Koningsdag Borne: met vlag en wimpel!
27-04-2018
GEVARIEERD PROGRAMMA EN FRAAI WEER LOKT DUIZENDEN NAAR DORPSCENTRUM

Koningsdag Borne: met vlag en wimpel!

“Hartstikke happy”, is de eerste reactie van Martin Reesink als voorzitter van het Oranjecomité op het moment dat het einde nadert van Koningsdag in Borne. “Ik denk dat we geslaagd zijn in onze opzet een breed programma te brengen voor een breed publiek. We hebben nieuwe onderdelen toegevoegd, gisteravond en vandaag kwamen er veel mensen samen in Borne. Natuurlijk, het mooie weer werkt mee, maar het was gewoonweg een stuk drukker dan afgelopen jaar.”

 

Puike show

Woorden waaraan zo op het eerste oog niets gelogen lijkt. Want het was écht druk in Borne. De kleedjesmarkt trok vanmorgen -toen het nog donker was- al vele mensen naar het centrum en die aantallen werden in de loop van de dag alleen maar groter. De Bornse Brandweer gaf een puike show weg op het plein voor het Kulturhus, diverse sportverenigingen toonden hun kunnen op het Rheineplein, er was veel vertier voor de kinderen en de scouting was op meerdere plekken zichtbaar in het dorp.

 

Daar waar zich nog maar enkele jaren geleden aan het begin van de middag een leegloop in het centrum in gang zette, zwol vandaag de toeloop én daarmee de gezelligheid alleen maar aan. Het swingende Koningsconcert van het Stedelijk Orkest Borne, samen met de Bornse band Headline, vormde daarin een cruciale aanjager. De sfeer zat er duidelijk in en dat was te merken. Net zoals tijdens de succesvolle Koningsavond was het ook vanmiddag weel vol op het Dorsetplein. Het publiek genoot.

 

‘We hebben een heerlijk concert afgegeven’

Zo ook dirigent Jurgen Wentzel, die met zijn orkest de vuurdoop beleefde op het plein. “Super, echt te gek”, zo zei hij pal na afloop van het concert. “We hebben absoluut geen spijt van deze middag en sterker nog: ik hoop dat we volgend jaar weer een nieuwe kans krijgen. Maar eerst wil ik nu even genieten van dit moment. We hebben een heerlijk concert afgegeven dat verre van statisch was en dat bleek bij het publiek over te komen. Ja, echt te gek, in één woord super!

 

Rond de klok van vijf zitten ook de terrassen nog bomvol, er is geen plek meer vrij. Borne beleeft een Koningsdag die er zijn mag. Ondertussen komen de eerste bezems al tevoorschijn en maakt de veertienkoppige organisatie zich op voor de laatste uurtjes. Voordat ze hun lange werkdag kunnen besluiten moet het immers allemaal wel weer netjes worden achtergelaten. Verderop in de Grotestraat is Twente Milieu dan al begonnen met het verzamelen van de kleedjesmarktrestanten.

 

Heel blij en trots

Martin Reesink ten slotte: “Dit was een mooie dag voor Borne. Of we volgend jaar dingen anders doen, weet ik niet. Daar is een evaluatie voor en je moet bovendien niet voor de muziek uitlopen. Maar in mijn eerste opwelling kan ik alleen maar heel blij en trots zijn. De samenwerking met onze partners, waaronder de 3Kearls, de orkesten en de sport- en andere verenigingen, is uitermate goed verlopen. Dan kun je alleen maar tevreden zijn. Toch?” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Nieuw gezicht Melbuul’ndagen

De Melbuul’ndagen Borne heeft een nieuw gezicht gekregen. Omdat de organisatie de laatste...
15-07-2019

Pareltje van natuur en kunst

Net buiten Zenderen, aan de Hertmerweg 49, staat het Theehuis de Karmeliet. Wat velen niet weten...
10-07-2019

Afrika deed het weer goed in Hertme

Het Afrika Festival 2019 zit er weer op. Ook de tweede dag in het Openluchttheater in Hertme,...
07-07-2019

Heel bijzondere editie vogelschieten

Het werd wel een heel aparte editie van het vogelschieten in Zenderen dit jaar, waarbij de vogel...
07-07-2019

Tijdelijk niet twee maar drie campings

Dit weekend vindt het Afrika Festival weer plaats in het Openluchttheater in Hertme. En evenals...
07-07-2019

Afrika Festival geolied van start

Een geoliede machine. Dat is de belangrijkste conclusie na één dag Afrika...
06-07-2019