De Pinksterbruidjes dansen weer
EERSTE PINKSTERDAG VANAF 10.00 UUR

De Pinksterbruidjes dansen weer

De foto’s in de etalages van verschillende Bornse winkeliers hebben ze al aangekondigd: De Bornse Pinksterbruidjes komen er weer aan! De prachtige zingende en dansende Pinksterbruidjes zijn ook dit jaar weer in Borne te bewonderen. Sinds vorig jaar zijn ze Immaterieel Cultureel Erfgoed. Op 17 mei 2015 zijn de Pinksterbruidjes officieel op deze Erfgoedlijst komen te staan. Dit traditionele evenement wordt georganiseerd door de Stichting Folkloregroep Borne met hulp van scoutinggroep St. Stephanus Martina.

 

Vanaf 10.00 uur

Op eerste Pinksterdag lopen vanaf 10.00 uur groepen meisjes van vijf jaar en ouder in hun mooie witte jurkjes, dansend en zingend als Pinksterbruidjes in verschillende wijken in Borne. Voor de Bornse meisjes vanaf 5 jaar zelf, is het een hele eer om als Pinksterbruidje mee te mogen doen. Helemaal trots lopen ze vanaf 10:00 uur in groepjes van 10 tot 15 meisjes door de wijken van Borne en zingen ze de liedjes zo hard ze kunnen, zodat niemand dit mooie gebeuren zal ontgaan.

 

Routes

De Pinksterbruidjes vinden het ontzettend leuk als de mensen uit de wijk naar hun mooie dansen komen kijken. Op de website www.pinksterbruidjes.nl staan de routes beschreven waar de Pinksterbruidjes lopen, zodat iedereen kan zien in welke dichtstbijzijnde straat de meisjes in het wit te bewonderen zijn.

 

Om ca. 12.00 uur lopen de Pinksterbruidjes vanuit de wijken naar het centrum. In de blokhut aan de Esstraat krijgen ze even wat te drinken en dan maken ze zich klaar voor de grote dans op het Dorsetplein. Ze gaan in een hele lange rij staan en zingen tijdens het lopen zo hard als ze kunnen dat de mooie Pinksterbruidjes er aan komen.

 

Om precies 13:00 uur komen ze aan op het Dorsetplein. Hier gaan alle Pinksterbruidjes, (het zijn er wel honderd !) in een hele grote kring staan en dan gaan ze onder begeleiding van een accordeonist dansen. Ze dansen hier onder de grote Pinksterkroon, die vol hangt met prachtige bloemen en uitgeblazen eieren. Omdat het zo ontzettend leuk is, wordt het dansen nog een paar keer herhaald. Bij de laatste dans mogen kinderen uit het publiek ook meedansen.

 

Vanaf 11.30 uur is De “Fanfare en Malletband Gregorius” uit Hertme al op het Dorsetplein aanwezig, zodat de mensen die wachten op de komst van de Pinksterbruidjes naar hun prachtige muziek kunnen luisteren.

 

Meedoen?

Voor alle meisjes uit Borne vanaf 5 jaar: lijkt het jou ook leuk om mee te doen? Geef je dan uiterlijk 2 juni op via de website www.pinksterbruidjes.nl en kom op 3 juni om 11.15 uur naar het podium achter in Het Dijkhuis om te oefenen. Je bent van harte welkom!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Jennie Mink — 07 jun 2019
Zou u mij kunnen zeggen welke routes er word gelopen door de pinsterbruidjes.

Bij voorbaat dank.

Vriendelijke groet,
Mevr.J.J Mink

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024