Beiert viert de zomer met tuinfeest
UITBATERS B&B HERBERG IN AZELO: ‘GEWOON EEN KEER IETS LEUKS DOEN’

Beiert viert de zomer met tuinfeest

Jan Olthof, dochter Lieke en haar man Marc van Harten vinden dat het er maar een keertje van moet komen. “We draaien hier nu enkele jaren met onze Bed & Breakfast, hebben sinds mei een geweldige koffietuin bij onze verbouwde boerderij aangetrokken en we horen van alle kanten steeds dat het hier zo leuk is. Dus dachten we: waarom organiseren we voor iedereen uit de buurt en die het hier maar wil zien niet eens een tuinfeest? Gewoon omdat het leuk is, heerlijk ongedwongen en bovendien nog steeds een beetje zomer…” aldus Lieke en Marc.

 

Lommerrijk

En dat ‘eens’ wordt dus zondagmiddag 9 september. Terwijl de gasten, waaronder deelnemers aan het ONJK schaaktoernooi dat deze week in Borne plaatsvindt, een lommerrijk plekje onder de grote bomen hebben gevonden, vertellen Lieke en Marc aan de picknicktafel over hun plannen. “Het moet vooral een plezierige middag worden. We hebben enkele muzikale acts gecharterd, er is een springkussen en een grote barbecue Smoker én natuurlijk serveren we de hapjes en drankjes. Alles tegen een schappelijk prijsje, want nogmaals: het moet gewoon leuk en gezellig zijn”.

 

In vroegere jaren runden vader Jan en zijn vrouw Jeanneke op de fraaie plek aan de Kuipersweg 9, net tussen Borne en Azelo in, een boerenbedrijf. De schaalgrootte maakte dat de boerderij in 2015 werd afgestoten. Daarvoor in de plaats kwam, vooral op initiatief van dochter Lieke, een Bed & Breakfast. Ze verbouwden de boerderij tot een moderne en sfeervolle accommodatie met vier ruime kamers en een centrale verblijfsruimte, die de afgelopen jaren al veelvuldig werd gebruikt voor workshops, vergaderingen en zo meer.

 

Postkoetsenroute

En zo ontstond De Beiert, een naam die verwijst naar de herberg, die er eigenlijk al in 1841 had moeten staan, toen de overgrootouders van Lieke grond was vergund om er een overnachtingsmogelijkheid te starten. De oude Postkoetsenroute liep er immers vlak langs. Destijds kwam het er niet, want het werd een boerderij. Zo’n 175 jaar later dus wel. De Gasterij van nu richt zich vooral op de zakelijke en recreatieve markt. “We hebben veel vaste gasten, maar ook steeds meer mensen, die al fietsend of wandelend deze mooie plek ontdekken”, aldus Lieke.

 

Het tuinfeest begint zondagmiddag 9 september om 13.00 uur en zal tegen 19.00 uur worden afgesloten. Mocht het weer onverhoopt iets minder zijn, dan wordt er een grote overkapping geplaatst. “Het gaat dus zeker door”, zeggen Lieke en Marc in koor. “Aanmelden vooraf is niet nodig, alleen als mensen van plan zijn met een grote groep te komen is een mailtje vooraf wel zo plezierig.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Gerrit vos — 07 aug 2018
Hallo beste mensen uit haar azelo hier is vosje zal proberen om die dag te komen jullie zijn goed bezig groetjes Janneke en Gerrit
Ton HUISKES — 07 aug 2018
Een superleuk idee - jammer dat ik er niet bij kan zijn maar ik wens de familie Olthof veel succes met dit prima initiatief!

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020