Verjaarsfeestje met Willeke en Gerard
AVELEIJN PAKT UIT IN HERTME: DUIZENDEN VIEREN 50-JARIG BESTAAN

Verjaarsfeestje met Willeke en Gerard

Aveleijn is jarig. De organisatie met zo’n 1.900 medewerkers en ruim 2.600 cliënten, verdeeld over plusminus 80 locaties in de 14 Twentse gemeenten en Berkelland, bestaat namelijk 50 jaar. Aantallen waar je ‘u’ tegen zegt en daar past dan ook alleen maar een verjaarsfeestje van formaat bij. En dát werd het zaterdag. Onder de vlag van ‘Aveleijn Festival’ vierden cliënten en medewerkers in het Openluchttheater in Hertme hun ultieme dag. Gerard Ekdom, Willeke Alberti, Jannes, Nielson én Gerard Joling kwamen op visite.

 

Duizenden feestvierders en talloze vrijwilligers

Maar met de opsomming van deze bekende namen doe je direct een heleboel anderen te kort. Neem de Sokkies met in hun kielzog Tante Edda en tante Sjaan, de vaste waarden tijdens de jaarlijkse talentenjacht Aveleijn’s Got Talent. Of het Cliëntenkoor en de Flying Birds, met in hun midden de bijna BN’er en Bornenaar Paul Horselenberg. Ze waren er allemaal. En dat heeft Hertme geweten, want waar aan de ene kant de duizenden hun feestje vierden, waren er aan de andere kant talloze vrijwilligers in de weer om de dag in en rond het festivalterrein in goede banen te leiden.

 

Het verliep allemaal vlekkeloos. Enkele grote weilanden werden als mega-parkeerterrein ingericht, de Hertmerweg tussen Borne en het kerkdorp werd afgesloten en het waren alleen de onophoudelijk heen en weer rijdende taxibusjes met cliënten die een vrije doorgang kregen. Eenmaal in het theater was het een vermaak van jewelste; op de twee podia een komen en gaan van bekende en minder bekende namen. Met daar tussenin tal van kermisachtige attracties, een portrettekenaar en eet- en drinkkraampjes.

 

Een selfie met Willeke

Rond een uur of twee was het eerste hoogtepunt van de dag, Willeke Alberti. Een uur lang vermaakte ze jong en oud met haar luidkeels meegezongen repertoire, van Spiegelbeeld tot Ome Jan. Veelvuldig begaf ze zich daarbij tussen haar fans, die haar omhelsden, met haar een selfie maakten of haar gewoon even wilden aanraken. De gevierde zangeres genoot zichtbaar en de fans niet minder.

 

Op het andere podium vond op dat moment de tweede ronde van de talentenjacht plaats, losjes en humoristisch aan elkaar gepraat en gezongen door Hans Mulder en René Morshuis, die als Sokkies door hun fans zo goed als heilig zijn verklaard. En wat te denken van de tantes Edda en Sjaan, die samen met een vertegenwoordiger van het Knoopgala, de kibbelende, maar altijd positieve jury vormden.

 

De kers op de taart

Iets na tienen, als Gerard Ekdom zijn allerlaatste nummer van de draaitafel heeft gehaald, is het tijd voor Gerard Joling. Het publiek kruipt zo dicht mogelijk tegen het podium aan om maar niets te hoeven missen. Mobieltjes in de aanslag, een enkeling heeft zelfs iets voor de topper meegebracht. En ja hoor, daar komt ‘ie. In vol ornaat en bruisend van energie. Het Shangri-la galmt over Hertme, het publiek raakt in vervoering.

 

De gelukkigen vooraan krijgen een handje, Joling ontvangt de meegebrachte cadeautjes. Het is lachen, gieren en brullen en ook vanavond krijgt zijn maatje Gordon er flink van langs. Met flair en op souplesse maakt hij de hoge verwachtingen waar en is hij met zijn optreden de kers op de taart van het jarige Aveleijn. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
michiel de leest — 02 jul 2018
AVELEIJN! VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE 50-JARIG BESTAAN! Het was ECHT een GIGANTISCH GROOT SUPER FEEST!
alfons — 24 jun 2018
geslaagd feest klopte als een bus grandioos

50 jaar Aveleijn


     

     

    Vorstelijke bezoeken aan Borne

    Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
    26-04-2024

    Koningsdag in de steigers

    Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
    23-04-2024

    Borne blijkt ook fris op z’n Best

    Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
    21-04-2024

    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024