Wat de pot schaft grote winnaar
CHARLIE CHAPLIN HEEFT BESTE ACT BIJ DE JUNIOREN

Wat de pot schaft grote winnaar

De act Wat de pot schaft is zondag de grote winnaar geworden van het kampioenschap Living statues van Noord- en Oost Nederland tijdens Borne op z’n Best. Hoedenmaker werd tweede en de derde plek was voor Concrete. Bij de junioren ging de zege naar Charlie Chaplin, voor World’s Zoo Keeper en Wie is de Mol. Charlie Chaplin kreeg ook de publieksprijs bij de kids, bij de volwassenen was die voor het Mosmens.

Meer geluk met het weer kon een organisatie met het weer niet hebben. Een stralende zon, een temperatuurtje van rond de twintig graden en alom in het dorp volop activiteiten die een bezoekje aan het centrum en Oud Borne hoogst aantrekkelijk maakten. Goed voor een recordaantal van naar schatting tussen de 35.000 en 40.000 toeschouwers, die zich vergaapten aan de levende beeldengroep, er door verrast werden of het spel interactief meespeelden.

Opgetogen
Organisator Bertil Meyer was opgetogen na afloop. "Mooier kun je het niet hebben of maken en krijg je het nooit weer. Het was absoluut top. Zo mooi weer, zulke mooie beelden, zo'n dankbaar publiek. Alles paste naadloos in elkaar. Wie je ook hoorde, iedereen vond het helemaal goed. ledereen was blij, goed te pas en vrolijk. Hoeveel mensen er ook niet van buiten kwamen en zeiden dat ze hier zo mooi vonden, daar hebben we als Borne heel veel goodwill mee gekweekt. Iedereen had niets dan lof, ook de beelden zelf waren laaiend enthousiast. Dan kom je als organisatie vanzelf in een flow terecht, fantastisch."

Verder konden de belangstellenden genieten van een kinderkermis, muziek, dans, kunst, theater, boekenmarkt, proeverijen en sport. En wie even tot rust wilde komen, zocht op goed geluk een plekje op een van de terrassen, die stuk voor stuk tot de laatste stoel bezet waren. Of ging in de rij staan bij een van de ijssalons die Borne rijk is en die zondag net als het evenement zelf een absolute topdag beleefden. (WP)

Foto's © Willem Pfeiffer, Stefan van Leeuwen en Raymond Hofsté.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.
     

     

     

     

    Folkloregroep viert jubileum in stilte

    Het jaar 2020 zou voor de Folkloregroep Borne een jaar worden met een bijna gouden randje....
    28-03-2020

    Heemkunde verrast met oorlogsverhalen

    Boorn & Boerschop is de viermaandelijkse uitgave van de Heemkundevereniging Borne. Tot zover...
    22-03-2020

    Herstel oprijlaan landgoed Weleveld

    Donderdagmorgen werd ceremonieel de eerste notenboom geplant langs wat ooit de oprijlaanlaan...
    19-03-2020

    Adempauze voor bevrijdingsfeesten

    De festiviteiten in Borne rondom 75 jaar vrijheid, op en rond 3 april, zijn vooralsnog...
    13-03-2020

    Borne op z'n Best slaat een jaartje over

    Borne op z'n Best gaat dit jaar helaas niet door. Reden hiervoor is het nog steeds...
    13-03-2020

    Racoon naar Hertme

    Op zaterdag 22 augustus zal de Zeeuwse succesformatie Racoon een optreden verzorgen in het...
    04-03-2020