Een Dijk van een avond
HUUB VAN DER LUBBE WINDT HERTME OM ZIJN VINGERS

Een Dijk van een avond

Het kan allemaal niet op in Hertme. Waren het een week geleden nog Willeke Alberti, Nielson, Jannes en Gerard Joling die het Openluchttheater op zijn kop zetten… gisteravond deed Golden Earring het nog eens dunnetjes over. En alsof dat nog niet genoeg was, stapte zaterdagavond meneer Huub van der Lubbe himself op het podium. De Dijk dus, de band die bezig is met een lange en imposante carrière. En dat lieten de mannen merken. In een wervelend optreden vermaakten ze de ruim 1.600 bezoekers opperbest.

 

Fratsen met André Manuel

Voor het zover was, wist de Diepenheimse band Fratsen -met zanger André Manuel in hun midden- het stilaan toestromende publiek meer dan uitstekend op te warmen. Met zo af en toe stevige rocknummers ging de beuk er al aardig in, dit tot groot vermaak van de speciaal voor hen opgekomen fans, die niet nalieten luidkeels mee te galmen en ondertussen het verkoelende bier rijkelijk tot zich te nemen.

 

Maar rond 21.00 uur was het dan echt zover. Als de bandleden van De Dijk het podium opkomen en zich over hun gereedstaande instrumenten ontfermen, klinkt er gejuich. Zodra de eerste noten klinken, is het de beurt aan Van der Lubbe. Gehuld in een opvallend streepjespak en voorzien van een vlinderstrik neemt hij het applaus in ontvangst. Zijn rauwe, unieke stem galmt door de zwoele zomeravond. Dit is De Dijk, dit is Huub van der Lubbe.

 

Nog voor het eerste nummer is afgelopen, verdwijnt zijn strik. Het publiek swingt, zingt mee of bekijkt het allemaal iets rustiger van een afstandje. Maar genieten doen ze allemaal. De ene na de andere hit komt dan ook voorbij. ‘Als ze er niet is’ is al direct het tweede nummer, maar ook ‘‘Mag het licht uit’ en andere nummers passeren de revue. En als de schemer eenmaal over het theater is gevallen, gaan alle remmen los.

 

'Jullie zijn een goed koor'

Bijna op het einde van de avond volgt ‘Bloedend hart’, de tweede toegift. Als het publiek luidkeels meezingt, beantwoordt Van der Lubbe dit met de opmerking: “Hertme, jullie zijn een goed koor!” Dat bewijst het enthousiaste publiek even later nogmaals tijdens het nummer ‘Ik kan het niet alleen’. Want als de zanger de tekst loslaat, neemt het Hertmer’ koor het gewoon feilloos van hem over. Met recht een Dijk van een avond dus. Volgend jaar weer? (RH/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

De Dijk Hertme 2018


    Trots en superblij, maar ook nuchter

    ‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
    26-04-2024

    Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

    Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
    26-04-2024

    Vorstelijke bezoeken aan Borne

    Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
    26-04-2024

    Koningsdag in de steigers

    Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
    23-04-2024

    Borne blijkt ook fris op z’n Best

    Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
    21-04-2024

    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024