Nena zingt, springt en mediteert in Hertme
10-09-2017
DUITSE POPDIVA SLUIT CONCERT AF MET DEINENDE MASSA

Nena zingt, springt en mediteert in Hertme

Ze maakte wereldfaam in het begin van de jaren tachtig. Samen met haar gelijknamige band tekende Nena destijds voor wereldhits als 99 Luftballons, Nur geträumt en Irgendwie, irgendwo, irgendwann. De als Gabriele Susanne Kerner geboren Duitse zangeres en songwriter bewees zaterdagavond in het Openluchttheater van Hertme nog steeds over een dijk van een stem te beschikken. En haar ondertussen 57 jaren zijn haar niet aan te zien. Naarmate haar concert vorderde, groeide het enthousiasme bij het publiek. Een aarzelend begin mondde uit in een massaal deinende massa.

Uitverkocht was het niet in Hertme, in tegenstelling tot een dag eerder toen Racoon voor een volle bak zorgde. Dat kan komen omdat het alweer tientallen jaren geleden is dat Nena het absolute hoogtepunt van haar carrière beleefde en haar faam van weleer jongere generaties niet veel zegt.

Nena, van wie wereldwijd meer dan 22 miljoen platen werden verkocht, deed in elk geval haar best in het knusse theater in Hertme. Ze zong, danste en sprong anderhalf uur lang naar hartenlust op het fraaie podium van het Openluchttheater in een spervuur van voortdurend flikkerend fel licht. Eenmaal vroeg de als vegetariër door het leven gaande popdiva om een minuutje pauze, om als aanhanger van de Indische goeroe Osho even te kunnen mediteren.

Vanzelfsprekend vertolkte ze haar klassiekers, al bewaarde ze er twee wel voor het laatst. Haar absolute topper 99 Luftballons kondigde ze als laatste liedje voor de toegift aan, begeleid door enkele reusachtige ballons die door de fans in de lucht werden gehouden. Met Irgendwie, irgendwo, irgendwann begon ze het toetje van drie nummers.

Om af te sluiten met het uitgebreid bedanken van het publiek (‘Es war sehr schön hier’) en handenschuddend en kushandjes gevend de coulissen op te zoeken. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024