Televisiegenieke opknapbeurt Ella Huis
RTL4 BEZORGT WOONKAMER PLEEGGEZIN IN ZENDEREN METAMORFOSE

Televisiegenieke opknapbeurt Ella Huis

Ellen en Laurens Oude Breuil, hun twee kinderen en hun zes pleegkinderen werden onlangs twee weken lang verbannen uit hun huis in Zenderen. In die periode van veertien dagen toog een ploeg van het programma Eigen Huis & Tuin van RTL4 onder leiding van klusjesman Thomas Verhoef (links op foto hieronder) aan het werk om de woonkamer een grondige en televisiegenieke opknapbeurt te geven. Op vrijdag 25 maart keerden de tien opgetogen terug in het Ella Huis. “Heel gaaf om te zien, het is net of we nu in zo’n Ikea-huis zitten.”

Al zes jaar zijn Ellen en Laurens Oude Breuil de drijvende krachten achter het Ella Huis, dat de naam ontleende aan de eerste twee letters van hun voornamen. Ellen: “We wilden altijd al graag een groter gezin, nadat we onze zoons Justin (20) en Jamey (19) hadden gekregen. Vijftien jaar geleden hebben we al Noël (nu 16) in ons gezin opgenomen. We hadden al eens gekeken naar de mogelijkheid van adoptie, maar daar voelde Laurens uiteindelijk niet zo veel voor. Daarna kwamen we in gesprek met Pleegzorg, dat vond hij wel wat. Na 21 jaar als bejaardenverzorgster te hebben gewerkt in Het Dijkhuis, heb ik mijn baan eraan gegeven en zijn we het Ella Huis begonnen. Dat combineer ik nu nog steeds met mijn werk bij Jarabee.”

Ze kregen gezelschap van nog vijf pleegkinderen: Romy (18), Michayla, Esther (beiden 16), Pepijn (14) en Laila (9). Met z’n tienen bewonen ze een twee onder één kapper aan de rand van Zenderen. Laurens Oude Breuil: “Dan moet je creatief zijn om te kijken hoe je het leuk en gezellig houdt. Hoe je toch gezellig televisie kunt kijken en samen aan tafel kunt zitten zonder dat je boven op elkaar zit. Dat heeft Eigen Huis & Tuin voor ons geweldig aangepakt.”

Een beetje kamperen
“We zagen een artikel waarin werd gevraagd wie er wat aan z’n huis wilde veranderen”, gaat Ellen Oude Breuil terug naar hoe het allemaal begon. “Daarop hebben we gereageerd wie we waren en we kregen al snel bericht of we wat uitgebreider wilden zijn. Zo’n gezinshuis als dat van ons verkoopt natuurlijk wel op televisie. We hebben onze wensen ingestuurd, samen met een filmpje, een moodbord en de plattegrond van ons huis. Twee maanden geleden werden we gebeld of we nog steeds wilden. Graag dus. Er werd snel gehandeld. Ze hebben ons huis bekeken en zijn eigenlijk meteen daarna al begonnen met de verbouwing van de woonkamer. De kinderen hebben allemaal geholpen met het inpakken van de verhuiswagen en we hebben twee weken lang in twee woningen in Hengelo gezeten. Die kregen we aangeboden van Welbions, dat ons voor die twee weken geen huur heeft berekend. Daar zijn we erg dankbaar voor. Van tevoren hebben we afgesproken dat het boven wel een beetje kamperen zou worden, omdat het maar voor een korte periode was, maar dat hadden we er natuurlijk allemaal graag voor over.”

Op 24 maart wordt het geduld van de tien bewoners nog wel even fors op de proef gesteld. Al om vier uur in de middag staan en zitten ze klaar bij de kerk in Zenderen om de ware metamorfose van hun huis te mogen ondervinden. Maar pas anderhalf uur later worden ze opgehaald door de cameraploeg, omdat de laatste finesses nog moeten worden afgerond. Maar het resultaat verrast ze allemaal. “Het was echt heel spannend voor iedereen”, zegt Ellen Oude Breuil, “al hadden we van tevoren wel goed doorgesproken wat we wel graag en wat we liever niet zouden willen veranderen."

Heel gaaf om te zien
Als Thomas Verhoef de deur van de woning opent, zijn de oh’s en ah’s niet van de lucht. “Het is echt heel gaaf om te zien”, zegt Ellen. “Toen we hier naar toe liepen zei de jongste te hopen dat we de kamer helemaal niet meer zouden herkennen. Nou, dat is ook zo. Het heeft ons totaal verrast wat er allemaal gebeurd is, echt fantastisch. Er is zeker voor 15.000 euro aan de woning veranderd. Plafond, muren, vloer, meubels, verlichting, stucwerk, alles is aangepakt. Eigen Huis & Tuin heeft enorm goed met ons meegedacht wat voor onze situatie praktisch is, dat kun je zelf onmogelijk verzinnen. Er is maar één ding, dat dat we niet zo mooi vinden. Dat is die Indiaan aan de muur. Maar daar kunnen we gemakkelijk wat anders neer hangen. We zijn allemaal ongelooflijk blij met het resultaat.”

Het eindresultaat van de opknapbeurt van het Ella Huis is zaterdag 15 april om 18.15 uur te zien op RTL4. Vorige week werd al het eerste deel uitgezonden. (WP)

Op de foto hieronder vanaf links Romy, Esther, Jamey, Noël, Laila, Michayla, Pepijn, Justin, zijn vriendin Senna, Ellen en Laurens.


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina


  Een vriendinnetje voor Oeki

  Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
  18-04-2024

  Verenigingsman Erik Rouhof overleden

  In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
  17-04-2024

  Feestelijke ingebruikname derde duofiets

  Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
  13-04-2024

  ‘De straat is té mooi’

  Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
  12-04-2024

  De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

  Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
  11-04-2024

  Brand in de afzuigkap

  Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
  10-04-2024