Het gaat spoken in Borne en Hertme
HALLOWEEN FEESTEN MET TRICK OR TREAT, GRIEZELBOS EN KOOPZONDAG

Het gaat spoken in Borne en Hertme

De avond vóór Allerheiligen, op 31 oktober, is het officiële moment op de kalender voor de jaarlijkse Halloweenviering. Toch wordt het - vooral uit Ierland en Amerika overgewaaide - feest steeds vaker ook in de dagen daaraan voorafgaand gevierd. In onze omgeving is het al niet anders. Zo zijn er zogenaamde trick or treat tochten in de wijk Wensink-Zuid en in Hertme, wordt er zaterdag een groot Halloweenfeest georganiseerd in het Openluchttheater en zondag is het Halloween koopzondag in het centrum van Borne.

 

Trick or treat

Bij de trick or treat tochten trekken verklede kinderen ’s avonds in het donker door de straten en bellen ze aan bij de spookachtig verlichte huizen, om daar zo mogelijk iets lekkers te ontvangen.

 

De eerste trick or treat is woensdagavond 31 oktober in Wensink-Zuid. De kinderen verzamelen zich om 18.45 uur op het speelveld aan de Van Heemskerkstraat.

Datzelfde gebeurt zondag 28 oktober in Hertme, waar de kinderen van de St. Aegidiusschool vanaf 17.30 uur door het kerkdorp spoken. Beide evenementen duren zo’n kleine anderhalf uur.

 

Halloween Hertme in het Openluchttheater

Na een jaartje afwezigheid is het grote Halloweenfeest terug in het Openluchttheater in Hertme. Zaterdag 27 oktober van 16.30 tot 21.30 uur krioelt het er van spoken, heksen en andere griezels. Er zijn spannende vertellingen, kinderen kunnen hun eigen pompoen of lampion knutselen en knetterende vuren maken de sfeer compleet. En voor wie het durft is er nog de rondgang door het griezelbos, met enge dieren en tal van mysterieuze figuren. Op de website van het Openluchttheater valt er veel meer over te lezen.

 

Koopzondag centrum Borne

Ook de winkels in het centrum van Borne laten zich niet onbetuigd tijdens Halloween. Zondag 28 oktober is er van 12.00 tot 17.00 uur een speciale koopzondag, waarin het vooral ook zal draaien om spoken, heksen en allerlei andere spannende zaken. Op deze laatste zondag van de herfstvakantie wordt het centrum aangekleed met stro, dolen er pompoenmannetjes door de winkelstraten en vallen er ook andere straattheateracts te ontdekken.

 

De kleinste spoken van het dorp kunnen zich professioneel laten schminken zodat het allemaal super echt lijkt. En als ze er dan ook nog eens mooi verkleed uitzien, dingen ze om 16.00 uur zelfs mee naar de titel ‘Best verklede kind’. Een titel die vergezeld gaat van een cadeaucheque ter waarde van honderd euro. Verder kunnen de kinderen zelf pompoenen uithollen en er spannende gezichten van maken. De vaders en moeders kunnen zich ten slotte te goed doen aan de overheerlijke heksensoep en tussendoor de winkels bezoeken. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024