Hertme griezelt weer als vanouds
HALLOWEEN IN OPENLUCHTTHEATER TREKT RUIM 500 BEZOEKERS

Hertme griezelt weer als vanouds

Vorig jaar sloeg het Openluchttheater in Hertme een keertje over. Door allerlei omstandigheden bleven de spoken op zolder, maar dit jaar waren ze terug. En hoe! Vanaf half vijf, toen de poorten zich openden, kwamen ze vanuit alle hoeken en gaten tevoorschijn. Natuurlijk heel veel kinderen, het Halloweenfeest was immers bedoeld voor 7- tot en met 12-jarigen, maar ook verrassend veel volwassenen hadden zich eng en griezelig uitgedost en leverden zo een bijzondere bijdrage aan alles wat zich in en rond het theater afspeelde.

 

En dat was nogal wat. Natuurlijk was er veel plek ingeruimd voor het snijden van pompoenen, maar ook konden kinderen zich in meerdere stands laten schminken, keek een hele batterij roofvogels wat verdwaasd naar alle voorbijtrekkende skeletten, monsters, heksen en zo meer en weer anderen deden zich tegoed aan een overheerlijke puntzak patat. Nadat de schemer inviel, trok eenieder naar het theater, om een spannende en griezelige vertelling aan te horen van Margot Vermeulen, waarbij het gegil en gekrijs van de toehoorders soms niet van de lucht was.

 

‘Absoluut niet bang’

En om 19.00 uur, in het echte donkerte, trok de eerste groep bezoekers door het griezelbos. Ze passeerden een oude lijkwagen op een sinister ogend kerkhofje, ontwaarden links en rechts plotseling opduikende engerds en kropen door een smalle doorgang waaruit allerlei grijpgrage handen staken. Ook hier was het gegil niet van de lucht. Eenmaal terug in ‘de bewoonde wereld’ maakte menigeen nog even een rondje op het buitenterrein, deels om weer op adem te komen, óf om elkaar alle belevenissen te vertellen en duidelijk te maken dat ze ‘absoluut niet bang’ waren geweest…

 

Herman Hullegie, voorzitter van het Openluchttheater, ziet alle taferelen met een glimlach aan. “Ik ben blij dat we dit jaar toch weer ruim 500 bezoekers mochten ontvangen. Vorig jaar sloegen we immers een jaartje over en dan ben je de mensen snel kwijt. Bovendien zijn er steeds meer Halloweenfeesten. Maar het is gelukt. De nieuwe werkgroep heeft een geweldig feest in elkaar gestoken en de bezoekers hebben het enthousiast opgepikt. Halloween en Hertme zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wat wil je ook met zo’n decor.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Halloween Hertme 2018


     

     

    Koningsdag in de steigers

    Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
    23-04-2024

    Borne blijkt ook fris op z’n Best

    Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
    21-04-2024

    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024

    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024