Herman ter Weele opent nieuwe jaar
DERTIENDE EDITIE NIEUWJAARSBIJEENKOMST OP RHEINEPLEIN

Herman ter Weele opent nieuwe jaar

De eer van de openingshandeling tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op 1 januari op het Rheineplein valt dit keer ten deel aan Herman ter Weele, de voorzitter van de Bornse Schuttersvereniging die komend jaar 35 jaar bestaat. Het jubileum is een van de redenen waarom de keuze op Herman ter Weele is gevallen om met een druk op de rode knop het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. “Maar dat niet alleen”, zegt voorzitter van de Stichting Nieuwjaarsbijeenkomst Herman van Delden. “De schutters zijn al jaren betrokken en doen veel voor het evenement. Ze vormen de escorte uit het gemeentehuis, bemannen de kersthuisjes, zorgen voor de catering van Glühwein, borrels en frisdrank, diverse hapjes en verlenen daarnaast ook nog allerlei hand- en spandiensten. Herman ter Weele speelt hierbij als persoon een belangrijke en bindende rol.”

 

De Bornse Schutters

“In 1983 werd het partnerschap tussen Rheine en Borne ondertekend”, blikt Ter Weele terug. “Er werd ons toen gedemonstreerd hoe je een schuttersfeest moet organiseren. Kort daarna werd de Bornse Schutters Vereniging B.S.V. opgericht.” Nog steeds bestaat er een warme connectie tussen de schutters aan beide zijden van de grens en zijn er regelmatig contacten. “We hebben een heel nauwe band met Rheine.” Herman ter Weele vindt het een grote eer om op de eerste dag van 2018 de Bornse samenleving het nieuwe jaar in te knallen. “Ik nodig iedereen van harte uit om te komen!”

 

Uniek

De ontmoeting op het Rheineplein ontstond naar aanleiding van het 800-jarig bestaan van Borne. Het kwam in de plaats van een traditionele receptie in het gemeentehuis. “Dit is echt uniek in Twente”, vindt burgemeester Rob Welten. “Er is toch een drempel om het gemeentehuis in te gaan en op deze wijze is het veel laagdrempeliger. Je merkt dat het op deze manier elkaar ontmoeten heel erg gewaardeerd wordt.” Jaarlijks trekt de Nieuwjaarsbijeenkomst honderden mensen, die elkaar het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. De komende editie is alweer de dertiende keer dat het evenement gehouden wordt. Aan de formule wordt slechts minimaal gesleuteld.

 

Herman van Delden: “We beginnen om 16.30 uur met de bekende lokroep van de Boornse Mirreweenterhoornbloazers, die het publiek naar het plein blazen. Er is een kort gesprek met onze speciale gast Herman ter Weele en met loco-burgemeester Herman Mulder, omdat burgemeester Rob Welten dit jaar verhinderd is.” Het zijn op 1 januari dus drie Hermannen die met de verzamelde menigte het glas zullen heffen op de nabije toekomst. Ook dit jaar treedt het Melbuul’n Piratenkoor op om het geheel muzikaal te omlijsten en zullen de hapjes, drankjes en vuurkorven niet ontbreken om de sfeer er helemaal in te brengen en de ambiance vormen om elkaar het allerbeste te wensen voor 2018. (AJ)

 

(Op de foto boven vanaf links: Herman Mulder, Herman van Delden, Herman ter Weele en Rob Welten)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024