Fietstocht met ouderen
WELZIJN OUDERENBOND BORNE ORGANISEERT IN ZOMERMAANDEN FIETSTOCHTEN

Fietstocht met ouderen

Al een aantal jaren organiseert de WOB fietstochten in de zomermaanden voor iedereen die mee wil fietsen op de tweede woensdag van de maand. Vandaag is voor de tweede keer een fietstocht georganiseerd. Een dertigtal mensen neemt deel aan deze tocht van rond de 20 à 25 km door Twente. De fietsmiddagen beginnen in april en eindigen in oktober. Bij de VVV is een kaart met data beschikbaar.

 

Organisatie fietstocht

Bij iedere fietstocht zijn 5 à 6 mensen aanwezig die de tocht om beurten hebben uitgezet en assisteren bij de fietstocht. Ook is er altijd iemand bij die bij een lekke band, de band wel kan repareren. Anton Rosens heeft de tocht van vandaag uitgezet, maar wegens verschillende wegonderbrekingen heeft hijzelf de tocht wel drie keer moeten rijden. Ongeveer halverwege de tocht is altijd een stopplaats waar voor eigen rekening een consumptie kan worden gebruikt. Deelname aan de fietstochten is altijd gratis.

 

Bijzondere fietstochten

Wel is er dit jaar iets nieuws in de aanbieding: op drie middagen zijn er speciale tochten georganiseerd naar bijzondere punten. Op 27 juni gaat de fietstocht naar de Wagyu Boerderij in Delden. Op 25 juli bezoek en rondleiding bij Bolletje Museum in Almelo en 22 augustus naar de ijsboerderij Oude Hesselink in Saasveld. Deelnemers betalen 5 euro per tocht. Consumptie zit hierbij ingesloten. Deelnemers moeten zich bij de VVV Borne in het Kulturhus aanmelden. Maximale aantal deelnemers is 30 personen. ( op is op)

 

Pensionado’s moeten wat te doen hebben

Niet alleen dames maar ook diverse heren fietsen mee. Anton Rosens leidt de karavaan langs de Gammelkerbeek, over fietspaden langs de pas gemaaide velden, langs de ingezaaide akkers. Het is prachtig weer. In de bermen bloeit het fluitenkruid en lammetjes en zoogkalveren liggen in de schaduw te herkauwen. Het frisse groen aan bomen en struiken is mooi om te zien. Fietsers komen op plekken waar ze normaal niet komen. Een aantal mensen verzucht dat Twente toch wel erg mooi is en dat het een plezier is om juist vandaag te fietsen.

 

Een paar deelnemers aan het woord

Dinie te Winkel, Truus Spit en Toos Lentelink fietsen geregeld mee. “Het is gezellig om samen te fietsen, je praat nog eens met iemand. Ook zijn de routes prachtig, die van vandaag zeker. Zo kom je ook nog eens in Het Hulsbeek in Oldenzaal terecht ( het rustpunt van vandaag). Je fietst routes die je normaal gesproken helemaal niet kent. Het tempo van 14 of 15 km mag wel wat hoger, de meeste mensen hebben wel fietsondersteuning. Maar ja, je past je aan bij de langzaamste schakel. Een bedankje voor de vrijwilligers die de routes uitzetten is wel op z’n plaats.”

 

Na de stop bij Buitenplaats bij Het Hulsbeek trekt de lange sliert fietsers weer verder. De thuishaven lokt. Nu gaat de tocht over de meer bekende wegen langs woonwijk Slangenbeek, prachtig gebouwde huizen aan de Bornsedijk, via de Bornsche Maten terug naar het plein bij het Kulturhus. Een tevreden gezelschap neemt afscheid: “Tot de volgende keer.”(AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Poppenkast’ kroon op druk weekend

Voor de Twentse carnavalsverenigingen is het een druk weekend. Behalve hun eigen feesten was er...
20-01-2019

Hertme heeft Prins Wouter en zijn Jarno

In een overvol Hof in Huis in Hertme waren het vrijdagavond Wouter Kleissen en Jarno Kemna die...
18-01-2019

Wie worden de nieuwe hoogheden?

De laatste uurtjes van Marcel Meijer en Peter Lucas als prinsenpaar van de Hertmese...
18-01-2019

Het spel is op de wagen

Vandaag over precies drie maanden is de eerste voorstelling van De Strijd - Passiespelen in...
12-01-2019

Gala vol afwisseling en humor

De kop is eraf. De eerste van de twee jaarlijkse Gala-avonden van De Toet’nbloazers zit er...
11-01-2019

Natte kerstbomen branden moeizaam

De kerstboomverbranding in de Stroom Esch zit er weer op. En alhoewel de 32ste editie toch...
05-01-2019


file:html/cookies.inc.html}