‘Melbuul’ndagen niet om zeep helpen’
ROB WELTEN WIL SNEL IN GESPREK MET ORGANISATIE

‘Melbuul’ndagen niet om zeep helpen’

Burgemeester Rob Welten is oprecht verbaasd over de ophef die is ontstaan bij de organisatie van de Melbuul’ndagen en het dreigement het bijltje erbij neer te gooien vanwege de strengere geluidsnormen in het nieuwe evenementenbeleid. Op zijn vakantieadres las hij de berichtgeving op BorneBoeit en vervolgens de veelheid aan verontwaardigde reacties daarop. “Ik heb meteen een mail gestuurd naar de gemeentelijke organisatie. Mensen zijn bang dat we dit evenement om zeep helpen. Dat kan toch niet waar zijn?”

 

Vragen van de Raad

Ook in de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond maakten Ellie Verschoor (GB’90) en Stefan van Leeuwen (VVD) zich zorgen. In het Politiek Beraad op 23 mei waren net de nieuwe evenementregels besproken. Ellie Verschoor: “U zei dat er naar tevredenheid was overlegd. Heeft u die geluiden wel goed geïnterpreteerd en wat gaat u hier aan doen?”

 

Rob Welten: “Ik was ook in de veronderstelling dat er goed overleg was geweest. Op 29 mei is er vervolgens vooroverleg met de Melbuul’ndagen geweest en daar zijn blijkbaar misverstanden ontstaan. Over de hoeveelheid avonden waarop versterkte muziek mogelijk is en over het maximum geluidsniveau. Of we hebben het niet goed gecommuniceerd, óf ons beleid vertoont gebreken. Laat helder zijn dat wij willen dat het evenement blijft voortbestaan en dat wij het niet willen dwarsbomen”, beantwoordde Welten de vragen van de raadsleden.

 

In overleg

“De hoofdlijnen van het nieuwe beleid waren juist om te behouden wat er nu is”, legt Rob Welten na afloop van de raadsvergadering uit. “We wilden wel een kader aangeven en hebben nu voor het eerst echt helderheid gegeven en een balans proberen te vinden tussen de evenementen enerzijds en aan de andere kant de overlast die ze kunnen geven.” Duidelijkheid voor evenementenorganisaties en omwonenden. Volgens de burgemeester is er door de Melbuul’ndagen geen zienswijze ingediend tegen het nieuwe beleid dat eind vorig jaar ter inzage heeft gelegen. Desondanks wil Rob Welten zo snel mogelijk in gesprek.

 

“We gaan intern kijken of er iets mis is gegaan, maar de eerste stap is om contact te hebben met de organisatie. Als deze regels onmogelijk zijn, dan gaan we daarover in overleg.” (AJ)

 

Lees ook de eerdere berichtgeving: Melbuul'ndagen op losse schroeven

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
B. de Boer — 07 jun 2017
Lijkt mij een verstandig besluit, het kan immers niet waar zijn dat iets waar duizenden mensen van genieten de nek om wordt gedraaid door een enkeling (die vaak ook nog maar pas in het centrum zijn komen wonen en dus moet weten dat er activiteiten plaats kunnen vinden).
JH de Graaf — 07 jun 2017
toch nog 1 verstandig man in Borne ????

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Bløf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024