Uitbundiger oogstfeest nauwelijks denkbaar
26-08-2017
BOMVOL DORPSCENTRUM LAAFT ZICH AAN ZOMERS VERMAAK

Uitbundiger oogstfeest nauwelijks denkbaar

UPDATE

Alhoewel op verschillende plekken in het dorpscentrum de activiteiten voor de Melbuul’nzaterdag al vroeg op gang kwamen, is het rond de middag vooral nog de relaxte sfeer die voelbaar is. Het proeft een beetje als the day after the night before. Het succes en vooral ook het plezier van de culinaire vrijdagavond lijken overal nog een beetje na te gloeien. Alsof het idee leeft: de editie 2017 van de Bornse Melbuul’ndagen kan nu eigenlijk al niet meer stuk!

 

Boekenmarkt

En dat terwijl de Run Bike Run -toch een van de jaarlijkse hoogtepunten- nog moet beginnen, evenals de van oudsher overvolle zondag. Ondertussen draaien de boekenmarkt en de braderie al op volle toeren. De Stationsstraat bijvoorbeeld is het domein van de boekenmarkt. De stichting Hulp aan Sri Lanka staat er met een welgevulde kraam en daar wordt al aardig verkocht. Veel thrillers liggen op andere kramen maar ook streek-, kook-, kinder- en sprookjesboeken én andere genres liggen er te kust en te keur.

 

Overal in de straten staan kramen en kraampjes waar kleding, sieraden, hebbedingetjes, kunst en lekkers worden verkocht. Ook hier weer: voor elk wat wils. En dan zijn er nog de kramen van de goede doelenorganisaties.

 

Threelyfiets

Met de Heeren van Oranje bijvoorbeeld, voor de meeste Bornenaren bekend van de grote touringcar. Ieder jaar sponsoren ze een goed doel; dit jaar is de keus gevallen op de Stichting Fietswens, met een bijzonder Borns project: de threelyfiets. 

 

De achtergrond: Mathijs Beld heeft een zoontje met een groeibeperking. Zoals ieder kind wil ook zijn zoontje graag fietsen, maar die is voor hem niet voorhanden. Mathijs besloot daarom zelf een fiets te bouwen. Als ‘ie eenmaal klaar is, komt er meer vraag naar en de buurman van Mathijs, Jan Morsink, richt de Stichting Fietswens op, noodzakelijk omdat via een stichting de rekeningen betaald kunnen worden en goede materialen ingekocht. Alleen aan materiaal al kost de fiets vijfhonderd euro…

 

Het kost Mathijs zeker 15 uur om een fiets in elkaar te zetten. Tot dusverre heeft hij tien fietsen afgeleverd en staan nog eens tien op de planning. Niet te doen voor Mathijs alleen, dus de stichting is hard nodig. Fietshandel Brama biedt aan om gebruik te maken van de werkplaatsruimte. Als een fiets verkocht wordt, is Mathijs Beld zelf aanwezig om uitleg te geven. De fiets is energievriendelijk voor de gebruiker: de energie gaat niet verloren, maar verplaatst zich naar de voortbeweging. De fietsen zijn geschikt voor kinderen van 60 tot 90 cm groot. Maar aan de fiets mag niet gezien worden dat de eigenaar een beperking heeft. Het is een stoere fiets.

 

Het grote probleem is en blijft de financiering. Daarom besloten de Heeren zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Dat doen ze dit weekend met het zogenaamde Sutuschoppen, waarbij zoveel mogelijk verlichte schermen met een voetbal geraakt moeten worden. Zondagmiddag om 17.00 uur worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

 

Feest van de oogst

Het is een van de voorbeelden. Overal in het bomvolle dorpscentrum heerst er op dat moment plezier en vermaak. Op het Kidsplein kunnen de allerkleinsten met hun papa en mama tekenen en kleuren, even verderop zijn het vooral de jongens die zich uitleven met de blusmaterialen van de brandweer. Op het pleintje bij de HEMA zingen drie jonge meiden de mooiste ballads waarbij ze zichzelf op de gitaar begeleiden, terwijl theaterschool Luna in de Nijstad met een grote groep kinderen de leukste dansjes opvoert.

 

Borne viert het feest van de oogst. Een betere oogst is nauwelijks denkbaar waarschijnlijk, want het feest is ernaar. Uitbundig, vrolijk, warm en rijkelijk opgediend met veel vermaak. (AM/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Melbuul'nzaterdag 2017


    Vorstelijke bezoeken aan Borne

    Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
    26-04-2024

    Koningsdag in de steigers

    Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
    23-04-2024

    Borne blijkt ook fris op z’n Best

    Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
    21-04-2024

    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024