Nieuwe crematorium officieel geopend
25-05-2018
VEEL LOVENDE WOORDEN OVER PROCES EN RESULTAAT

Nieuwe crematorium officieel geopend

Aan burgemeester Rob Welten de eer om het nieuwe crematorium aan de Hosbekkeweg in Borne vrijdagmiddag officieel te openen. Het standaard lintje-doorknippen werd niet passend geacht. “We willen juist verbinden”, zei directeur Peter Molema van Crematoria Twente. Om die reden mocht Welten met een grote rode strik twee blauwe linten verbinden die even daarvoor door danseressen aan het architectenkoppel Martine Schipper en Hans Douwes uit Delden waren overhandigd. Symboliek op een plek waar dat helemaal passend is.

 

“Het is vandaag een feestelijke dag”, zei Rob Welten. “Hoewel die woorden hier misschien paradoxaal klinken. De Bornse gemeenschap is blij met deze voorziening. Een crematorium in de nabije leef- en woonomgeving. Dat werd in Midden-Twente node gemist. Ik hoop en wens dat dit crematorium een duurzame en waardevolle toevoeging zal vormen op cruciale momenten in onze levens.”

 

Opening voor genodigden

Zaterdag is de open dag. Nu waren het genodigden die alvast mochten toosten op het nieuwe crematorium. Omwonenden, gemeenteraadsleden uit Borne, Hengelo en Hof van Twente en vele bestuurders uit Twente. Daarnaast velen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het gebouw.

 

Allemaal apetrots op het resultaat en ook blij met het proces. De komst van het crematorium leverde dan ook hoegenaamd geen tegenstand op in de gemeenschap. De procedures werden soepel doorlopen, de omgeving werd vanaf het begin nauw betrokken. Er werd geen enkel bezwaar ingediend tegen de plannen, een feit dat door diverse sprekers als een unicum werd omschreven.

 

En zo staat er binnen afzienbare tijd een gebouw aan de rand van Borne, waar deze vrijdagmiddag veel lovende woorden over gesproken werden. Architecte Martine Schipper nam het landschap met de drie essen rondom de nieuwbouw als uitgangspunt. ‘Puur, naturel, niet te somber, maar natuurlijk ook niet te uitbundig’, moest het worden. Zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur kan iedereen het resultaat komen bewonderen. (AJ/BM)

 

Meer over het crematorium in ons eerdere artikel: Het gaat hier om gastbeleving

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024