‘Super, zo’n ijsbaan in Borne’
GIANNI ROMME STEEKT LOFTROMPET OVER BORNS INITIATIEF

‘Super, zo’n ijsbaan in Borne’

Ook dit jaar valt er in de laatste weken van het jaar weer te genieten van een ijsbaan op het Dorsetplein. Om precies te zijn vanaf 14 december 2018 tot en met 5 januari 2019. De Bornse ijsbaan is een van de vijftig uitverkoren banen in ons land die meedraaien in het IJstijdproject en dus ook landelijk via allerlei kanalen gepromoot zullen worden. De kick-off van het project, dat de schaatssport onder de jeugd tot en met 12 jaar wil stimuleren, was begin deze week op de burelen van de KNSB, waarbij onder andere ook Yvonne van Gennip en Gianni Romme aanwezig waren.

 

Gemeenschapszin

Gianni Romme, twintig jaar geleden alweer meervoudig Olympisch kampioen en winnaar van vele (internationale) kampioenschappen, vindt het geweldig wat er in Borne gebeurt. “Nederland is schaatsen”, zo zegt hij. “Het schaatsen zit nu eenmaal in ons dna, maar door de klimaatveranderingen is er steeds minder natuurijs. Dan is het prachtig te zien dat er initiatieven zoals in Borne ontstaan, om mensen toch het plezier in schaatsen te geven. Vorig jaar was ik ook al even in Borne en dan proef je de gemeenschapszin. Het is fantastisch om te zien dat zo’n relatief klein dorp het beter voor elkaar krijgt dan menig grote stad.”

 

Marga van der Heijden hoort de lofzang bescheiden aan. Samen met Cyrille en Martine Hesselink en dit jaar voor het eerst ook met Demelza Lucassen en Tes Maris staat ze garant voor de vlekkeloze organisatie van alweer het vierde jaar in successie. De vijf vrouwen hechten eraan te wijzen op de vele handen die hen bij de organisatie van het evenement behulpzaam zijn. “Wij werken heel nauw samen met de Bornse Schaats- en Skeelervereniging, dat geeft een grote voorsprong”, zo zegt Marga. Maar ook een stevige technische commissie en tal van sponsoren zorgen ervoor dat wij het plezier kunnen brengen waar Gianni op doelt. We doen het hier in Borne echt samen.”

 

Curling competitie

Het programma tijdens de drie weken schaatsplezier zal niet veel afwijken van het afgelopen jaar. Van der Heijden: “Dit betekent dat we vooral ook veel zullen inzetten op het educatieve element. Zo is er in de eerste week volop aandacht voor het schoolschaatsen, waarbij alle basisscholen en buurtsportcoaches worden betrokken. Verder organiseren we diverse clinics en ook de curling competitie staat weer op de rol.” Het succesvolle programmaonderdeel van vorig jaar wordt ook nu weer door de Lions Borne georganiseerd en beslaat zelfs twee avonden. Donderdag 20 december is het de beurt aan de Bornse ondernemers, een dag kunnen alle inwoners kennis maken met deze bijzondere sport.

 

Vooralsnog zijn de vijf dames drukdoende alle puntjes op de i te zetten. “Zo zoeken we nog een aantal sponsoren om de ijsbaan ook dit jaar weer tot een écht succes te maken”, aldus Van der Heijden. “En vanzelfsprekend blijven we ook afhankelijk van het weer. Vorig jaar telden we bijna 10.000 bezoekers, niet alleen uit Borne maar ook uit de wijde omgeving. Dat hopen we dit jaar natuurlijk weer te halen.” Gianni Romme ziet het allemaal met vertrouwen tegemoet. “Het is best een uitdaging hoor om zoiets rond te krijgen, maar in Borne hebben ze de afgelopen drie jaar al meer dan bewezen het in de vingers te hebben. Ik kom zeker weer kijken. En natuurlijk hoop ik dan dat alle kinderen daarna ook nog eens naar de ijsbaan in Enschede komen, waar ik nu als operationeel manager werkzaam ben.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Laat de Melbuul’ndagen maar komen’

Over twee weken staat het dorpscentrum weer in het teken van de jaarlijkse Melbuul’ndagen....
09-08-2019

Hertme deint op rock hits

‘Steengoede rock, met het majestueuze geluid van een toporkest’, zo luidde in enkele...
21-07-2019

Nieuw gezicht Melbuul’ndagen

De Melbuul’ndagen Borne heeft een nieuw gezicht gekregen. Omdat de organisatie de laatste...
15-07-2019

Pareltje van natuur en kunst

Net buiten Zenderen, aan de Hertmerweg 49, staat het Theehuis de Karmeliet. Wat velen niet weten...
10-07-2019

Afrika deed het weer goed in Hertme

Het Afrika Festival 2019 zit er weer op. Ook de tweede dag in het Openluchttheater in Hertme,...
07-07-2019

Heel bijzondere editie vogelschieten

Het werd wel een heel aparte editie van het vogelschieten in Zenderen dit jaar, waarbij de vogel...
07-07-2019