‘Evenement om trots op te zijn’
PARAPLU’S TIJDENS NIEUWSJAARSBIJEENKOMST

‘Evenement om trots op te zijn’

De inmiddels dertiende editie van de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst op het Rheineplein was er dit jaar vooral een van schuilen onder de partytenten en opgestoken paraplu’s. De tussen de vijf- en achthonderd mensen die de moeite namen rond 18.00 uur vrienden, bekenden en relaties de allerbeste wensen toe te fluisteren, kon het niet deren. De sfeer was gemoedelijk en hartelijk, er werd gelachen, geproost en gesmikkeld. Herman ter Weele, de voorzitter van Bornse Schuttersvereniging, viel de eer te beurt het jaar officieel met een knal in te luiden.

 

Officiële aftrap

Rond half vijf al klonk de lokroep van de Boornse Mirreweenterhoornbloazers. Het Rheineplein was inmiddels omzoomd met kiosken en partytenten, waar de bezoekers zich zouden kunnen laven aan Glühwein, een borreltje of frisje, een pannenkoekje of ander lekkers. Het Melbuul’n Piratenkoor zorgde met haar brede arsenaal van meezingers voor de vrolijke noot. Tegen half zes was het plein vol. En net toen om zes uur de officiële aftrap zou volgen, begon het te regenen.

 

In zijn openingswoord merkte voorzitter Herman van Delden van de Stichting Nieuwjaarsbijeenkomst nog maar eens ten overvloede op hoe uniek dit Bornse evenement in de regio is. “Waar maken we het mee dat er zoveel mensen op de eerste dag van het jaar samenkomen om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen?”, zo zei hij. “Daar mogen we meer dan trots op zijn!”

 

Vervolgens werden de beide Hermannen (Herman Mulder, de loco-burgemeester en Herman ter Weele van de Schuttersvereniging) gevraagd naar hun hoogtepunten voor het komende jaar. “Dat zijn toch wel de omvangrijke plannen voor ’t Wooldrik en de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart”, aldus de wethouder. Herman ter Weele noemde het aanstaande 35-jarig bestaan van de vereniging als een belangrijk ijkpunt in 2018. “Op 9 juni vieren we samen met de schuttersvereniging uit Rheine een groot feest bij de Karmeliet in Zenderen. Ja, dat wordt bijzonder.”

 

De rode knop

Daarna was het dan zover. Na het aftellen van vijf naar nul mocht Herman ter Weele op de rode knop drukken waarna vanaf het dak van het gemeentehuis een ferme knal zou klinken. Waar het aan lag, is niet bekend, maar voordat Ter Weele de knop goed en wel kon beroeren, was de dreun al tot in de wijde omtrek te horen en kon er een toost worden uitgebracht op het nieuwe jaar. Het grote bord aan de gevel van het gemeentehuis met daarop de tekst ‘Gelukkig Nieuwjaar’ kwam in het volle licht te staan en daarmee was ook hier het nieuwe jaar nu echt begonnen.

 

De bezoekers vonden het prima en maakten, ondanks de regen, nog eens een rondje om iedereen de hand te geven, het allerbeste toe te wensen en er, vaak schuilend onder de partytenten, nog een glaasje op te drinken. (BM)

 

Foto's © Annemie Mulders en Raymond Hofsté

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ton — 31 jan 2018
Altijd weer een leuke en gezellige receptie met vele bekende en onbekende Bornernaren

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018


  Kerstherberg verder als stichting

  Vorig jaar december werd de Kerstherberg Borne op de valreep gered. Nadat bekend was geworden...
  19-03-2019

  Welkom ondanks het afschrikwekkende hekwerk

  Zo’n twintig vrijwilligers lieten zich zaterdagmorgen niet door het slechte weer uit het...
  16-03-2019

  Altijd al couturier willen worden?

  Nog een goede maand en dan is het weer zover: Borne op z'n Best op zondag 14 april. En...
  09-03-2019

  Maikel levert stadssleutel in

  Het traditionele inleveren van de stadssleutel verliep dinsdagmorgen anders dan in andere jaren....
  05-03-2019

  Dolle Doarp niet klein te krijgen

  Zo mooi als het zaterdag nog was in Borne, zo miezerig en grijs was het zondagmiddag in...
  03-03-2019

  Kleurrijk feestlint slingert zich door Borne

  De weersvoorspellingen hielden niet over, maar het tegendeel bleek waar. Zelfs het zonnetje...
  02-03-2019


  file:html/cookies.inc.html}