Topzondag kroon op Melbuul’ndagen
BONT PROGRAMMA TREKT DUIZENDEN MENSEN

Topzondag kroon op Melbuul’ndagen

Zo grauw en grijs als de zaterdag was, zo stralend, kleurrijk en vrolijk was de laatste van de vier Melbuul’ndagen. Een topzondag in Borne dus, met louter blije en vrolijke gezichten. “Ja, zo’n dag kan gewoon niet beter”, aldus Danielle Bartelink namens de organisatie. “Hier doe je het voor. Heerlijk!” Het was dan ook al vroeg druk in het centrum en naarmate de middag vorderde, werd het voller en voller. Geen terrasstoel bleef onbezet, de diverse eet- en drinkkraampjes floreerden. De zon en de temperaturen deden hun uiterste best om de steken die ze gisteren lieten vallen, vandaag meer dan goed te maken.

 

Melbuul’n Rally

Met recht een topzondag dus. Een zondag die vanmorgen al ver vóór tien uur begon met het binnenrijden van de deelnemers aan de Melbuul’n Rally. Zo’n 40 equipes hadden zich aangemeld voor een rit van ruim 120 kilometer door de Twentse dreven. Ronkend werden ze vanaf tien uur een voor een weggeschoten, gadegeslagen door een groot aantal liefhebbers. Mini’s, Porsches, een Rolls Royce, een Morgan, een Daf legerauto, een Fiat 500… allemaal kwamen ze voorbij. En vaak glom de bestuurder ervan nog harder dan zijn voertuig.

 

Tegeltjeswijsheden

Ondertussen hadden ook de deelnemers aan de braderie, de kofferbakverkoop en anderen hun waar geïnstalleerd en het duurde dan ook niet lang of de gezelligheid kwam op tal van plekken goed op gang. In de Grotestraat-Noord bijvoorbeeld pakte kunstenares Ellen Klasens uit met Kunst & Kids, waarin kinderen witte tegeltjes konden beschilderen en eventueel van een fraaie spreuk mochten voorzien. Op de kraam zijn inmiddels een groot aantal fraaie creaties zichtbaar. ‘’t Kan vriezen, ‘t kan dooien, maar als je valt, ben je te laat met strooien’ was er een van. Of wat te denken van ‘Je hoeft niet uit de kraan te komen om een spetter te zijn’….

 

Alle tegeltjes worden straks samengevoegd tot één groot kunstwerk dat op 23 september in Het Dijkhuis zal worden onthuld. De makers ervan en hun ouders kunnen dan komen kijken hoe hun creatie een fraaie plek heeft gekregen te midden van alle geschilderde wijsheden.

 

Stilte en muziek

Wie even teveel had van alle drukte kon terecht in de St. Stephanuskerk voor een stiltemoment en het opsteken van een kaarsje. Op andere plekken werd er ondertussen volop geacteerd en gezongen. Door het Duo Proost bijvoorbeeld dat lekkere meezingers ten gehore bracht, het koor Inpajoko dat zich weer eens van haar beste kant liet zien en de acteurtjes van theaterschool Luna die allerlei musicalfragmenten ten gehore brachten. En als klap op de vuurpijl gaf de band Broadway op het volle Dorsetplein een visitekaartje af dat menigeen nog lang zal heugen.

 

De Melbuul’ndagen 2018 zitten er weer op. De organisatie kan opgelucht ademhalen. Er hebben zich geen vervelende zaken voorgedaan en heel veel mensen hebben de afgelopen vier dagen plezier beleefd aan hetgeen hen is voorgeschoteld. Ongetwijfeld zal er de komende tijd worden geëvalueerd. Wat was goed en wat kan beter? Maar dat de Melbuul’ndagen in 2019 een 43ste editie zullen beleven, lijkt op voorhand vast te staan. (AJ/RH/BM/AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Melbuul’nzondag 2018


   

   

  Geen Sinterklaas in Borne en Hengelo

  De jaarlijkse intochten van de Goedheiligman en zijn gevolg gaan dit jaar niet door in Borne en...
  04-09-2020

  Geen groots carnaval in Borne

  Dinsdag aan het eind van de middag vond er op het gemeentehuis overleg plaats over het al dan...
  01-09-2020

  ‘Volgend jaar een nieuwe kans’

  Vanaf vandaag tot en met zondag zou Borne in het teken staan van de jaarlijkse...
  26-08-2020

  Acteurs en cliënten samen op witte doek

  Eigenlijk zou het dit jaar de vijftiende editie worden van het jaarlijkse Aveleijn...
  18-08-2020

  Aangepaste open dagen Floralia

  De jaarlijkse open dagen van de bloemenvereniging Floralia aan de Twickelerblokweg zijn...
  06-08-2020

  Jett Rebel etaleert zijn muzikale talent

  Alles was anders deze keer in het Openluchttheater in Hertme. In de rij staan moest met...
  23-07-2020