Ereronde voor scheidend chef werkplaats
02-08-2018
CLEMENS WESTERBEEK ZWAAIT NA 47 ‘MOOIE JAREN’ AF BIJ OUDE WOLBERS

Ereronde voor scheidend chef werkplaats

Donderdagmiddag om twaalf uur werd Clemens Westerbeek, chef werkplaats bij Bouwonderneming Oude Wolbers, door zijn directe collega’s naar huis gestuurd. ‘Een publiekswissel’ zo grapten ze, ‘die alleen een sterspeler toekomt.’ Voor Clemens was het de allerlaatste dag vandaag, na een 47-jarige loopbaan bij het bouwbedrijf, waarvan de laatste 25 jaar als chef werkplaats. Enkele uren later stond het hele gezelschap, inclusief dieplader en een peloton bedrijfsbusjes weer bij hun oude chef voor de huisdeur aan de Deldensestraat om hem voor een allerlaatste ereronde door het dorp te rijden en mee te nemen naar de inmiddels feestelijk versierde productiehal aan de Hanzestraat.

 

Claxonnerend geweld

Voor Westerbeek bleek de rit een totale verrassing. “Ik had wel iets verwacht, maar dit absoluut niet”, zo zei hij vlak voordat hij plaatsnam in ‘zijn’ heftruck, die voor deze gelegenheid op de dieplader was verankerd.

 

Even later reed het gezelschap, onder een enorm claxonnerend geweld, richting dorpscentrum en belandden ze - via een rondje om de Stephanuskerk - uiteindelijk via de Prins Bernhardlaan en Oonksweg op hun eindbestemming. Daar werden ze door oud- en andere collega’s, alsmede door de directie opgewacht om de laatste werkzame uurtjes voor de bouwvak en het definitieve vertrek van Westerbeek gezamenlijk en onder het genot van een drankje en buffetje door te brengen.

 

“Het waren 47 fantastische jaren”, aldus Westerbeek. “Ik heb er geen seconde spijt van gehad en zou het zo en op precies dezelfde manier weer willen overdoen.” Op 16-jarige leeftijd stapte hij via het leerlingenstelsel bij het bouwbedrijf binnen. Na een periode van warmdraaien trad hij er als timmerman in vaste dienst. Toen hij zo’n 4 jaar later om loonsverhoging vroeg, zei de directie ‘prima, maar dan krijg je ook een andere functie’. En zo werd ‘ie uiteindelijk chef werkplaats, waar hij de directe leiding gaf aan 20-25 mensen. ”Een prachtige tijd, waarbij ik altijd tussen de jongens stond, ik was een van hen al voelde het hier als mijn eigen bedrijf”, zo zegt hij.

 

Onderdeel van de familie

Ook Bart Oude Wolbers, inmiddels de vierde generatie in het familiebedrijf, laat een soortgelijk geluid horen. “Bij Clemens waren altijd alle vakjes groen. Ikzelf heb ‘m nu 33 jaar meegemaakt. Altijd zorgvuldig en gesteld op netheid, vrolijk en als geen ander in staat om met de mensen om te gaan. Hij hoorde erbij en was eigenlijk een onderdeel van de familie.” Westerbeek hoort het allemaal glimlachend en enigszins verlegen aan. “Maar zo is het goed. Ik ben nu 63 en kan nu lekker vier jaar eerder van mijn pensioen genieten. Straks heb ik genoeg te doen. Ik schilder graag, vind fietsen en wandelen leuk en misschien stort ik me nog wel op het vrijwilligerswerk. Maar eerst heb ik nu vakantie.”

 

Eind september volgt er nog een officieel afscheid met toespraken en zo meer. Dan is het tijdperk van Clemens Westerbeek, de man van de heftruck, het onvermijdelijke plastic lepeltje in zijn mondhoek en een onophoudelijke hunkering naar bamiballen, definitief voorbij. Jasper Boomkamp wordt zijn opvolger. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Westerbeek Henri en Nel — 02 aug 2018
Hartelijk gefeliciteerd Clemens en maak er eenClemens van harte gefeliciteerd met jou pensioen en geniet nu maar van je vrije tijd samen met Ans, kinderen en kleinkinderen.
Wim Oldenbeuving — 02 aug 2018
Clemens gefeliciteerd. We wensen je samen met Ans een prachtige tijd toe. Welkom in de club. Alle goeds. Ineke en Wim.

Sprankel en De Wheele samen verder

Op 13 juli 2016 werd het naambord ‘Sprankel’ onthuld aan de Welemanstraat (foto in...
20-08-2019

Mariemé uitgebreid met Turkse hamam

Sinds kort is het mogelijk om bij schoonheidssalon Mariemé een weldadige Turkse...
19-08-2019

Eerste opgraving, meteen beroemd

Je zult maar eerstejaars student archeologie zijn en tijdens je allereerste veldwerk meteen iets...
27-07-2019

Siny en Lidy zoeken meisjes van 80

In de jaren ‘45-‘50 van de vorige eeuw zaten ze op de Johannesschool, de...
26-07-2019

Duimelot in Zenderen wordt 25 jaar

Werken in de confectie, een kinderwens hebben en dan over je toekomst gaan nadenken. Dat is wat...
16-07-2019

Theaterschool Luna beste leerbedrijf Overijssel

In de provincie Overijssel is Theaterschool Luna het beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de...
11-07-2019