BBO Detail weer op volle sterkte
26-05-2017
HENDRIK-JAN HULS, LIANNE CORNELISSEN, HENK MORSELT EN JOA KORF COMPLETEREN BESTUUR

BBO Detail weer op volle sterkte

Met de komst van Hendrik-Jan Huls, Lianne Cornelissen, Henk Morselt en Joa Korf is de sectie Detail van de Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) weer op volle sterkte. Samen met de zittende leden Sandra Loohuis, Marcel Boonk, Anja Deterd, Ivo Leuveld en Marga van der Heijden vormen zij het bestuur van de afdeling van Bornse detaillisten binnen de BBO. Bakker Jan Koehorst heeft lange tijd de sectie aangevoerd als voorzitter, maar besloot vorig jaar te stoppen en het stokje over te dragen. Hij rekte zijn voorzitterschap lange tijd in afwachting van een opvolger, maar kandidaten stonden niet in de rij.

 

Aanvulling dringend nodig

Tijdens de laatste ledenvergadering werd er opnieuw een dringend beroep gedaan op de aangesloten ondernemers om een actieve rol binnen de BBO te spelen. Een appèl dat niet aan dovemansoren gericht was. Henk Morselt: “Bepaalde zaken kwamen niet meer aan bod omdat er door te weinig mensen de kar getrokken moest worden. We hebben iets staan dat een vervolg nodig heeft. Als we dat niet oppakken, zijn we over vijf jaar weer waar we vijftien jaar geleden begonnen.” Lianne, Hendrik-Jan en Joa zijn het met Henk eens dat stilstand achteruitgang betekent. “Achterover leunen heeft geen zin”, vindt Joa. Lianne: “We moeten de BBO samen actief houden.”

 

Basis is goed

Ze hebben er duidelijk zin in. Hendrik-Jan: “Het is leuk om samen te werken en iedere keer een stapje vooruit te komen.” De basis is goed, de uitgangspunten uitstekend. Henk: “We hebben met z’n allen het gevoel dat het economisch weer de goede kant op gaat. De klappen die de recessie links en rechts heeft uitgedeeld, daar is Borne van verschoond gebleven. We hebben het goed voor elkaar, maar het kan nog beter. En hoe, dat moeten we met z’n allen bepalen.”

 

Wel of geen voorzitter?

Wie de nieuwe voorzitter van het sectiebestuur wordt is nog niet bekend. De vraag is of er wel een voorzitter nodig is. Ook Jan Koehorst suggereerde bij zijn afscheid al dat de taak wellicht te veel tijd in beslag neemt voor één persoon. De komende tijd zal nagedacht worden hoe de diverse verantwoordelijkheden verdeeld gaan worden onder het sectiebestuur, met of zonder voorzitter. (AJ)

 

(Op de foto vanaf links: Hendrik-Jan Huls van PLUS Supermarkt, Lianne Cornelissen van Bibelot, Henk Morselt van Morselt Mode en Joa Korf van Carnavalsland)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Geul — 27 mei 2017
Fijn dat jullie dit oppakken. Ik sluit mij aan bij de reactie van Wim Hesselink voor een economisch nog sterkere detailhandel in het centrum van Twente.
Veel succes!
wim hesselink — 27 mei 2017
Op vakantie op Corsica en dan bovenstaand bericht.
Dat wordt ik blij van. Prima keuze en fijn dat jullie dit gaan oppikken. Samen met de al aanwezige leden moet dit wel een sterk team worden dat Borne nog sterker gaat maken als regionaal Shopping
Centrum.

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024

Davy Roord van Dorset wint MasterChef ticket

Tijdens de Horecava vakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, heeft...
11-01-2024