Ronkend begin slotdag ‘Melbuul’ndagen
DERTIG EQUIPES VAN START IN RALLY WAARIN GEZELLIGHEID VOOROP STAAT

Ronkend begin slotdag ‘Melbuul’ndagen

Met het vertrek van dertig equipes voor de Succes Signs Melbuul’n Rally is zondag de slotdag van de Melbuul’ndagen van start gegaan. Tussen 09.00 en 09.30 uur togen de vaak ronkende bolides en sportieve vierwielers met tussenpozen van telkens een minuut richting Salland, waar in Ommen de koffiestop wacht en in het oude kerkje Hof van Buisman de lunch zal worden genuttigd. Vanaf 14.30 uur is er een behendigheidsproef in Almelo, waarna het gezelschap tussen 15.30 en 16.00 uur weer in Borne verwacht en om 16.30 uur de prijsuitreiking volgt.

Maikel Born, met Peter Matel vanaf dit jaar organisator van de door het Deldense Showtime uitgezette rally, keek zondagochtend opgetogen naar de deelnemende voertuigen tijdens de zevende editie. “Net stond ik op straat om zeg maar de auto’s in ontvangst te nemen en het was echt fantastisch om te zien. De mensen zijn ook echt vrolijk. De nadruk van deze rally moet ook de gezelligheid zijn.”

Het streefgetal van dertig equipes werd gehaald, evenveel als vorig jaar. "Daar zijn we blij mee. We hebben anderhalve maand minder tijd gehad dan gebruikelijk en hebben er onmeunig hard aan getrokken om het voor elkaar te krijgen. Volgend jaar hopen we op vijftig auto’s te zitten. Dat is het doel en ook meteen zo’n beetje het maximum dat je moet willen hebben. Dan hebben we in elk geval ook meer tijd.”

Onder de deelnemers zijn prominente rijders als rallycoureur en hoofdsponsor Dennis Kuipers en klootschietkoningin Silke Tulk, rechts op de foto met partner Jos-Bert Aalbers.

Programma zondag
Om 11.00 uur begonnen op het plein voor het Kulturhus de kofferbakverkoop en rommelmarkt. Een uur later gaan de meeste overige activiteiten van start. Dat zijn zondag de familiekermis op De Koem, Kunst & Kids aan de Grotestraat Noord, het Rabobank Kidsplein op de parkeerplaats aan de Bolkshoek, de braderie aan de Stationsstraat, het straattheater en -entertainment in het centrum, het levend tafelvoetbal van de Melbuulkes op het Rheineplein en het optreden van theaterschool Luna aan de Nijstad. Vanaf 13.30 uur barst het muziekspektakel los op het Dorsetplein met de Limburgse formatie Wir Sind Spitze en dj Ivar Slagers. (WP)

Foto's © Rob Siemerink en Willem Pfeiffer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024