Bornse Haringparty breekt alle records
LIEFST 20.000 VOOR GOEDE DOELEN, ZILVEREN HARING BERNADET WIEFFER

Bornse Haringparty breekt alle records

De zesde editie van de Bornse Haringparty heeft alle records gebroken. De twee goede doelen werden allebei getrakteerd op een bedrag van liefst 10.000 euro, het geveilde vaatje nieuwe haring bracht met 12.000 euro dubbel zoveel op als vorig jaar en nog nooit waren er zoveel bezoekers als dit keer: ruim vierhonderd. Louter glunderende gezichten dus na afloop bij theehuis De Karmeliet in Zenderen, waar het schitterende weer ook nog eens volop meewerkte.

Anouk Smulders is zelf ambassadrice van de Stichting Hulphond, die mensen met een geestelijke of fysieke hulpvraag ondersteunt met een hulphond, die een isolement voorkomt en nieuw perspectief biedt. MeeReizen organiseert vakanties voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking met behulp van honderden vrijwilligers. Ze wil niet alleen de vakanties uitvoerbaar en betaalbaar houden, maar er ook voor zorgen dat er voldoende opleidings- en trainingsmogelijkheden zijn voor vrijwilligers om de deelnemers aan de vakanties op adequate wijze te kunnen begeleiden.

De baten van de haringparty, in totaal 20.000 euro, kwamen dit keer ten goede aan de Stichting Hulphond en de in Borne zetelende Stichting Vrienden van MeeReizen. Beide organisaties krijgen de helft van de opbrengst. De broers Hardy en Herman Ellenbroek werden tijdens de veiling geassisteerd door de uit Enschede afkomstige tv-presentatrice Anouk Smulders en Borne’s eigen miss Talisa Wolters, die in het publiek de biedingen tot mooie hoogtes hielpen opvoeren.

Hondenvoer
Het bedrijf Woof & Fit, nieuwe specialist op de markt van hondenvoer met producten die bestaan uit een combinatie van granen en glutenvrije grondstoffen, werd uiteindelijk voor een bedrag van 12.000 euro eigenaar van het vaatje met veertig nieuwe haringen. Het stelde ook maar meteen honderd zakken hondenvoer beschikbaar.

Ook werden enkele sponsors gevonden samen 2.500 euro op tafel te leggen om de eerste kosten te betalen voor een soort donateurschap voor hulphonden in de stijl van het vroegere Foster Parentsplan. "Want", rekende Anouk Smulders de aanwezigen voor, "voordat een hulphond zover is dat hij iemand kan begeleiden, is de stichting 43.000 euro kwijt."

Enorm tevreden
Henk Oosterveld van het vierkoppige bestuur van de haringparty kon uiteraard niet anders dan enorm tevreden zijn met het resultaat. "Het wordt heel lastig om dit te overtreffen." Maar bang dat het evenement uit z'n jasje groeit is hij niet. "We hebben hier plek zat. Natuurlijk houdt de Bornse vijver een keer op, maar er zijn nog steeds veel mensen die een relatie met Borne hebben en voor ons is dat het uitgangspunt om bij dit evenement welkom te zijn."

Annemieke Wolff kon, net als Anouk Trebbe die dit jaar met MeeReizen op vakantie gaat in Zuid-Afrika, haar geluk niet op met de bijdrage die de Stichting Vrienden van MeeReizen tegemoet kan zien. "We zijn zo blij! We hadden gehoopt op zes- of zevenduizend euro, maar dit is echt geweldig. We moeten het normaal gesproken hebben van donateurs die per jaar tien of twintig euro bijdragen, kun je nagaan hoeveel je er daarvan moet interesseren om aan 10.000 euro te komen.

Zilveren Haring voor Bernadet Wieffer
Tijdens de Bornse Haringparty werd voor de tweede keer de Zilveren Haring uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Bornse gemeenschap. De eer viel dit keer te beurt aan Bernadet Wieffer, die het zilveren sieraad kreeg opgespeld door bestuurslid en speaker Dennis Wilt. (WP)

Donderdag meer foto's

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Bornse Haringparty 2017


  Bezuinigen: deel 1

  Het eerste extra Politiek Beraad over de bezuinigingen zit er op. Elf thema’s maar liefst...
  12-09-2019

  Leo Graafhuis fractievoorzitter VVD

  De functie van fractievoorzitter van de VVD is per direct overgedragen aan Leo Graafhuis....
  12-09-2019

  Extra bijeenkomsten over bezuinigingen

  Tussen nu en half november moet duidelijk zijn waar Borne vier miljoen vandaan gaat halen om het...
  11-09-2019

  Duit in zakje van Oude Kerk

  “Het is een gering bedrag”, geeft wethouder Herman Mulder onmiddellijk toe,...
  11-09-2019

  Stevige bestuurder gezocht

  De nieuwe burgemeester moet natuurlijk het schaap met de vijf poten zijn. De ideale man/vrouw...
  10-09-2019

  Tien extra ondergrondse containers

  In het kader van de invoering van Diftar per 1 januari 2020 is er onder andere ook besloten dat...
  04-09-2019