Jong bloed in het CDA
BO TER BRAAK (29) OP DE KIESLIJST VAN DE CHRISTENDEMOCRATEN

Jong bloed in het CDA

Het CDA Borne krijgt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen versterking van de 29-jarige Bo ter Braak. Sinds september is ze lid van de politieke partij, dinsdag wordt ze geïnstalleerd als commissielid en zal ze zich nog meer verdiepen in de plaatselijke politiek om tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een jeugdig partijtje mee te kunnen blazen op de verkiezingslijst van de lokale christendemocraten.

 

De geboren en getogen Bornse heeft zich na enkele omzwervingen weer definitief in Borne gesetteld. “Borne heeft altijd het thuisgevoel voor mij gehouden. Ik wil nu graag mijn steentje bijdragen aan het dorp en het CDA is daar een mooie partij voor, dat heel erg het gevoel van ‘samen’ uitdraagt, midden in de samenleving staat en de onderwerpen goed aanpakt. Het gedachtengoed past bij mij”, vindt ze.

 

Spreekbuis voor jongeren

De komende tijd gaat ze zich verder oriënteren op mogelijke aandachtsgebieden die haar aanspreken en waar binnen de partij mogelijkheden liggen. “Wat ik zelf heel belangrijk vind is dat het goed is dat er jonge mensen aansluiten bij de politiek, die toch wel wat verouderd is. Wat mist is een spreekbuis voor mensen tot veertig jaar, daar zou ik me graag op richten.” Ze omschrijft zichzelf als sociaal, uitgesproken en een echt gezelligheidsmens. “Verder vind ik dat je mensen altijd in hun waarde moet laten en dat je dicht bij jezelf moet blijven. Ik zou in de Raad het liefste nooit een vooraf uitgeschreven antwoord willen geven.”

 

Bo heeft de interesse in de politiek niet van een vreemde. Haar vader Hans maakte enkele jaren geleden deel uit van de lokale politiek, eerst bij de VVD en later bij Liberaal Borne, dat inmiddels niet meer bestaat. “Op die manier kreeg ik thuis veel mee van wat je kunt betekenen in de politiek. Er zijn genoeg mensen die dat niet weten en ook niet dat ze gemakkelijk kunnen aankloppen bij de gemeenteraadsleden. Als mensen iets vinden of willen mogen ze gerust contact met me opnemen.”

 

Enthousiast

Bo ter Braak werkt als HR- en commercieel medewerker bij het ROC Nederland. Ze weet dat de politiek haar veel tijd zal gaan kosten. “Dat weet je van tevoren. Maar het is ook heel leuk en ik ben heel enthousiast over de nieuwe uitdaging.” Of ze wel of niet een zetel in de Raad zal gaan bezetten hangt af van het verkiezingsresultaat en hoe hoog ze uiteindelijk op de verkiezingslijst zal worden geplaatst. Dat wordt pas na de ledenvergadering van 20 december bekend. “Maar of je nu wel of niet in de Raad komt, je kunt ook altijd wel inbreng geven richting de fractie.”

 

In januari gaat de verkiezingscampagne van start. Bo heeft er zin in. “Lijkt me leuk, de straat op, de politieke gesprekken met andere partijen en zeker ook met inwoners …..” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Trees Platvoet — 13 dec 2017
Bo is een kanjer. Ook binnen de Bornse afdeling van de Zonnebloem heeft ze voor verjonging gezorgd. Ze is een kei van een secretaris. 🌻
Rudy van de Ven — 11 dec 2017
Gaaf Bo. Ik hoop dat je de tanden erin gaat zetten en draagvlak gaat creëren met jouw ideeën. Meelopers zijn er genoeg en na praters. Succes
Ron Hartman — 11 dec 2017
Welkom op deze ontmoetings- en discussieplek. Leuk om gelet op je functie en leeftijd, ook een digitaal toegankelijk politica te krijgen. Zaaltjes en achterkamers zijn zooooo anno ??! Zie ook de stelling bij de opbrengst van de G1000 hier
Paul Cohn — 11 dec 2017
Hopelijk geldt óver de partijen een: "goed voorbeeld doet goed volgen"

Provincie deelt Borne oranje kaart uit

In het systeem van interbestuurlijk toezicht van provincie op gemeenten kleurt Borne oranje....
16-04-2021

‘Bricks, Bites en Behaviour’

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat het diverse fracties nog niet helemaal...
06-04-2021

Verwarring en ongeloof over nieuw financieel beeld

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat een groot deel van de gemeenteraad maar...
31-03-2021

‘Borne blijft financieel gezond’

Na alle cijfers nog eens grondig doorgespit te hebben komt het college van burgemeester en...
26-03-2021

Keuzes voor ’t Wooldrik

De herontwikkeling van sportpark ’t Wooldrik is een van de grootste projecten die in de...
25-03-2021

College kiest voor intrekken bij Kulturhus

Het College stelt de gemeenteraad voor om de gemeentelijke organisatie te gaan huisvesten in en...
25-03-2021