Programma Nationale Herdenking 4 mei
DIVERSE ACTIVITEITEN IN DE GEMEENTE BORNE

Programma Nationale Herdenking 4 mei

Op 4 mei is de Nationale Herdenking. Op deze dag herdenken we burgers en militairen die sinds het uitbreken van de tweede wereldoorlog, waar ook ter wereld, zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. De volgende activiteiten vinden deze dag plaats in de gemeente Borne:

 

Borne
17.00 uur:
Bloemlegging bij het monument aan de Parallelweg, tegenover het station en aansluitend om ongeveer 17.15 uur bloemlegging op de Joodse begraafplaats aan de Twijnerstraat.

19.00 uur:
Herdenkingsbijeenkomst Oude Protestantse kerk door Raad van Kerken in samenwerking met de gemeente Borne. Burgemeester Rob Welten, pastoor Carin Timmermans en ds. Gerco Veening schenken aandacht aan het landelijk thema ‘Geef vrijheid door’. Muzikale begeleiding door organist Jan Braakman en cellist Manfred Skoreng, declamatie Mirjam Skoreng.

19.40 uur:
Stille omgang van Oude Protestantse kerk via Hambroickstraat, Brinkstraat, Ennekerdijk, Grotestraat, Abraham ten Catestraat, Pietmanskolkstraat naar het monument bij restaurant Dorset.

+/- 19.50 uur:
Aankomst bij het monument, vervolgens om 19.59 uur ‘Last Post’ en van 20.00 tot 20.02 uur het stiltemoment met aansluitend bloemlegging bij het monument door het college van burgemeester en wethouders, het voormalig verzet, Veteranen Borne, het Oranje Comité, de Raad van Kerken, politieke partijen en de burgerij. De herdenking zal muzikaal worden omlijst door het Stedelijk Orkest. Afsluitend volgt Het Wilhelmus.

 

Hertme
18.45 uur:
Bloemlegging bij het graf van de heer H.W. Oude Egberink op de R.K. begraafplaats. Muzikale omlijsting door St. Gregorius Fanfare.

 

Buurtschap 't Hesseler
19.00 uur:
Bloemlegging bij het Landkruis aan de Mekkelhorstweg. Muzikale omlijsting door Euregio Brassband.

 

Zenderen
20.00 uur:
Bloemlegging bij het monument op de Elhorst-Vloedbelt. Muzikale omlijsting door St. Gregorius Fanfare Hertme. Vanaf 19.45 uur Koraalmuziek, 19.59 uur ‘Last Post’, 20.00 uur Stilte, 20.02 uur Bloemlegging en Wilhelmus.

 

Vlaggen
Van 18.00 uur tot zonsondergang (ca. 21.10 uur) hangen van alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok. De inwoners van Borne worden verzocht deze gedragslijn te volgen.

 

Afzetting wegen
Om de bloemlegging bij het monument voor restaurant Dorset aan de Grotestraat op een zo waardig mogelijke wijze te laten verlopen, worden de volgende wegen afgezet tussen +/- 19.30 - 20.30 uur: Grotestraat/Aanslagsweg, Grotestraat/Ziekenhuisstraat, Grotestraat/Dorsetplein/Marktstraat, Marktplein ter hoogte van het gemeentehuis.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024