Principe-uitspraak zwembad nodig
OP ZOEK NAAR FINANCIERING PROJECTPLAN ‘T WOOLDRIK

Principe-uitspraak zwembad nodig

Voor sporthal ’t Wooldrik is door de Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport (Blos) in samenwerking met diverse verenigingen een projectplan uitgewerkt. Daarin worden diverse scenario’s beschreven voor de onderdelen zwembad, sporthal, beachsport en multifunctioneel park. Die scenario’s variëren in ambitieniveau en worden, om geheel in sporttermen te blijven, gelabeld met ‘brons’, ‘zilver’ en ‘goud’. In de bronzen variant worden minimaal noodzakelijke aanpassingen voorgesteld en in de gouden variant gaan de plannen tot en met indoor beachfaciliteiten, nieuwe sportzalen, multifunctioneel beweegpark en extra zoutwaterzwembad. De Blos wilde een keuze tussen de scenario’s horen van de gemeenteraad.

 

'Te vroeg'

Het college is echter van mening dat het voor een keuze nog te vroeg is, omdat het financiële plaatje nog niet compleet is. “Daarmee maak je het de raad wel heel moeilijk”, verduidelijkt wethouder Martin Velten. “We stellen voor om kennis te nemen van het projectplan en vervolgens te gaan kijken naar mogelijke subsidies. Als je geen extra bronnen binnenhaalt is het allemaal niet te financieren.”

 

Een extern bureau moet gaan onderzoeken waar mogelijkheden liggen om het miljoenenproject te kunnen bekostigen. Om dat te kunnen doen is een extra voorbereidingskrediet van 60.000 euro nodig. “De raad kan dan eind dit jaar een weloverwogen keuze maken.”

 

Beslissing zwembad

Voor het zwembad kan een beslissing zo lang niet wachten. Voor 31 augustus moet er een knoop doorgehakt worden, omdat het contract met exploitant Laco afloopt. Om die reden wordt de gemeenteraad gevraagd nu al aan te geven of het van mening is dat het zwembad een basisvoorziening is en dus behouden moet blijven. “We vragen de raad uit te spreken dat het zwembad in principe open blijft.” De wethouder is van mening dat de kwaliteit van het zwembad prima is, ondanks de ouderdom. Wel moeten er in ieder geval aanpassingen plaatsvinden aan de kleedruimtes.

 

Sportbedrijf en Integraal Kindcentrum

Met de plannen voor ’t Wooldrik speelt tegelijkertijd het idee om er een Integraal Kindcentrum te vestigen, als vervanging voor de huidige basisscholen Jan Ligthart en ’t Oldhof. Gesprekken daarover zijn gaande met de schoolbesturen. Ook speelt de mogelijke oprichting van een Sportbedrijf een rol. Zo’n Sportbedrijf zou een rol kunnen vervullen in de exploitatie van ’t Wooldrik, inclusief zwembad.

 

De gemeenteraad spreekt in mei over het voorstel van het college, waarna in juni een beslissing volgt over het principebesluit over het zwembad en het extra aanvullende krediet. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Petra — 15 mei 2017
Wij hebben een abonnement in Hengelo. Is de helft goedkoper. Veel meer faciliteiten.
Paul Cohn — 09 mei 2017
Ach, het lijkt zo normaal dat politici zich beraden op wat de bevolking wenst, dat deden ze in Raalte ook voor ze begonnen aan nieuw, ENERGIENEUTRAAL sportcentrum "Nieuw Tijenraan". https://nieuwtijenraan.raalte.nl/actual/nieuws/duurzaamheidsbus-d-66-op-bezoek-bij-nieuw-tijenraan
Re gi — 04 mei 2017
Dit zwembad is nooit voor de bornse mensen geweest dus voor mij mag het weg ze hadden nooit het buitenbad weg moeten doen toen wilden ze er ook geen geld bij doen dus waarom nu wel 😬
brr — 04 mei 2017
Het komt er dus op neer dat de gemeente 60mille moet neer tellen om een extern bureau een actie te laten doen omdat er in kaart gebracht moet worden of het een kans van slagen heeft?? Ik begrijp best dat er een onderzoek moet komen maar dat een ander dit moet ophoesten.. absurd.
Geld uitgeven van een ander.. dat is gemakkelijk!
Het lijkt me geen goed zaak dat de gemeente er in meegaat

Geen gouden kranen in ‘sportpaleis’

Onderdeel van de kadernota die 22 september vastgesteld moet worden is het bepalen in welke...
16-09-2020

Raad worstelt met kadernota

In Borne is men niet gewend om met een kadernota te werken. Een plan in grote lijnen, waarbinnen...
15-09-2020

Gemeente Borne neemt duurzame energie af van...

Samen met nog negen Twentse gemeenten zet de gemeente Borne verdere stappen in de verduurzaming...
14-09-2020

Gezamenlijk werken aan beter imago

De slechte rapportcijfers voor ‘vertrouwen in bestuur’ en ‘samenwerking met...
09-09-2020

Verder met de energietransitie

In concept heeft de gemeente Borne aangeboden om aan de Twentse opgave om in 2030 de helft van...
09-09-2020

Snelheidsrecord raadsvergadering

In exact 52 seconden was de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond voorbij. Op de agenda een...
08-09-2020