Jeugd trapt Bornse Ronde weer af
NIEUW: CARNAVALSLANDRACE VOOR KINDEREN VAN 5 EN 6 JAAR

Jeugd trapt Bornse Ronde weer af

Het duurt weliswaar nog even, maar achter de schermen wordt er alweer keihard aan gewerkt: de Ronde van Borne op de eerste dag van de jaarlijkse Melbuul’ndagen. Ook voor de allerjongste pedaleurtjes is er wederom een omvangrijk programma opgezet dat op donderdag 23 augustus om precies 15.45 uur van start gaat met de Drie Biggetjes Loopfietsrace. Deelnemertjes hieraan zijn de kinderen van 3 en 4 jaar die op het parcours aan de Grotestraat zullen uitmaken wie zich de beste van Borne mag noemen.

 

Nieuwe race voor 5- en 6-jarigen
Dit jaar zal er voor het eerst ook een ronde worden georganiseerd voor de groep kinderen van 5 en 6 jaar. Deze groep kon een aantal jaren niet meedoen. “Een gemiste kans om het enthousiasme van deze kinderen niet tot uiting te kunnen laten komen”, zo vond de organisatie en daarom is er, in nauwe samenwerking met Carnavalsland, een nieuwe impuls aan gegeven. En zo ontstond de Carnavalslandrace, waarbij de deelnemertjes in hun leukste carnavalsoutfit om de prijzen zullen strijden. Wel zijn er uiteraard speciale spelregels aan verbonden.

 

Dikke Bandenrace
Een van de vaste onderdelen van de wielerronde van Borne is al jaren de Dikke Bandenrace.Jongens en meisjes die geboren zijn in de jaren 2006 tot en met 2011 en die geen wielerlicentie hebben van de KNWU kunnen daaraan deelnemen. Ook dit jaar gaat de route dwars door het centrum en langs alle terrassen. Voor de winnaars in de verschillende categorieën van de Dikke Bandenrace zit er een aardig extraatje aan de koers vast, want zij worden uitgenodigd voor de finale van de strijd om het Nederlands kampioenschap.

De eerste drie jongens en de eerste drie meisjes van elke leeftijdsgroep krijgeneen fraaie beker.Voor alle andere deelnemers is er een medaille. Er kan worden deelgenomen metgewone fietsen, mountainbikes of citybikes met een minimale banddikte van 28 millimeters. Een fiets met versnellingen is toegestaan, maar racefietsen en raceframes niet.

 

Na de wedstrijden voor de kinderen zal net als afgelopen jaar de koers voor de dames van start gaan en aansluitend gaan de elite/amateurs rijden met onder andere de finale van de VIRO Criterium Cup Twente. Voor meer informatie over en inschrijven voor de wielerronde: zie www.rondevanborne.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024