Luchtiger repertoire valt in de smaak
13-04-2018
BOEIENDE FOOM-CONCERTEN VAN HET BORNS KLEINKOOR

Luchtiger repertoire valt in de smaak

“Een prachtig concert. Een lust voor het oor, het oog en het hart!”, zo omschrijft Wim Kevelham het optreden van het Borns Kleinkoor in de Oude Kerk op zondag 8 april. Kevelham is zelf koorlid, maar was deze zondag wegens omstandigheden als toehoorder aanwezig. Geenszins een straf, zo blijkt. Ook hij heeft samen met meer dan tweehonderd enthousiaste belangstellenden genoten van de concerten.

 

Vanwege de groeiende belangstelling durfde het koor het aan om twee concerten op één zondagmiddag te verzorgen. Dat pakte goed uit. Na de klassieke werken van de laatste jaren en het traditionele kerstconcert, had het koor nu voor een luchtiger FOOM-repertoire gekozen met liederen uit Film, Opera, Operette en Musicals. “Een prima keuze voor deze zonnige middag”, vindt Kevelham.

 

Durf, enthousiasme en uitstraling

“Onder de zeer inspirerende leiding van Bram van der Beek maakt het Borns Kleinkoor momenteel een geweldige groei en muzikale ontwikkeling door, hetgeen zich uit in prachtige vertolkingen van ook moderner repertoire. Met durf, enthousiasme en uitstraling weten de mannen het publiek tot de laatste minuut te boeien. Daarbij schitterend begeleid door Jos Beunders op de piano. Variërend in opstelling, waardoor solopartijen zeer goed tot hun recht kwamen, werden de verschillende werken met de juiste dynamiek en alertheid gezongen. Wie let er nou op kleine oneffenheden, als het koor het publiek weet mee te nemen in de beleving van de muziek?”

 

Jonge solisten

Heel bijzonder was de samenwerking met acht jonge zangtalenten uit Borne en uit de directe omgeving van Borne. Mare Strobos, Bauke van ’t Hul, Isa Schnitzler, Christel Vellinga, Stan Kroese, Lovina Lani, Brian Bijen en Tinka van den Hazel zijn allen leerlingen van Bram van der Beek.

 

“Door de afwisseling van koor en deze jonge solisten ontstond er een zeer gevarieerd programma. Het was een en al genieten om deze jonge zangers te horen zingen. Met veel flair brachten ook zij liederen uit verschillende musicals voor het voetlicht. Ze kenden niet alleen hun tekst en de melodie uit het hoofd, maar wisten het ook met de juiste interpretatie en overtuiging ten gehore te brengen. Het succes van deze middag is zeker ook aan hen toe te schrijven.”

 

Verrassing tijdens Borne op z'n Best

Als u niet in de gelegenheid was om dit concert te bezoeken, dan volgt er nog een kleine herkansing. Tijdens ‘Borne op z’n Best’ van zondag 15 april aanstaande zingt het Borns Kleinkoor wederom in de Oude Kerk tussen 14.45 en 15.45 uur. Met een knipoog naar de Living Statues heeft het koor zondag nog een kleine verrassing in petto.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024