Paarden, koetsen, muziek én winkelen
ZONDAG 10 JUNI BELOOFT EEN VERMAKELIJKE DAG TE WORDEN IN BORNE

Paarden, koetsen, muziek én winkelen

Het wordt moeilijk kiezen, volgende week zondag in Borne. Want als er ooit sprake was van ‘voor elk wat wils’ dan is het wel op zondag 10 juni. Zo houdt de Twentse Rijtuig- en Arresleevereniging ‘de Koets’n keerls’ haar jaarlijkse Twenterit in en rond Borne met het defilé rond 15.00 uur in het dorpscentrum, is er een springkussen, kan er op een pony worden gereden, zijn er voor kinderen diverse vormen van straattheater, kan iedereen meedoen aan het ringsteken, valt er te genieten van muziekoptredens én zetten de centrumwinkeliers hun deuren wagenwijd open.

 

Officieel defilé

De rode draad vormen de ruim vijftig aanspanningen die vanuit het hele land naar Borne komen om er hun beste beentje voor te zetten. Samen met de BBO heeft de vereniging een omvangrijk programma in elkaar gestoken, dat ’s morgensvroeg al begint aan de Zwartkotteweg in Hertme. Daar vindt de officiële keuring plaats, waarna koers wordt gezet in de richting van Saasveld, Hertme en Zenderen. Bij het Hertmese Hof in Huis is een sherrystop gepland. De lunch wordt genuttigd bij Het Dijkhuis. Om ongeveer 15.00 uur vindt dan tussen Las Carretas en Dorset het officiële defilé plaats, het absolute hoogtepunt van de dag, waarbij tekst en uitleg wordt gegeven over de paarden, de koetsen en de kleding van de koetsiers.

 

Speciale fietsroute

De route die ‘de Koets’n keerls’ zullen volgen, kunt u hier downloaden, het complete programma van de dag vindt u in onze agenda. De VVV Borne legt op dit moment de laatste hand aan een speciale fietsroute die de Twenterit regelmatig zal kruisen. Deze route is volgende week gratis af te halen en zal dan ook op de site van de VVV te downloaden zijn.

 

En verder...

Ook op andere plekken in het dorpscentrum valt er volgende week zondag van alles te beleven. Vanaf het moment dat de winkels om twaalf uur hun deuren openen kunnen de kinderen hun energie kwijt op een springkussen aan de Nieuwe Kerkstraat, mogen ze ponyrijden op het Rheineplein, komen ze ballonnenknopers tegen en ook Jolien’s Theaterhuis en Icing on the cake, die diverse vormen van straattheater zullen bieden. Verder verzorgen het duo Double 6, de big band New Edition (foto in tekst) en een DJ hun muzikale bijdragen. Ter hoogte van Domino’s aan de Grotestraat kan vanaf 13.30 uur ten slotte iedereen meedoen aan een ritje ringsteken in een aanspanning. Aanmelding vooraf is niet nodig. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
M.Boonk — 11 jun 2018
Chapeau Borne Boeit voor jullie mooie verslaggeving en verzorging!

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Bløf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024