s Zoo Keeper en Wie is de Mol. Charlie Chaplin kreeg ook de publieksprijs bij de kids, bij de volwassenen was die voor het Mosmens.

Meer geluk met het weer kon een organisatie met het weer niet hebben. Een stralende zon, een temperatuurtje van rond de twintig graden en alom in het dorp volop activiteiten die een bezoekje aan het centrum en Oud Borne hoogst aantrekkelijk maakten. Goed voor een recordaantal van naar schatting tussen de 35.000 en 40.000 toeschouwers, die zich vergaapten aan de levende beeldengroep, er door verrast werden of het spel interactief meespeelden.

Opgetogen
Organisator Bertil Meyer was opgetogen na afloop. "Mooier kun je het niet hebben of maken en krijg je het nooit weer. Het was absoluut top. Zo mooi weer, zulke mooie beelden, zo'n dankbaar publiek. Alles paste naadloos in elkaar. Wie je ook hoorde, iedereen vond het helemaal goed. ledereen was blij, goed te pas en vrolijk. Hoeveel mensen er ook niet van buiten kwamen en zeiden dat ze hier zo mooi vonden, daar hebben we als Borne heel veel goodwill mee gekweekt. Iedereen had niets dan lof, ook de beelden zelf waren laaiend enthousiast. Dan kom je als organisatie vanzelf in een flow terecht, fantastisch."

Verder konden de belangstellenden genieten van een kinderkermis, muziek, dans, kunst, theater, boekenmarkt, proeverijen en sport. En wie even tot rust wilde komen, zocht op goed geluk een plekje op een van de terrassen, die stuk voor stuk tot de laatste stoel bezet waren. Of ging in de rij staan bij een van de ijssalons die Borne rijk is en die zondag net als het evenement zelf een absolute topdag beleefden. (WP)

Foto's © Willem Pfeiffer, Stefan van Leeuwen en Raymond Hofsté.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.
     

     

     

     

    Gouden Zoover voor De Köller

    Eigenlijk wordt ze er een beetje verlegen van. Anne-Marie Lucas, samen met haar man Michel de...
    12-01-2018

    Ruim 600 kerstbomen branden gretig

    Om exact 17.00 uur zaterdagmiddag was het Jeroen van der Aa, een vaste vrijwilliger bij de...
    06-01-2018

    Schaatspret zit er weer op

    De laatste keer worden de ijzers ondergebonden om nog één keer te schaatsen, te...
    06-01-2018

    Kerstbomen uit alle hoeken en gaten

    Vanaf 13.00 uur zaterdagmiddag is het weer een komen en gaan van mensen die hun kerstboom...
    06-01-2018

    Kerstbomen branden weer in Stroom-Esch

    IJs en weder dienende worden komende zaterdag in de Stroom-Esch de inmiddels afgedankte...
    02-01-2018

    ‘Evenement om trots op te zijn’

    De inmiddels dertiende editie van de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst op het Rheineplein was...
    01-01-2018