Beiert viert de zomer met tuinfeest
UITBATERS B&B HERBERG IN AZELO: ‘GEWOON EEN KEER IETS LEUKS DOEN’

Beiert viert de zomer met tuinfeest

Jan Olthof, dochter Lieke en haar man Marc van Harten vinden dat het er maar een keertje van moet komen. “We draaien hier nu enkele jaren met onze Bed & Breakfast, hebben sinds mei een geweldige koffietuin bij onze verbouwde boerderij aangetrokken en we horen van alle kanten steeds dat het hier zo leuk is. Dus dachten we: waarom organiseren we voor iedereen uit de buurt en die het hier maar wil zien niet eens een tuinfeest? Gewoon omdat het leuk is, heerlijk ongedwongen en bovendien nog steeds een beetje zomer…” aldus Lieke en Marc.

 

Lommerrijk

En dat ‘eens’ wordt dus zondagmiddag 9 september. Terwijl de gasten, waaronder deelnemers aan het ONJK schaaktoernooi dat deze week in Borne plaatsvindt, een lommerrijk plekje onder de grote bomen hebben gevonden, vertellen Lieke en Marc aan de picknicktafel over hun plannen. “Het moet vooral een plezierige middag worden. We hebben enkele muzikale acts gecharterd, er is een springkussen en een grote barbecue Smoker én natuurlijk serveren we de hapjes en drankjes. Alles tegen een schappelijk prijsje, want nogmaals: het moet gewoon leuk en gezellig zijn”.

 

In vroegere jaren runden vader Jan en zijn vrouw Jeanneke op de fraaie plek aan de Kuipersweg 9, net tussen Borne en Azelo in, een boerenbedrijf. De schaalgrootte maakte dat de boerderij in 2015 werd afgestoten. Daarvoor in de plaats kwam, vooral op initiatief van dochter Lieke, een Bed & Breakfast. Ze verbouwden de boerderij tot een moderne en sfeervolle accommodatie met vier ruime kamers en een centrale verblijfsruimte, die de afgelopen jaren al veelvuldig werd gebruikt voor workshops, vergaderingen en zo meer.

 

Postkoetsenroute

En zo ontstond De Beiert, een naam die verwijst naar de herberg, die er eigenlijk al in 1841 had moeten staan, toen de overgrootouders van Lieke grond was vergund om er een overnachtingsmogelijkheid te starten. De oude Postkoetsenroute liep er immers vlak langs. Destijds kwam het er niet, want het werd een boerderij. Zo’n 175 jaar later dus wel. De Gasterij van nu richt zich vooral op de zakelijke en recreatieve markt. “We hebben veel vaste gasten, maar ook steeds meer mensen, die al fietsend of wandelend deze mooie plek ontdekken”, aldus Lieke.

 

Het tuinfeest begint zondagmiddag 9 september om 13.00 uur en zal tegen 19.00 uur worden afgesloten. Mocht het weer onverhoopt iets minder zijn, dan wordt er een grote overkapping geplaatst. “Het gaat dus zeker door”, zeggen Lieke en Marc in koor. “Aanmelden vooraf is niet nodig, alleen als mensen van plan zijn met een grote groep te komen is een mailtje vooraf wel zo plezierig.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Gerrit vos — 07 aug 2018
Hallo beste mensen uit haar azelo hier is vosje zal proberen om die dag te komen jullie zijn goed bezig groetjes Janneke en Gerrit
Ton HUISKES — 07 aug 2018
Een superleuk idee - jammer dat ik er niet bij kan zijn maar ik wens de familie Olthof veel succes met dit prima initiatief!

Toet’nbloazers krijgen groene licht

Al ruim een jaar zijn ze ermee bezig, de wagenbouwers van De Toet’nbloazers. In Oldenzaal...
16-02-2019

‘Poppenkast’ kroon op druk weekend

Voor de Twentse carnavalsverenigingen is het een druk weekend. Behalve hun eigen feesten was er...
20-01-2019

Hertme heeft Prins Wouter en zijn Jarno

In een overvol Hof in Huis in Hertme waren het vrijdagavond Wouter Kleissen en Jarno Kemna die...
18-01-2019

Wie worden de nieuwe hoogheden?

De laatste uurtjes van Marcel Meijer en Peter Lucas als prinsenpaar van de Hertmese...
18-01-2019

Het spel is op de wagen

Vandaag over precies drie maanden is de eerste voorstelling van De Strijd - Passiespelen in...
12-01-2019

Gala vol afwisseling en humor

De kop is eraf. De eerste van de twee jaarlijkse Gala-avonden van De Toet’nbloazers zit er...
11-01-2019


file:html/cookies.inc.html}