Culinair hoogstandje smaakt velen
EVENEMENT LIJKT NIET MEER WEG TE DENKEN VAN DE JAARLIJKSE KALENDER

Culinair hoogstandje smaakt velen

Negen restaurants, een ijssalon, bierbrouwerij én wijnproeverij slaagden er vrijdagavond in de parkeerplaats voor het Kulturhus om te vormen tot een absolute place to be. Zonder de komende twee Melbuul’ndagen op voorhand te kort te willen doen, kan nu al worden gesteld dat Borne Culinair een van de hoogtepunten is tijdens het vierdaagse oogstfeest. Rond een uur of zes stond er al een meterslange rij mensen voor de muntenkassa.

 

Een extra dimensie

Een drukte die eigenlijk de hele avond bleef voortduren, want niemand wilde iets missen van datgene wat de Bornse horeca voor de bezoekers in petto had. En dat was veel. Op verschillende plekken schoten de vlammen soms hoog uit de pan bij het bereiden van al het lekkers dat vervolgens onder de grote parasols of aan een van de vele tafels en banken in de open lucht kon worden verorberd. En naarmate de avond vorderde, het ging schemeren en de sfeervolle verlichting op het plein een extra dimensie aan de avond toevoegde, werd de sfeer er alleen maar beter op.

 

Halverwege de avond slaakte de organisatie dan ook een zucht van verlichting. Natuurlijk omdat het allemaal liep zoals was gedroomd, maar ook omdat de voorspelde regen zich nog even inhield. Borne Culinair had zich opnieuw bewezen en lijkt ook de komende jaren niet meer weg te denken uit het omvangrijke programma.

 

Stadsprins Ronny en de decibels

Toen er om iets voor tienen een eind kwam aan het culinaire festijn, werden de feestelijkheden voortgezet op het Dorsetplein waar de band Blizzert tot in de late uurtjes een verrassend optreden zal verzorgen. Even daarvoor beklommen Stadsprins Ronny, zijn Adjudant Daniël en hun gevolg als donderslag bij heldere hemel het muziekpodium op het plein. Ze hadden nog ‘een dingetje te doen’ aldus Ronny. Dat ‘dingetje’ bleek het inlossen van punt 5 uit hun proclamatie te zijn: “Dat wij erop toe zullen zien dat de maximale geluidsbelasting gehaald gaat worden bij de evenementen in ons prachtige dorp’.

 

Onder hun aanvoering werd de volumeknop dan ook even stevig opengedraaid en het was Rob Munsterhuis, de geluidsdeskundige die op dat moment een barfunctie vervulde op het plein, die de geluidsmeter bewaakte. Het duurde maar even totdat hij zijn duim opstak ten teken dat de 85 decibel, de maximale geluidsbelasting, was bereikt. Missie geslaagd dus, waarna eenieder weer kon overgaan tot de orde van de dag: gewoon lekker doorfeesten. Want het is immers maar één keer Melbuul’nvrijdag in het jaar. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Borne Culinair 2018


    Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

    Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
    28-04-2024

    Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

    Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
    27-04-2024

    Trots en superblij, maar ook nuchter

    ‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
    26-04-2024

    Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

    Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
    26-04-2024

    Vorstelijke bezoeken aan Borne

    Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
    26-04-2024

    Koningsdag in de steigers

    Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
    23-04-2024