Wat de pot schaft grote winnaar
CHARLIE CHAPLIN HEEFT BESTE ACT BIJ DE JUNIOREN

Wat de pot schaft grote winnaar

De act Wat de pot schaft is zondag de grote winnaar geworden van het kampioenschap Living statues van Noord- en Oost Nederland tijdens Borne op z’n Best. Hoedenmaker werd tweede en de derde plek was voor Concrete. Bij de junioren ging de zege naar Charlie Chaplin, voor World’s Zoo Keeper en Wie is de Mol. Charlie Chaplin kreeg ook de publieksprijs bij de kids, bij de volwassenen was die voor het Mosmens.

Meer geluk met het weer kon een organisatie met het weer niet hebben. Een stralende zon, een temperatuurtje van rond de twintig graden en alom in het dorp volop activiteiten die een bezoekje aan het centrum en Oud Borne hoogst aantrekkelijk maakten. Goed voor een recordaantal van naar schatting tussen de 35.000 en 40.000 toeschouwers, die zich vergaapten aan de levende beeldengroep, er door verrast werden of het spel interactief meespeelden.

Opgetogen
Organisator Bertil Meyer was opgetogen na afloop. "Mooier kun je het niet hebben of maken en krijg je het nooit weer. Het was absoluut top. Zo mooi weer, zulke mooie beelden, zo'n dankbaar publiek. Alles paste naadloos in elkaar. Wie je ook hoorde, iedereen vond het helemaal goed. ledereen was blij, goed te pas en vrolijk. Hoeveel mensen er ook niet van buiten kwamen en zeiden dat ze hier zo mooi vonden, daar hebben we als Borne heel veel goodwill mee gekweekt. Iedereen had niets dan lof, ook de beelden zelf waren laaiend enthousiast. Dan kom je als organisatie vanzelf in een flow terecht, fantastisch."

Verder konden de belangstellenden genieten van een kinderkermis, muziek, dans, kunst, theater, boekenmarkt, proeverijen en sport. En wie even tot rust wilde komen, zocht op goed geluk een plekje op een van de terrassen, die stuk voor stuk tot de laatste stoel bezet waren. Of ging in de rij staan bij een van de ijssalons die Borne rijk is en die zondag net als het evenement zelf een absolute topdag beleefden. (WP)

Foto's © Willem Pfeiffer, Stefan van Leeuwen en Raymond Hofsté.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.
     

     

     

     

    Stilte voor de storm…

    Borne lijkt deze weken ‘wegens vakantie gesloten’. De parkeerplaatsen bij de...
    14-08-2017

    Melbuul’n Rally toe aan zesde editie

    De Melbuul'n Rally beleeft dit jaar tijdens de Melbuul’ndagen de zesde editie. Het...
    04-08-2017

    Bornse (27) opgepakt op kermis Tilburg

    De politie van Tilburg heeft zaterdagavond bij een heftig incident op de kermis een 27-jarige...
    23-07-2017

    Zeepbaan en schuimbad kleuren Volksfeesten

    Het was al broeierig warm zaterdagochtend, toen zo’n 55 scholieren zich uitleefden tijdens...
    22-07-2017

    ‘Zomaar een Gast’ van Afrikafestival

    Het Afrikafestival Hertme staat woensdagavond centraal in het programma ‘Zomaar een...
    19-07-2017

    ‘Gewoon een lekker pilsje drinken’

    “Het kan toch niet zo zijn dat een dorp als Zenderen geen jaarlijks feest heeft?”,...
    18-07-2017