Geen Halloween in Hertme, wel in Borne
GRIEZELFESTIJN IN OPENLUCHTTHEATER SLAAT JAARTJE OVER, NIEUWE THEMA-KOOPZONDAG

Geen Halloween in Hertme, wel in Borne

Het jaarlijkse griezelfeestje in het Openluchttheater in Hertme gaat dit jaar niet door. De werkgroep Halloween heeft moeten besluiten het succesvolle evenement een jaar over te laten slaan. En dat heeft alles te maken met het groot onderhoud rondom het theater. “Het is vrij simpel”, legt voorzitter Marcel Postma uit, “in het bos moest een groot aantal bomen gekapt worden waar nieuwe aanplant voor in de plaats is gekomen.” Een hele horde kinderen door het verse groen, leek de werkgroep niet echt een goed idee. “Halloween in Hertme bestaat uit drie onderdelen: het voorterrein, het theater en het bos. Dat laatste is een belangrijk onderdeel en zonder dat zou het niet worden wat het moet zijn.” Kortom, liever een jaartje overslaan dan een half evenement, zo was de redenering.

 

Volgend jaar is er zeker wel weer Halloween in Hertme. Het is een formule die zichzelf al jaren bewijst en waar zo’n 800 kinderen enorm veel griezelplezier aan beleven. Zonder spinnen, heksen en andere enge dingen hoeven de kinderen het in 2017 echter niet te doen.

 

Nieuw: Halloween koopzondag

In Borne wordt op 15 oktober voor het eerst, op initiatief van de Bundeling Bornse Ondernemers, een Halloween koopzondag gehouden. De eerste editie van de nieuwe thema-koopzondag valt heel toevallig samen met het niet doorgaan van Halloween in Hertme en is er geen gevolg van. “We vonden dat oktober eigenlijk een beetje een kale plek in de agenda was”, zegt Joa Korf van Carnavalsland en bestuurslid van de sectie detail van de BBO. “We hadden het er pas nog over om Hertme bij de koopzondag te betrekken om hen bijvoorbeeld reclame te laten maken voor hun evenement. Toen hoorden we pas dat Halloween in Hertme niet doorging.”

 

Tijdens de ‘Engste koopzondag van Borne’ wordt het centrum helemaal in sfeer aangekleed, zowel de straten als de etalages. “Het wordt vooral een familie-koopzondag met heel veel te doen voor kinderen.” Zij kunnen zich onder andere laten schminken, onder begeleiding een pompoen uithollen of een ‘huiveringwekkende’ foto laten maken. En wie weet zijn er nog wel meer verrassende griezeligheden te ontdekken!

 

Prijzen te winnen

De helft van de lol voor de kinderen is natuurlijk zelf zo eng en origineel mogelijk verkleed naar het dorp te gaan en vriendjes en vriendinnetjes de stuipen op het lijf te jagen. Voor het meisje en de jongen die dat het beste lukt ligt er een waardebon klaar van maar liefst 100 euro elk, beschikbaar gesteld door de deelnemende winkeliers.

 

Natuurlijk wordt er ook voor een passend hapje en drankje gezorgd. Zonder ‘Trick or Treat’ geen Halloween en dus wordt er snoep uitgedeeld aan de kinderen. Maar er zijn ook diverse eettentjes in het centrum om de hongerige maag te stillen en de winkels en terrassen zijn uiteraard geopend. De Halloween koopzondag is op 15 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024