Nieuwe Raad geïnstalleerd
JEROEN GOUDT ALS VERKENNER AAN DE SLAG

Nieuwe Raad geïnstalleerd

Met het afleggen van de eed of de belofte werden donderdagavond de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. De verkiezingen hebben de kaarten opnieuw geschud. Tot hele grote veranderingen leidde het niet. Hier en daar een zeteltje eraf of erbij. Desondanks negen nieuwe gezichten in de raadszaal de komende vier jaar.

 

Voor de VVD schuiven voortaan Jan van Helvert en de twintigjarige Bas de Groot aan. Bij het CDA is Bo ter Braak nieuw, bij GB90 Karin Scholten en de SP en GroenLinks/PvdA hebben respectievelijk Mieke Visser en Jan de Vries als nieuw gezicht op het pluche. En dan hebben de wethouders Herman Mulder (CDA), Michel Kotteman (GB90) en Martin Velten (Borne-Nu) in ieder geval voorlopig hun plek in de raadszaal ingenomen, in afwachting van de uitkomsten van de formatiebesprekingen en de daaruit voortvloeiende bezetting van de wethoudersposten.

 

Jeroen Goudt als verkenner aan de slag

Voor die coalitieformatie en de vorming van een nieuw raadsprogramma is Jeroen Goudt als ‘verkenner’ aangezocht. Ook vier jaar geleden was hij de man die het proces begeleidde. Een klus die hij naar algemene tevredenheid klaarde. Goudt heeft de volgende opdrachten meegekregen: Verken de mogelijkheden om te komen tot een te vormen raadsprogramma op hoofdlijnen, met voldoende ruimte voor initiatieven uit de samenleving. Verken welke mogelijkheden er zijn om te komen tot een stabiel college dat kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met de gemeenteraad en verken bij de partijen hoe men denkt te komen tot wethouders kandidaten.

 

Schot voor de boeg

Op 10 april zou Goudt al met zijn eerste bevindingen naar buiten moeten komen. Jan de Vries van GroenLinks/PvdA gaf alvast een schot voor de boeg door te melden dat de lijstcombinatie gaat voor een coalitie met CDA, VVD en uiteraard GroenLinks/PvdA. En dat heeft alles te maken met het harde verkiezingspunt dat de Verbindingsweg niet door moet gaan. Of dat een realistische mogelijkheid zal zijn is de vraag. Hoe dan ook zal die Verbindingsweg, vanwege de onwrikbare standpunten bij diverse partijen, ongetwijfeld de komende dagen wel vaker ter sprake worden gebracht op de burelen van het gemeentehuis. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024