Fietstocht met ouderen
WELZIJN OUDERENBOND BORNE ORGANISEERT IN ZOMERMAANDEN FIETSTOCHTEN

Fietstocht met ouderen

Al een aantal jaren organiseert de WOB fietstochten in de zomermaanden voor iedereen die mee wil fietsen op de tweede woensdag van de maand. Vandaag is voor de tweede keer een fietstocht georganiseerd. Een dertigtal mensen neemt deel aan deze tocht van rond de 20 à 25 km door Twente. De fietsmiddagen beginnen in april en eindigen in oktober. Bij de VVV is een kaart met data beschikbaar.

 

Organisatie fietstocht

Bij iedere fietstocht zijn 5 à 6 mensen aanwezig die de tocht om beurten hebben uitgezet en assisteren bij de fietstocht. Ook is er altijd iemand bij die bij een lekke band, de band wel kan repareren. Anton Rosens heeft de tocht van vandaag uitgezet, maar wegens verschillende wegonderbrekingen heeft hijzelf de tocht wel drie keer moeten rijden. Ongeveer halverwege de tocht is altijd een stopplaats waar voor eigen rekening een consumptie kan worden gebruikt. Deelname aan de fietstochten is altijd gratis.

 

Bijzondere fietstochten

Wel is er dit jaar iets nieuws in de aanbieding: op drie middagen zijn er speciale tochten georganiseerd naar bijzondere punten. Op 27 juni gaat de fietstocht naar de Wagyu Boerderij in Delden. Op 25 juli bezoek en rondleiding bij Bolletje Museum in Almelo en 22 augustus naar de ijsboerderij Oude Hesselink in Saasveld. Deelnemers betalen 5 euro per tocht. Consumptie zit hierbij ingesloten. Deelnemers moeten zich bij de VVV Borne in het Kulturhus aanmelden. Maximale aantal deelnemers is 30 personen. ( op is op)

 

Pensionado’s moeten wat te doen hebben

Niet alleen dames maar ook diverse heren fietsen mee. Anton Rosens leidt de karavaan langs de Gammelkerbeek, over fietspaden langs de pas gemaaide velden, langs de ingezaaide akkers. Het is prachtig weer. In de bermen bloeit het fluitenkruid en lammetjes en zoogkalveren liggen in de schaduw te herkauwen. Het frisse groen aan bomen en struiken is mooi om te zien. Fietsers komen op plekken waar ze normaal niet komen. Een aantal mensen verzucht dat Twente toch wel erg mooi is en dat het een plezier is om juist vandaag te fietsen.

 

Een paar deelnemers aan het woord

Dinie te Winkel, Truus Spit en Toos Lentelink fietsen geregeld mee. “Het is gezellig om samen te fietsen, je praat nog eens met iemand. Ook zijn de routes prachtig, die van vandaag zeker. Zo kom je ook nog eens in Het Hulsbeek in Oldenzaal terecht ( het rustpunt van vandaag). Je fietst routes die je normaal gesproken helemaal niet kent. Het tempo van 14 of 15 km mag wel wat hoger, de meeste mensen hebben wel fietsondersteuning. Maar ja, je past je aan bij de langzaamste schakel. Een bedankje voor de vrijwilligers die de routes uitzetten is wel op z’n plaats.”

 

Na de stop bij Buitenplaats bij Het Hulsbeek trekt de lange sliert fietsers weer verder. De thuishaven lokt. Nu gaat de tocht over de meer bekende wegen langs woonwijk Slangenbeek, prachtig gebouwde huizen aan de Bornsedijk, via de Bornsche Maten terug naar het plein bij het Kulturhus. Een tevreden gezelschap neemt afscheid: “Tot de volgende keer.”(AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020