Gospelkoor Celebration zingt
28-04-2018
MIDDAGCONCERT VAN GOSPELKOOR CELEBRATION IN DIJKHUIS

Gospelkoor Celebration zingt

In 2001 is dit Gospelkoor Celebration opgericht. Ze resideren in Hengelo en het koor bestaat uit 30 leden waaronder vijf heren. Een keer per week repeteren ze. Optreden doen ze ongeveer een keer per zes of zeven weken. Meestal toch wel bij kerkdiensten en in verzorgingstehuizen. Vandaag zijn ze voor zeker de tweede keer in Het Dijkhuis. Een redelijk gevuld Atrium wacht met plezier het concert af.

 

Mariëlle Menzen is de voorzitter van het koor en de dirigente Susan Kerstholt (foto rechts) leidt het. Zij heeft een conservatoriumopleiding en bespeelt bij een aantal liederen het keyboard. De arrangementen voor de gospels zijn van haar hand en een aantal arrangementen is aangekocht via de European Choral Club.

 

Het concert

De gospels die het koor zingt, zijn voornamelijk afkomstig uit het diepe zuiden van Amerika. Daar onderscheiden zij zich van andere gospelkoren. Die gospels worden ook wel Southern Gospels of Homecoming Gospels genoemd. Een aantal teksten of titels is nog wel bekend, andere niet.

 

Marian van Leuken verwelkomt de aanwezigen en ze vraagt met name naar Hermien Nijhuis, een grote fan van het koor. Ze is er nog niet, maar ze wordt wel heel snel opgehaald. Marian van Leuken vertelt dan over de gospels dat zij gaan over: geloof, hoop, liefde en ook vertrouwen. Dan komt het koor al zingend op.

 

`Lean on me` is wel een van de bekende gospels uit het eerste gedeelte. In het begin leek het koor wat minder zeker te zingen dan na pakweg vier gospels. Dan komt het koor echt op stoom en het Agnus Dei klinkt prima.

 

Een pareltje is het a capella gezongen `Home` en daarna het Elvis Presleylied `If the Lord wasn’t walking` staat als een huis. `Oh Happy days` kent iedereen wel. Leuk dat iemand op de galerij heerlijk mee staat te swingen.

 

Na de pauze komen er meer solo’s bij de gospels. Wim blinkt daarin uit, net als Marieke. Bij het overbekende `Amazing Grace` zingt hij Hermien Nijhuis toe. Ze is er stil van.

 

Bij het lied `Somebody loves me` wordt boven op een galerij gedanst door twee mensen. Het koor is er verguld mee, een paar wijzen even.

 

Dan komt het laatste lied: dat is natuurlijk `Amen.` Iedereen kent dat en een aantal mensen in de zaal zingt mee. Het koor mengt zich tussen de toehoorders. Dat komt toch wel heel vriendelijk over.

 

Tenslotte

Marian van Leuken bedankt Het Dijkhuis voor de gastvrijheid en ze belooft nog eens terug te komen. Marleen Franke neemt deze uitnodiging met graagte aan. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024